رئیس جمهور، روابط ایران و عراق را بسیار نمونه و الگویی مثال زدنی در منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که این الگوی روابط، برای همه منطقه الگویی تاثیرگذار باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید عراق در تهران، با بیان اینکه ظرفیت گسترده ای برای تعمیق بیش از پیش همکاری های تهران و بغداد وجود دارد ، علاقه مردم دو کشور را بی نظیر و سرمایه ای در مسیر توسعه و گسترش روابط مشترک در همه حوزه ها ذکر کرد.
رئیس جمهور تقویت امنیت ، رشد ، توسعه و آبادانی عراق به عنوان یک کشور برادر ، همسایه و دوست را آرزوی ملت و دولت ایران دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همانند یک برادر در همه زمینه ها و حوادث تلخ و شیرین ، در کنار دولت و ملت عراق بوده و خواهد بود.
وی به سفر قریب الوقوع خود به عراق اشاره و ابراز امیدواری کرد در جریان این سفر توافقات ارزشمند و مهمی در مسیر تعمیق روابط دو کشور دوست و برادر حاصل شود.
سفیر عراق در تهران نیز ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور ، اظهارداشت: عراق خواهان گسترش و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه ها است.
"عبدالرحمن سعدجواد قندیل" گفت: ایران یکی از مهمترین کشورها برای عراق محسوب می شود و تلاش ما توسعه و تحکیم بیش از پیش روابط تهران – بغداد است.
وی افزود: در عراق همه زمینه ها برای موفقیت سفر رئیس جمهور ایران به بغداد آماده است و امیدواریم توافقات این سفر، گامی ارزنده در تحکیم بیش از پیش روابط باشد.
چابهار نماد همکاری گسترده تهران – دهلی نو است
رئیس جمهور، روابط ایران و هند را در همه زمینه ها رو به توسعه خواند و تاکید کرد که تهران از توسعه و تعمیق روابط با دهلی نو در حوزه های مورد علاقه استقبال می کند.
آقای روحانی امروز هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید هند در تهران، با بیان اینکه توسعه و تحکیم روابط با هند به عنوان یک کشور دوست اهمیت ویژه ای دارد، گفت: در سراسر ایران و هند آثار همکاری دو ملت در قرون گذشته به خوبی مشاهده می شود و رسالت ما حفظ همان روابط بسیار مستحکم دو ملت در طول تاریخ است.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از تعمیق و گسترش روابط دو کشور بویژه در سالهای اخیر، به دستاوردهای سفر نخست وزیر هند به جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: توافقات دو کشور در جریان آن سفر بویژه در زمینه چابهار و همچنین توافقات سه جانبه ایران ، افغانستان و هند، بسیار مهم بود.
وی زمینه های همکاری های دو کشور را بسیار گسترده برشمرد و تاکید کرد که چابهار اکنون به نمادی برای همکاری گسترده دو کشور تبدیل شده است.
رئیس جمهور همچنین تسریع در اجرای توافقات را در حوزه مشارکت در طرحهای انرژی و تدوین و نهایی کردن توافقنامه بلند مدت تهران – دهلی نو ،گامی ارزنده در مسیر تعمیق روابط مشترک برشمرد.
آقای روحانی در ادامه همکاری همه کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم را ضروری خواند و ابراز امیدواری کرد دهلی نو و اسلام آباد به عنوان دو همسایه مهم منطقه ای همواره در مسیر صلح و برقراری روابط دوستانه گام بردارند.
رئیس جمهور گفت: ایران آماده گسترش همکاری های خود با هند در مبارزه با تروریسم و ایجاد و تقویت امنیت در منطقه است.
سفیر هند نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به همراه سلام گرم رئیس جمهور و مردم هند به دولت و مردم ایران ، تصریح کرد : دهلی نو خواهان توسعه بیش از پیش روابط با تهران در همه حوزه های مورد علاقه است.
"گدام دارمندرا" با تاکید بر اینکه همکاریهای دو کشور در چابهار با شتاب ادامه دارد، گفت: پیشبرد طرحها پیشرفت خوبی داشته اند و بکارگیری پول ملی در تبادلات تجاری، این روند همکاری ها را بیش از پیش تقویت کرده است.
وی همچنین خواهان تقویت همکاری های مشترک دو کشور در حوزه مبارزه با تروریسم شد.
اروپا باید خلاء خروج آمریکا از برجام را جبران کند
رئیس جمهور تاکید کرد : بعد از تخلف آمریکا و اقدام غیر قانونی این کشور در خروج از توافق هسته ای، انتظار این است که اتحادیه اروپا این خلاء را جبران کند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه سفیراکردیته جدید مالت در تهران ، گفت: ما بعد از توافق هسته ای دور جدیدی از روابط بسیار خوب را با کشورهای اروپایی شروع کردیم و روابط با کشور مالت نیز در طول سال های گذشته روابط بسیار خوبی بوده است .
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: ظرفیت های بسیار خوبی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد که امیدواریم از این ظرفیت ها استفاده شود.
رئیس جمهور افزود: اراده لازم برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور وجود دارد و امیدواریم در دوره فعالیت سفیر جدید این کشور در تهران شاهد توسعه روابط بین دو کشور باشیم.
" پاول میفسود" سفیر اکردیته جدید کشور مالت در تهران نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان، خاطرنشان کرد: روابط دو کشور دیرینه بوده و همه تلاش دولت من این است که سطح این روابط بیش از پیش توسعه یابد.
سفیر جدید مالت در تهران بر حمایت کشورش از برجام تاکید کرد و گفت: برجام نقشه راهی برای توسعه روابط دو جانبه و چند جانبه با اتحادیه اروپا است و مالت از این توافق حمایت می کند.
اراده ایران ؛ توسعه مناسبات با کنگو
رئیس جمهور گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران بر توسعه مناسبات تجاری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با کنگو است.
آقای روحانی امروز هنگام دریافت استوارنامه «لوک ژوزف اوکیو» سفیر آکردیته جمهوری کنگو در کشورمان، با بیان اینکه روابط دو کشور همواره دوستانه بوده است، جایگاه جغرافیایی کنگو در قاره آفریقا را در توسعه همکاریهای فیمابین حائز اهمیت دانست و اظهارداشت: باید از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در دو کشور برای گسترش روابط و مناسبات تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری تهران - برازاویل استفاده کنیم.
«ژوزف اوکیو» سفیر آکردیته جمهوری کنگو نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان خواستار توسعه و تقویت روابط و همکاریهای همه جانبه ایران با کنگو شد.
ابراز آمادگی ایران برای توسعه روابط با میانمار
رئیس جمهور با ابراز امیدواری به برقراری صلح و ثبات در میانمار، گفت: امیدواریم شرایطی فراهم شود که مسلمانان روهینگیا که ناچار به مهاجرت شده اند به سرعت و ایمن، به خانه های خود بازگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی امروز هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید میانمار در تهران، تاکید کرد: امیدواریم تلاش های انجام شده از سوی دولت میانمار به ثمر برسد و در این کشور ثبات و امنیت برقرار شود و آوارگان به کشورشان بازگردند. ما در این زمینه آماده همکاری هستیم.
وی تاکید کرد: ثبات و امنیت در یک کشور در سایه همکاری با همه اقوام و گروه های مختلف در آن کشور برقرار می شود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ظرفیت های بسیار خوبی برای توسعه روابط بین ایران و میانمار وجود دارد، گفت: امیدوارم بتوانیم از همه این ظرفیت ها استفاده و بهره برداری کنیم و شاهد روابط نزدیک تری با کشور میانمار باشیم.
آقای روحانی خاطرنشان کرد: دو کشور می توانند در زمینه های مختلف خدمات فنی و مهندسی، سرمایه گذاری و تجارت و گردشگری برای توسعه و تعمیق روابط تلاش کنند.
"موکیو اونگ" سفیر جدید میانمار در تهران نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان ، گفت: میانمار و ایران روابط بسیار دوستانه ای دارند و زمینه های فراوانی برای همکاری در حوزه های مختلف از جمله سرمایه گذاری و تجارت، گردشگری، نفت و گاز و کشاورزی وجود دارد.
موکیو اونگ همچنین درخصوص وضعیت مسلمانان روهینگیایی، گفت: دولت میانمار همه تلاش های لازم برای بازگشت آوارگان به کشور را انجام داده و در این راستا تفاهمنامه ای با بنگلادش و همچنین آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد امضا کرده است.
سفیر جدید میانمار در تهران با قدردانی از مواضع دولت ایران برای برقراری تعامل سازنده با کشورش، افزود: آماده پذیرش آوارگان هستیم و ترتیبات لازم اقتصادی و اجتماعی را برای آنها برقرار کرده ایم .
روابط با کشورهای آفریقایی برای ایران اهمیت بالایی دارد
رئیس جمهوربا بیان اینکه روابط با کشورهای آفریقایی برای ما بسیار اهمیت دارد، گفت: تلاش جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با این کشورهاست.
آقای روحانی امروز هنگام دریافت استوارنامه سفیر اکردیته کشور بورکینافاسو در تهران، اظهارداشت: خوشحالیم که روابط تهران - وآگادوگو در مسیر توسعه است و اراده جمهوری اسلامی ایران بر تعمیق روابط دو کشور است.
وی با بیان اینکه ظرفیت های بسیار زیادی از جمله در زمینه خدمات فنی و مهندسی و اقتصادی برای همکاری با بورکینافاسو به عنوان دروازه روابط با غرب آفریقا وجود دارد،گفت: امیدواریم در دوره فعالیت شما به عنوان سفیر جدید در تهران، شاهد روابط صمیمانه تری بین دو کشورباشیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به سخنان سفیر جدید بورکینافاسو درمورد تلاش دولت این کشور برای مبارزه با گروه های تروریستی، خاطرنشان کرد: ما قربانی تروریسم هستیم و در طول 40 سال با تروریسم مبارزه کرده ایم و آمادگی داریم تجربیات خود را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم .
"سلیمان کنه" سفیر اکردیته بورکینافاسو در تهران نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان، گفت: روابط با ایران در سطح بسیار خوبی قرار دارد و همه تلاش من در این ماموریت ارتقای بیش از پیش روابط دو کشور در همه زمینه ها خواهد بود.
وی با اشاره به تحولات اخیر در کشورش و تغییرات انجام شده در دولت و انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور، گفت: چالش مهم ما، بحث گروه های تروریستی است و رئیس جمهور جدید بورکینافاسو برقراری صلح و امنیت در کشور را ماموریت اصلی خود قرار داده است .
سلیمان کنه خاطرنشان کرد: بورکینافاسو به عنوان عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا که با 16 کشور و 340 میلیون نفر یک قطب اقتصادی است ، برای توسعه روابط اقتصادی ایران با این منطقه تمام تلاش خود را بکار میگیرد.