به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، رسانهها در انگلیس اعلام کردند نوزاد ۲۱ روزه" شمیمه" شهروند انگلیسی عضو داعش به علت بيماري در اردوگاه زیر نظر آمریکا جان باخت.
"شمیمه بیگم" نوجوان ۱۵ ساله انگلیسی که چهار سال پیش از فرودگاهی در لندن از کشور خارج شد و به داعش پیوست از مقامات انگلیس خواست به علت شرایط نامناسب اردوگاهی که در آن ساکن است اجازه دهند فرزندش را در انگلیس بدنیا اورد، اما دولت انگلیس نه تنها با آن مخالفت کرد بلکه اعلام کرد حق شهروندی اش سلب میشود.
موضوعی که واکنش محافل حقوق بشری را بر انگیخت و دولت را به علت انچه که بی توجهی به جان مادر و فرزند یک شهروند انگلیس یاد کردند به باد انتقاد گرفتند.
آنان از دولت خواستند به لحاظ شرایط حساسی که این مادر دارد اجازه دهند فرزندش را در کشورش بدنیا اورد و او را محاکمه و متناسب با جرمش او را مجازات کنند، اما جان نوزاد وی را به خطر نیاندازند.
فعالان حقوق بشر همچنین تاکید کردند: با توجه به اینکه شهروندی مادر این کودک پس از تولد ان سلب شد این نوزاد بریتانیایی محسوب میشود و دولت موظف به حفظ جان این شهروند بریتانیایی بوده است.
روزنامه ایندیپندنت در شماره بیستم فوریه ۲۰۱۹ نوشت: دولت بریتانیا تاکنون تابعیت ۱۵۰ شهروند این کشور را لغو کرده است.
این شهروند انگلیسی با "یاگو ریدجیک" داعشی هلندی ازدواج کرده بود که درخواست همسرش نیز برای بازگشت به هلند مورد موافقت دولت این کشور قرار نگرفت.
وزیر کشور انگلیس که رسانهها از او به عنوان سرسختترین مخالف بازگشت این شهروند انگلیسی عضو داعش به زادگاهش یاد میکنند در واکنش به مرگ نوزاد این تبعه انگلیسی گفت: متاسفانه کودکان بسیاری که کاملا بیگناهند در چنین مکانهایی بدنیا میایند.
ساجد جاوید افزود: من چیزی ندارم بگویم جز احساس دلسوزی برای کودکانی که چنین سرنوشتی پیدا میکنند و این هشداری است برای همگان که بدانند بودن در میادین جنگ چه میزان خطرناک است.
شمیمه بیگم ۱۵ ساله و متولد بریتانیا به اتفاق دو دختر همسال خود حدود چهار سال پیش و در اوج پیروزیهای گروه تروریستی تکفیری صهیونیستی داعش که رسانهها در انگلیس مدام اخبار آن را منتشر و از آنان به عنوان دولت اسلامی یاد میکردند مدرسه را ترک کرد و از فرودگاهی در لندن به ترکیه سپس به سوریه رفت و به داعش پیوست.
گفته شده وی به علت نرسیدن به سن قانونی لازم برای خروج به تنهایی از کشور، با گذرنامه خواهرش از کشور خارج شده است که برای خانواده و برخی نهادهای اجتماعی پیگیر این ماجرا، سوال برانگیز شده است.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده در انگلیس، بیش از هشت هزار نفر از اتباع اروپایی به داعش پیوستند که حدود نهصد نفر آنان انگلیسی اند.