پخش زنده
امروز: -
مادلين آلبرايت با اشاره به بی اعتمادی متحدان آمریکا پس از خروج این کشور از برجام گفت: خروج از این توافق باعث تضعیف رابطه ما با سایر اعضای گروه 5+1 شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اینترنتی مجلس نمایندگان آمریکا ، مادلين آلبرايت وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در جلسه استماع کمیته امور خارجه مجلس نمايندگان با اشاره به بی اعتمادی متحدان آمریکا پس از خروج این کشور از برجام گفت: خروج از این توافق باعث تضعیف رابطه ما سایر اعضای گروه 5+1 شده است، بویژه اینکه آیا می شود با ما در زمینه توافق ها اعتماد کرد.
وي افزود اگر ما بخواهیم با متحدانمان در خصوص ونزوئلا کاری انجام دهیم، آیا آنها به حرف ما اعتماد خواهند کرد؟ یا در خصوص کره شمالی، ما باید بیش از صرف تحریم ها، اقدام کنیم. بنابراین، این مسئله باعث تضعیف سیاست ما می شود.
جلسه استماع کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا 27 فوریه (هشتم اسفند) با عنوان "سیاست خارجی دولت ترامپ : یک ارزیابی میان-مدت" با حضور مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و استاد حوزه دیپلماسی در دانشگاه جورج تاون به ریاست الیوت انگلEliot Engel نماینده دموکرات ایالت نیویورک و رئیس این کمیته برگزار شد.
گرگوری میکس Gregory Meeks نماینده دموکرات ایالت نیویورک از مادلین آلبرایت پرسید:« من به خاطر دارم در آخرین پروازی که به اروپا داشتم کتاب شما با عنوان "فاشیسم: یک هشدار" را مطالعه کردم. این کتاب به من گوشزد کرد که واژگان مهم هستند. دوستان و دشمنان ما به تمامی واژگانی که بویژه از زبان رئیس جمهور خارج می شود توجه می کنند. اذعان می کنم که من خیلی نگران حرف های رئیس جمهور هستم. به عنوان مثال، زمانی که ما در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور داشتیم، رئیس جمهور پیامی توئیتری منتشر کرد و گفت: "کشورهای اروپایی باید صدها جنگجوی داعشی را که در سوریه دستگیر شده اند پس گرفته و محاکمه کنند." رئیس جمهور همچنین در پیام توئیتری دیگری نوشت: "داعش آماده سقوط است. بیش از 800 زندانی ممکن است راه اروپا را در پیش گیرند." اینها حرف هایی است که رئیس جمهور آمریکا در مورد متحدان اروپایی ما زده است. به آنچه که در ونزوئلا اتفاق می افتد نگاه کنید. اتفاقات بدی رخ می دهد. ما شاهد این هستیم که میلیون ها نفر از مرز عبور می کنند و وارد کلمبیا، برزیل و پرو می شوند و ما از آنها تعریف می کنیم، اما افرادی که در آمریکای مرکزی در رنج و عذاب هستند و می خواهند به آمریکا بیایند ما در مقابل آنها دیوار می سازیم تا مانع ورود آنها به کشور شویم. اینها همه پیام های متناقضی هستند. رئیس جمهور می گوید می خواهد یک توافق صلح، یک توافقنامه خلع سلاح با کره شمالی به دست آورد و هیچ چیز ملموسی در آن وجود ندارد، اما در عین حال او از برجام خارج شد، توافقی که چندجانبه بود و همه چیز قابل راستی آزمایی بود و بازرسان به صورت روزانه این کار را انجام می دادند؛ بنابراین، او از یک طرف توافقی را کنار می گذارد که همه چیز در آن قابل راستی آزمایی است و از طرف دیگر به دنبال فرایندی است که هیچ چیز در آن قابل راستی آزمایی نیست. او از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج شد و سپس این ادبیات را به کار برد: اول آمریکا و دیگران هیچ! این مایه نگرانی من است. آیا فکر می کنید حرف های رئیس جمهور آمریکا مهم است؟ »
مادلین آلبرایت در پاسخ به این سوال گفت: «من نگران آنچه که توسط رئیس جمهور گفته شده هستم. من فکر می کنم بخش زیادی از سیاستگذاری بین المللی به روابط و نکاتی که شما گفتید وابسته است. افراد حرف های دیگران را جدی می گیرند، بویژه اگر این حرف ها از زبان رئیس جمهور آمریکا درآید. باید بگویم من از برجام حمایت کردم، زیرا این توافق از بسیاری جهات با جدی ترین جنبه رفتار ایران سروکار داشت. چیزی که برای من عجیب است آنکه رئیس جمهور خود را در درون یک "جعبه" قرار داده است، زیرا اگر قرار باشد چنین توافقی با کره شمالی به دست آید - یعنی توافقی که به همه اقدامات نادرست کره شمالی نپردازد - آنگاه توافق ایران یک الگوی خوب خواهد بود؛ خروج از این توافق باعث تضعیف رابطه ما سایر اعضای گروه 5+1 شده است، بویژه اینکه آیا می شود با ما در زمینه توافق ها اعتماد کرد. اگر ما بخواهیم با متحدانمان در خصوص ونزوئلا کاری انجام دهیم، آیا آنها به حرف ما اعتماد خواهند کرد؟ یا در خصوص کره شمالی، ما باید بیش از صرف تحریم ها، اقدام کنیم. بنابراین، این مسئله باعث تضعیف سیاست ما می شود. بنابراین، من فکر می کنم خیلی مهم است که ما این مسئله را با صدای بلند بیان کنیم. من به سیاست خارجی دوحزبی به شدت اعتقاد دارم.
عقب نشيني آمريکا از عرصه بين المللي
آلبرايت با اشاره به افزایش روزافزون نفوذ چین در عرصه جهانی گفت : من متنفرم که می بینم آمریکا از عرصه بین المللی عقب نشینی می کند زیرا چینی ها این خلأ را پر می کنند. من متنفرم که می بینم شی جین پینگ (رئيس جمهور چين) مدعی حمایت از تغییرات آب و هوایی و چندجانبه گرایی شده است؛ این مسئله برای من بی معناست، چرا که ما رهبر دنیا هستیم. من به رهبری آمریکا اعتقاد دارم. من بسیار نگران غیبت ما در برخی مناطق هستم، زیرا همانطور که گفتم چین خلأهای ناشی از غیبت ما را پر می کند.
آمريکايي ها از واژه چندجانبه گرايي خوششان نمي آيد
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا با اشاره به بحران ونزوئلا و تلاش ها براي حل آن گفت : باید به خاطر داشته باشیم که این کار زمان می برد، ما باید از طریق دیپلمات ها، ابزارهای اقتصادی و شرکایمان در یک بافت چندجانبه گرایی عمل کنیم. آمریکایی ها از واژه "چندجانبه گرایی" خوششان نمی آید.