آکسفام: دو میلیارد نفر در دنیا به منابع آب مطمئن دسترسی ندارند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آکسفام در تازه ترین گزارش خود در خصوص دسترسی به آب سالم در دنیا، با اشاره به سوریه، یمن و سرزمین های اشغالی، اعلام کرد، دو میلیارد نفر در دنیا به ویژه در کشورهای که درگیر جنگ هستند، به آب مطمئن و سالم دسترسی ندارند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "گلوبالیست"، سازمان غیردولتی آکسفام در تازه ترین گزارش خود در خصوص دسترسی افراد به آب سالم، اعلام کرد، بیش از دو میلیارد نفر از مردم دنیا، به منابع آبی مطمئن دسترسی ندارند. این در حالی است که از هر سه نفر، بیش از یک نفر بدون هرگونه برخورداری از خدمات بهداشت و درمان پایه، زندگی می کند.
آکسفام در تازه ترین گزارش امروز خود، در خصوص "شرایط اضطرار فزاینده جهانی" صحبت میان آورده است که این شرایط، هر سال موجب مرگ بیش از هشتصد و چهل میلیون نفر در دنیا می شود. این افراد مجبور به آشامیدن و نظافت شخصی خود با آب های کثیف یا آلوده هستند. در میان این قربانیان، هر روز شاهد جان باختن هزار کودک زیر پنج سال هستیم. کودکانی که به همراه مادران خود، "اولین کسانی هستند که دچار بیماری های مختلف واگیردار می شوند". به ویژه اینکه این کودکان، مجبور به زندگی کردن در کشورهایی هستند که این کشورها از درگیری ها و قحطی، به زانو درآمده اند یا اینکه، به علت تغییرات آب و هوایی یا بلایای طبیعی، دچار خشکسالی های طولانی مدت شده اند.
این پایگاه اینترنتی نوشت، به منظور پاسخ دادن به این ضرورت ها، شعبه آکسفام در ایتالیا، تبلیغات جمع آوری منابع، با عنوان "آب مایه حیات است" را راه اندازی کرده است.
در همین زمینه، (خانم) سابینا سینیسکالکی رئیس آکسفام ایتالیا در سخنانی اعلام کرده است، ما می خواهیم دسترسی به آب پاک و خدمات پایه ای بهداشت و درمان را برای تعداد زیادی از افرادی که از بحران بشری لطمه دیده اند، تضمین کنیم. به ویژه برای کودکان و زنانی که بیش از دیگر افراد در حال تحمل کردن سختی ها هستند. در شرایط جنگ و فقر مطلق، ابتدا این مادران هستند که باید به نیازهای دسترسی به آب پاک را برای آنها فراهم کرد. فقط کافی است به این موضوع فکر کرد که در جنوب صحرای آفریقا، ساعت های اختصاص داده شده طی دوازده ماه توسط زنان به منظور تهیه آب، معادل یک سال فعالیت نیروی کار در فرانسه است. بدین ترتیب، ما شاهد یک زمان ارزشمند هستیم که این زمان می تواند صرف آموزش، کار مفید و فرصت های مهارت آموزی شود. بر همین اساس، ما قبل از هر قشر از جامعه، قصد کمک رسانی به آنها را داریم.
آکسفام در ادامه گزارش خود اعلام کرده است، در میان واقعیت های کنونی در خصوص دسترسی اشخاص به آب مطمئن که این افراد به شدت لطمه دیده اند، می توان به مردم یمن و سوریه اشاره کرد. در این کشورها، بیش از بیست و سه میلیون نفر بدون هرگونه دسترسی به آب پاک زندگی می کنند. به طور دقیق، پس از گذشت چهار سال از شروع درگیری های وحشیانه، که در ماه مارس سال 2015 میلادی در یمن شروع شده است، مردم این کشور در حال مبارزه به منظور غلبه بر سخت ترین بحران بشری هستند. در این کشور، بیش از هفده هزار نفر از مردم عادی کشته یا زخمی شده اند و حدود سه میلیون نفر نیز مجبور به ترک کردن خانه های خود شده اند. کشوری که در آن، بیست و چهار میلیون و صد هزار نفر از بیست و هشت میلیون و پانصد هزار نفر از ساکنان آن، به منظور زنده ماندن، نیازمند به کمک های بشری هستند. ویران شدن بیمارستان ها، زیرساخت های شبکه های آب رسانی و بسته ماندن بنادر مهم به منظور دریافت کمک های ضروری اولیه، موجب شده است حدود هجده میلیون نفر از مردان، زنان و کودکان در این کشور نتوانند به طور تقریبی به هیچگونه منابع آبی مطمئن و خدمات بهداشت و درمان اولیه دسترسی داشته باشند.
سازمان غیردولتی آکسفام در گزارس خود نوشت، همین موضوع، موجب گسترش وبا از نیمه سال 2017 میلادی (در یمن) شده است. بیماری که تا به امروز، یک میلیون و سیصد هزار یمنی به آن مبتلا شده اند. در سوریه نیز شرایط خیلی وخیم است. در آستانه هشتمین سال جنگ در این کشور، بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر از مردم سوریه، در میان خرابه هایی از کشوری که چیزی از آن باقی نمانده است، بدون هرگونه دسترسی به منابع آب پاک، زندگی می کنند. خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند وبا و تیفوس روز به روز در حال افزایش است. چرا که بیمارستان ها دیگر وجود ندارد و زیرساخت ها نیز ویران شده است. علاوه بر این، جنگ در سوریه موجب به وجود آمدن "بزرگترین شرایط اضطرار آوارگان دنیا" شده است. از سال 2017 میلادی، در برابر هر یک آواره ای که به کشور خود بازگشته است، سه نفر دیگر مجبور به فرار از خانه های خود شده اند. بر همین اساس، بیش از پنج میلیون و ششصد هزار نفر از سوریه ای ها در کشورهای هم جوار مانند ترکیه، لبنان و اردن، پناه گرفته اند.
در همین زمینه، سینیسکالکی گفت: طرح آکسفام ایتالیا به قشر شکننده در یمن و سوریه یا موصل در عراق، جائیکه هزاران هزار نفر از افراد پس از ناتوانی از بازگشت دوباره به شهری که به خرابه تبدیل شده است، اکنون به کمک های بشردوستانه سازمان هایی مانند سازمان ما، آن هم فقط به منظور توانایی دسترسی به آب برای آشامیدن یا شستشو دارند، کمک خواهد کرد.
اما در سرزمین های فلسطین اشغالی، مردم این سرزمین از سال ها پیش، بدون آب و برق زندگی می کنند. پس از یازده سال حصر اسرائیل، به طور تقریبی یک چهارم مردم زیر خط فقر زندگی می کنند و یک میلیون و هشتصد هزار نفر از مردم نیز به منابع آبی مطمئن، به جز مورادی مانند خریداری کردن با قیمت های بالا از تامین کنندگان خصوصی، دسترسی نداشته اند.
این پایگاه اینترنتی در ادامه گزارش خود اعلام کرده است، اما بحران بشری فقط ناشی از جنگ ها نیست. این بحران همچنین ناشی از تاثیر ویرانگر تغییرات آب و هوایی، به ویژه در آفریقا است. بر همین اساس، در حال حاضر، هر روز صدها هزار خانوار در سودان به منظور زنده ماندن، باید آب کثیف بخورند. درگیری ها در شمال دارفور را باید به خشکسالی هایی اضافه کرد که این دو عامل موجب شده اند سه میلیون نفر از افراد خانه های خود را ترک کنند. بیش از هشتاد درصد از آوارگانی که به شکبه آب رسانی دسترسی نداشته اند، به منظور زنده ماندن، به طور کامل وابسته به کمک ها هستند. در اینجا، زنان و کودکان هر روز باید کیلومترها را طی کنند تا بتوانند آبی را تهیه کنند که این آب، اغلب آلوده است. این در حالی است که بیش از نیمی از خانوارها، به خدمات بهداشت و درمان دسترسی نداشته اند.