به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ شرکت ملی نفت لیبی (NOC) دوشنبه شب از بازگشایی یکی از بزرگترین میادین نفتی خود خبر داد.
از ماه دسامبر 2018، فعالیت این شرکت توسط یک گروه مسلح متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد, از لغو "وضع فوق العاده" در میدان نفتی الشراره خبر داد. مدیریت این میدان نفتی را شرکت آکاکوس Akakus, با سرمایه گذاری مشترک میان شرکت ملی نفت لیبی, شرکت رپسول (Repsol) اسپانیا, شرکت توتال فرانسه, شرکت اُ.ام.وی (OMV) اتریش و شرکت استاتویل (Statoil) نوروژ, بر عهده دارد.
اعلام وضع فوق العاده در شرایط استثنایی, امکان معافیت از مسئولیت این شرکت را برای عدم رعایت قرادادهای مربوط به تحویل نفت فراهم می کند.
بنا بر اعلام شرکت ملی نفت لیبی, وضع فوق العاده در ماه دسامبر 2018 در این میدان نفتی در منطقه اوباری Oubari، در حدود 900 کیلومتری جنوب طرابلس، پایتخت لیبی اعلام شد.
میدان نفتی الشراره روزانه 315 هزار بشکه نفت تولید می کند. تولید روزانه نفت در تمامی میادین لیبی بیش از یک میلیون بشکه در روز است.
شرکت ملی نفت لیبی با ابراز تأسف از اینکه تعطیلی این میدان نفتی از ماه دسامبر موجب از دست رفتن یک میلیارد و 800 میلیون دلار شده است, تصریح کرد: "تولید نفت در میدان الشراره باید در چند ساعت آینده از سر گرفته شود".
این شرکت اعلام کرد پس از اینکه شبه نظامیان میدان نفتی الشراره را ترک کردند و اطمینان حاصل شد که امنیت در آن برقرار شده است, تصمیم به بازگشایی این میدان گرفت.
مصطفی سانالا، رئیس شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه ای اعلام کرد: "خسارت مالی گزافی که در این مدت به میدان الشراره وارد شد, نشان می دهد چه اندازه اهمیت دارد که شرکت ملی نفت لیبی مستقل باشد تا نه قربانی اخاذی و نه قربانی درگیری مسلحانه شود".
لیبی از زمان سقوط رژیم معمر قذافی در سال دو هزار و یازده در هرج و مرج غوطه ور است و توسط دو نهاد رقیب اداره می شود: یکی دولت وحدت ملی, مستقر در طرابلس که جامعه جهانی آن را به رسمیت شناخته است و دیگری, کابینه ای که در شرق این کشور مستقر و تحت حمایت خلیفه حفتر است.
نیروهای تحت فرمان خلیفه حفتر اوایل ماه فوریه بدون درگیری و در چارچوب عملیات نظامی در جنوب کشور, به میدان نفتی الشراره حمله کردند. سپس اعلام کردند مدیریت این میدان نفتی را به شرکت ملی نفت لیبی واگذار می کنند و بارها از آن خواستند تولید نفت را از سر گیرد. با این حال, سانالا، رئیس شرکت ملی نفت لیبی تا پیش از اینکه گروه های مسلح میدان را ترک کنند, از این کار خودداری می کرد.