پخش زنده
امروز: -
حکیم نظامی گنجوی(۵۳۵ تا ۶۱۲ ه ق) یکی از ارکان شعر فارسی است. شیوه شاعری نظامی پس از وی مورد نظر بسیاری از شاعران و سرآمدان شعر فارسی قرار گرفته است.
پژوهش خبری صدا و سیما: حکیم نظامی گنجوی(۵۳۵ تا ۶۱۲ ه-ق) یکی از ارکان شعر فارسی است. شیوه شاعری نظامی پس از وی مورد نظر بسیاری از شاعران و سرآمدان شعر فارسی قرار گرفته است. مثنویهای پنجگانه وی گرچه در صورت افسانه است؛ اما کشف حقایق و بیان معارف است. مثنوی مخزن الاسرار او یک اثر معروف اخلاقی است و دیگر مثنویهای او به ویژه قسمت دوم اسکندرنامه، معروف به اقبالنامه عموما شامل مطالب اخلاقی، فلسفی، تربیتی و انتقادی است. هنر نظامی گنجوی تنها داستانگویی نیست؛ علاوه بر لطافت و ظرافت ادبی،آثار وی آئینهای است که زندگی ساده و عادی مردمان را در مسیر طبیعی و راستین مینمایاند. با نگاهی به اشعار نظامی میبینیم که با به نظم کشیدن قصههای گوناگون توانسته است چگونگی رفتار انسان را در ارتباط با همنوعان خود چه در زندگی فردی و چه در زندگی جمعی و جامعه ترسیم کند و تعلیم دهد. بعضی تصویرسازیهای داستانسرای گنجه از زندگی عامه مردم بهره گرفته است به طوری که هرکسی سرنوشت زندگی خویش را در شعر او میبیند.
در اين چارچوب به بهانه 21 اسفند روز بزرگداشت نظامی گنجوی، در مصاحبه پژوهشی با امید جلوداریان استاد دانشگاه، موضوع «تاثیر اوضاع و احوال اجتماعی در شعر نظامی گنجوی» را با طرح سوالات زير مورد بررسي و واکاوي قرار داديم:
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// پژوهشگر: مهدی ناجی