وزیر اقتصادی آذربایجان از افزایش 74 درصدی حجم تجارت ایران و آذربایجان و رسیدن میزان تجارت دوکشور به رقم 450 میلیون دلار خبرداد.
شاهین مصطفی اف در دیدار با فرهاد دژپسند ، با اشاره به روابط عالی دو کشور از لحاظ سیاسی و اقتصادی افزود: روسای جمهور ایران و آذربایجان در 5 سال گذشته بیش از 12 بار دیدار کرده اند که این موضوع نشان دهنده اراده سیاسی قوی روسای جمهور دو کشور برای ادامه همکاریها است.
وی با بیان اینکه در این جلسه رفع موانع موجود در دو کشور مورد بررسی قرار گرفت گفت: 14 و15 اسفند کمیسیون مشترکی بین در کشور ایران و آذربایجان در شهر باکو برگزار خواهد شد که مفاد اولیه و لازم برای این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر اقتصاد آذربایجان با اشاره به ظرفیتهای بالقوه ی موجود در دو کشور که می تواند عملیاتی شود ادامه داد: طرح های موفقی بین دو کشور اجرا شده است که احداث کارخانه خودرو سازی در کشور آذربایجان یکی از این طرح ها است که هم اکنون به بهره برداری رسیده و ما عملکرد آن را مثبت ارزیابی می کنیم.
مصطفی اف با بیان اینکه زمینه حضور شرکتهای ایرانی در آذربایجان فراهم شده است افزود: تا کنون بیش از 1000 شرکت ایرانی در کشور آذربایجان فعالیت خود را آغاز کرده اند که هدف از این همکاری ، آماده سازی بیشتر برای همکاریهای تجاری و ایجاد زیرساختهای لازم برای انجام فعالیت و سرمایه گذاری مشترک است.
وی با تاکید بر ضرورت تکمیل کردیدور شمال به جنوب گفت: وضع موجود آن بسیار مایع خرسندی است و من از اینکه فردا در مراسم افتتاح خط راه آهن قزوین رشت به عنوان بخش مهمی از کردیدور شمال به جنوب ، حضور خواهم داشت بسیار خوشحال هستم .
وزیر اقتصاد آذربایجان در خصوص تکمیل و احداث خط رشت آستارا افزود: در جلسه امروز در خصوص تامین مسائل فنی ، حقوقی و مالی این بخش مهم باقی مانده از کریدور شمال به جنوب نیز صحبت شد تا این طرح نیز محقق شود .
مصطفی اف با اشاره به تاثیر اجرای این طرح ها در روابط دو کشور ادامه داد: کمیسیون مشترکی در بخش اقتصادی باکو ایجاد خواهیم کرد که پروژه خط آهن رشت آستار را نهایی و آن را آماده اجرا و بهره برداری کند.
وی با اشاره به گفتگو درخصوص توسعه روابط دو کشور و افزایش سرمایه گذاریهای متقابل افزود: هم اکنون همکاریهای خوبی بین دو کشور در زمینه های نفت و گاز، انرژی ، بهداشت و سلامت ، امور گمرکی و امور مرزی وجود دارد که این همکاریها پایدار است و امیدواریم توسعه بیشتری نسبت به گذشته داشته باشد.