پخش زنده
امروز: -
برنی سندرز در اولین سخنرانی انتخاباتی خود در بروکلین (نیویورک): "مقابل طمع کاری نظام سرمایه داری خواهد ایستاد".
برنی سندرز سناتور دموکرات ایالت ورمونت آمریکا دیروز در اولین سخنرانی انتخاباتی خود در بروکلین (نیویورک) گفت: "مقابل طمع کاری نظام سرمایه داری خواهد ایستاد".
ظاهراً نسیم جنبش سرمایه داری فرانسه به آمریکا هم رسیده است و نگرانیها درباره پیامدهای آن سبب شده رهبران آمریکا در اندیشه چاره جویی و بدست گرفتن ابتکار عمل در مدیریت آن باشند.
جنبش ضد سرمایه داری فرانسه در ماههای اخیر دولت مکرون را با مشکلات اساسی روبرو کرده است. این جنبش حتی در دیگر کشورهای اروپایی نیز با استقبال روبرو شد.
برنی سندرز خطاب به جمعیت صدها نفری که برای شنیدن سخنانش اجتماع کرده بودند گفت: «با کمک شما می خواهیم این کشور را تغییر دهیم و در نهایت اقتصاد و دولتی ایجاد کنیم که برای همه ما و نه تنها برای یک درصد از مردم کار کند.» سندرز همچنین وعده داد که رقابت انتخاباتی وی با صدای بلند و واضح اعلام می کند که اصول اساسی دولت ما حرص و طمع، انزجار و دروغ نخواهد بود.
رهبران آمریکا همواره به اینکه کشورشان مهد سرمایه داری در جهان بوده است افتخار میکنند. بنابراین حمله سندرز به سرمایه داری در آمریکا به نوعی یک شعار ساختار شکنانه تلقی میگردد. شعارهای انتخاباتی ساختارشکنانه نیز زمانی مطرح میشود که افکار عمومی از آن استقبال کنند و زمانی از این قبیل شعارها استقبال میشود که احساس سرخوردگی و ناکامی نسبت به نظامی سیاسی به اوج رسیده باشد.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت ادامه شعارها و وعدههای انتخاباتی ساختار شکنانه در آمریکا حاکی از اوضاع سیاسی و اجتماعی آشفته این کشور و ناتوانی مقامات پیشین این کشور در پاسخ مناسب دادن به مطالبات عمومی است.
البته این تنها سندرز نیست که به ساختار شکنی برای جلب آراء بیشتر متوسل شده است، پیش از این نیز جرج بوش پسر با شعارهای مذهبی- سیاسی راست مسیحی - به گونهای که سکولاریسم را به چالش میکشید- و دونالد ترامپ با حمله به ارکان سیاسی آمریکا و ساختارهای برآمده از تجارت جهانی و جهانی شدن - به رهبری آمریکا- این شیوه را پیگیری کردند. حتی نامزد شدن باراک اوباما - یک سیاه پوست - در انتخابات 2008 نیز اقدامی ساختار شکنانه تلقی میشود.
ادامه رویه های ساختارشکنانه در رقابتهای انتخاباتی جاری در آمریکا حکایت از این دارد که رئیس جمهورهای گذشته و حال آمریکا - اگر نگوییم بر شدت احساس سرخوردگی و ناکامی در میان مردم این کشور افزوده اند - نتونستهاند احساس سرخوردگی و ناکامی در میان مردم این کشور را تعدیل کنند.
پرسش مهمی که در این جا مطرح میشود این است که وعدههای ساختار شکنانه تا چه زمانی میتواند موثر واقع شود؟ یا سندرز میتواند به وعدههای ساختار شکنانه خود عمل کند؟ و اگر نتواند مایوس شدن مردم از این وعدهها چه پیامدهایی خواهد داشت؟
قطعا برنی سندرز نیز مثل رئیس جمهورهای پیشین آمریکا نمیتواند به وعدههای خود عمل کند و در مجموع این وعده ها نیز تاریخ مصرفی دارد و اگر مردم ببینند این وعده ها نیز ادعاهایی پوشالی بوده و در نهایت چیزی نصیب آنها نمیشود از رویههای مسالمت آمیز سیاسی - مانند انتخابات- برای رسیدن به مطالبات خود دست برخواهند داشت؛ پدیده ای که این روزها فرانسه با آن روبرو است.
بِرنی سَندِرز سناتور دموکرات آمریکا روز شنبه برای ایراد نخستین سخنرانی انتخاباتی اش و وعده شکست دونالد ترامپ "خطرناک ترین رئیس جمهور تاریخ معاصر آمریکا" به زادگاهش بازگشت.
این سناتور دموکرات ایالت ورمونت آمریکا همچنین گفت که ابتدا باید رقبای خود را برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا با توجه به دستور کار لیبرال و عوام گرایانه اش که اکنون به عنوان سیاست اصلی دموکرات ها در نظر گرفته می شود، شکست دهد.
وی گفت: «من می خواهم از همه شما برای حضور در این مبارزه انتخاباتی تشکر کنم که تنها برای پیروزی یک نامزد دموکرات و شکست دونالد ترامپ "خطرناک ترین رئیس جمهور در تاریخ معاصر آمریکا" نیست.
برنی سندرز اهداف اصلی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، دومین حضورش در عرصه رقابت انتخاباتی پس از شکست مقابل هیلاری کلینتون در سال 2016، ارائه خدمات درمانی برای همه، حداقل دستمزد ساعتی 15 دلار و موضوع مقابله با تغییرات آب و هوایی برشمرد.
-------------------------------------
عبدالرضا خلیلی