به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، محمد حسین اصل سعیدی پور با بیان اینکه پنجمین اجلاس سران سازمانهای مرجع دریایی کشورهای عضو اکو فردا به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی برگزار می شود، افزود: سازمان همکاری اقتصادی (اکو ) یک سازمان اقتصادی منطقهای است که برای نخستین بار در سال 1341 با ابتکار سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه پایهریزی شد، افزود: اکو با هدف بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو و حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.
سعیدی پور اذعان داشت: از دیگر اهداف اکو، توسعه حمل و نقل، ارتباطات و همچنین تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در کشورهای عضو است.
وی افزود: پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ هجری کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند و این سازمان هم اکنون ده عضو دارد.
سعیدی پور تصریح کرد: هماکنون 10 عضو سازمان اکو، حدود ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت و ۸٬۶۲۰٬۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت، از امکانات نفت، گاز و صنعت برخوردارند و مقر اصلی آن، در تهران است.
مدیر کل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر خاطر نشان کرد: از میان ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری های اقتصادی ECO ، هفت کشور محصور در خشکی هستند و تنها سه کشور پاکستان، ایران و ترکیه به آب های آزاد دسترسی دارند، بر همین اساس کشورهای عضو نیازمند همکاری این سه کشور برای ترانزیت کالاهای خود از طریق دریا به سایر نقاط دنیا هستند .
تاکنون چهار نشست سران سازمان های مرجع دریایی کشورهای عضو اکو (HRMO) برگزار شده است که جمهوری اسلامی ایران میزبان دو دوره از این نشست ها در سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۸ بوده است.