به گزارش
خبرگزاری صداوسیما از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از پیشرفت ۷۵ درصدی سامانه جامع تجارت خبر داد و گفت: از آغاز امسال همه فرایندهای ثبت سفارش واردات تا قبل از امور گمرکی از طریق این سامانه انجام میشود و به طور خاص، امسال فرآیندهای ارزی در تعامل با سامانه جامع ارزی به طور سیستمی عملیاتی شده است.
علی رهبری در خصوص پیشرفت سامانه جامع تجارت اظهار داشت: سامانه جامع تجارت یک درگاه واحد است که سامانههای بیش از ۳۰ دستگاه دیگر کشور به آن متصل شده و با تکمیل اتصال گمرک به آن، تحقق ۱۰۰درصدی خواهد یافت. این سامانه تا کنون بیش از ۷۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود: طبق آمار هم اکنون حدود ۳۳ هزار کارت بازرگانی صادر شده که از این تعداد حدود ۲۳ هزار بازرگان فعال هستند.
رهبری ادامه داد: روزانه ۲ تا ۳ هزار ثبت سفارش انجام میشود که در روزهای سال این تعداد متفاوت است.
سامانه جامع تجارت یک درگاه واحد است که سامانههای بیش از ۳۰ دستگاه دیگر کشور به آن متصل شده و با تکمیل اتصال گمرک به آن، تحقق ۱۰۰ درصدی خواهد یافت
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: روزانه حدود هزار و ۵۰۰ مجوز صادر شده و بیش از هزار اعلامیه تامین ارز صادر میشود، همچنین در گمرک حدود ۲ تا ۳ هزار پروانه برای ترخیص واردات کالا و روزانه حدود ۱۱۰ هزار بارنامه با تایید برخط سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای صادر میشود و این دادهها همه از طریق سامانه جامع تجارت تبادل میشوند.
وی با بیان اینکه در صدور مجوز ورود، حدود ۲۳ دستگاه مجوزدهنده دخیل هستند، افزود: برای تسهیل ارتباط این دستگاهها و تسریع کار مراجعین سامانههایی در نظر گرفته شده است.
رهبری اضافه کرد: سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری بازرگانان، سامانه جامع مجوزها، سامانه جامع ارزی، سامانه جامع حمل و نقل، سامانه جامع انبارها، سامانه جامع گمرکی، سامانه جامع معاملات از این سامانهها هستند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان اینکه این سامانهها در سال ۹۷ پیشرفت خوبی داشته اند، گفت: طبق قانون، این سامانهها از طریق سامانه یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند (موسوم به سامانه جامع تجارت) باید با یکدیگر متصل، یکپارچه و هماهنگ شوند و از ورود چندباره اطلاعات یکسان پرهیز شود که امسال بخش زیادی از این کار انجام شده است.