به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن صالحینیا در نشست خبری گفت: این اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی، منابع بانک ها و یارانه سود تسهیلات، خواهد بود.
وی افزود: ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای در حال بهرهبرداری برای تامین نقدینگی و سرمایه در گردش تعلق می گیرد و ۷ هزار میلیارد تومان برای نوسازی واحدهای موجود اختصاص یافته است.
صالحی نیا گفت: ۴ هزار میلیارد تومان نیز برای واحدهای که ایجاد شده اند و برای تکمیل فرایند خود نیاز به نقدینگی دارند اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد:این اختصاص منابع به صورت مستمر تا زمان جذب کامل آن ادامه دارد و تا ۴۰ هزار میلیارد تومان قابل افزایش است.
وی ادامه داد:این تصمیم بر اساس افزایش هزینههای تولید و برای تزریق نقدینگی به واحدهای تولید گرفته شده و با توجه به اینکه تامین کالا از واردات در ماه های اخیر کم شده است این تامین کالا باید از تولیدات داخلی جبران شود.
وی گفت: از ۴۳ هزار واحد صنعتی که در شهرک ها و نواحی صنعتی قرار دارند 10 هزار واحد با رکود مواجه هستند، ۱۳ هزار واحد با ظرفیت تا ۵۰ درصد کار می کند، ۱۳ هزار واحد ظرفیت تولید ۵۰ تا ۷۰ درصد دارند و ۷ هزار واحد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد تولید می کند.
۳ میلیارد دلار صادرات صنایع کوچک و متوسط
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی گفت: امسال دو هزار واحد صادراتی کوچک و متوسط نتوانستهاند ۳ میلیارد دلار صادرات داشته باشند.
محسن صالحینیا امروز در نشست خبری افزود: در مجموعه شهرک ها و نواحی صنعتی، ۵۸ شرکت مدیریت صادرات و ۶۰ کنسرسیوم صادراتی داریم.
وی اضافه کرد: مجموعه شهرکها و نواحی صنعتی به ۹۸۰ مورد می رسد که مجموعه اراضی آنها ۱۴۷ هزار هکتار است.
صالحی نیا گفت: واحدهایی که در شهرک های صنعتی و نواحی به بهره برداری رسیده در مجموع ۴۳ هزار واحد است که توانسته 880 هزار شغل ایجاد کند و ۹۳ درصد آنها واحدهای کوچک، ۴ درصد متوسط و سه درصد واحدهای بزرگ هستند.
وی ادامه داد: از ۶۸ هزار واحد صنعتی در کل کشور بیش از ۷۰ درصد واحدهای در حال بهره برداری در محدوده های شهرک ها و نواحی صنعتی هستند.
صالحی نیا با اشاره به برنامهریزی برای توسعه زیرساخت ها در شهرک های صنعتی گفت: سامانه جی آی اس در یکی از استانها به طور آزمایشی طراحی و اجرا شده تا واحدهای که قصد فعالیت دارند بتوانند از شرایط موجود برای جانمایی محل تولید خود استفاده کنند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی افزود: امسال ۴۷ میلیارد تومان یارانه بلاعوض برای استفاده از خدمات فناوری کسب و کار برای واحدهای کوچک و متوسط اختصاص یافته است.
صالحی نیا با اشاره به فعالیت ۳۶ مرکز خدمات فناوری کسب و کار در شهرک های صنعتی گفت: امسال 6 هزار و 700 واحد صنعتی کوچک و متوسط با اصلاح ساختار از خدمات ارتقای فناوری استفاده کرده اند و بیش از ۱۱۵ هزار اشتغال داشتهاند.
وی اظهار داشت: امسال همچنین ۱۳۰۰ واحد صنعتی احیا شده و به تولید بازگشته است.
صالحی نیا با بیان اینکه از سال ۹۵ تا ۹۷ بیش از ۸ هزار واحد صنعتی به بهره برداری رسیده است گفت: هم اکنون ۱۵ هزار واحد در حال ساخت داریم.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با اشاره به شرایط تحریمی کشور افزود:در برخی کالاها کاهش تولید داشته ایم اما در ۵۵ کالای نهایی تولید از فراورده های بهداشتی، سلولزی، غذایی و دارویی افزایش تولید داشتهایم که به دلیل محدودیتها، بازار بهتری را در داخل پیدا کرده اند.