به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مركز كيش؛ این تفاهم نامه همکاری در راستای اجرای مواد 112 قانون برنامه پنجم توسعه و 27 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور و به استناد قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور به منظور تعامل و بهره گیری از توانمندی های اجرایی، فنی، علمی و ظرفیت های طرفین، به امضا رسید.
از مهمترین مواد این تفاهم نامه می توان به استفاده بهینه از توانایی های علمی، اجرایی، فنی و اختیارات قانونی طرفین در زمینه های تأیید صلاحیت آزمایشگاه ها، شرکت های بازرسی و مراکز آموزشی، کنترل کیفیت محصولات تولیدی و خدماتی، کنترل کیفیت کالاهای وارداتی و صادراتی، صدور پروانه و گواهی نامه های لازم براساس قوانین و مقررات، مشارک منطقه آزاد منطقه کیش در تهیه پیش نویس و تدوین و تجدید استانداردهای ملی و بین المللی، اشاره کرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: پیشتر تصور غلطی مبنی بر عدم نظارت بر کالاهای تولیدی و وارداتی منطقه آزاد وجود داشت ولی این موضوع به کلی غلط است و تولید و واردات کالا و خدمات بی کیفیت در این مناطق قابل قبول نیست.
نیره پیروز بخت افزود: براساس این تفاهم نامه نظارت سازمان ملی استاندارد در حوزه کالاهای صادراتی، وارداتی مختلف پیش بینی شده و همچنین مباحثی چون ایمنی مراکز تفریحی، شهربازی ها و آسانسور نیز باید توسط سازمان استاندارد مورد تأیید قرار گیرد.
وی گفت: بندهای تفاهم نامه به طور دقیق اجرا شود و روی کاغذ نماند.
پیروزبخت اضافه کرد: در مورد ایجاد فرهنگ استاندارد در کیش نیز از حدود 10 سال قبل کارهای خوبی انجام شده و با کنترل مواد بهداشتی، آرایشی و غذایی موجود در این منطقه، این فرهنگ تا حدود زیادی جا افتاده است.
وی ادامه داد: فرهنگ استاندارد سازی باید در میان وارد کنندگان منطقه آزاد کیش نیز به طور کامل جا بیافتد و بدانند که کالای بی کیفیت اجازه توزیع نمی یابد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری کیش نیز در این مراسم اظهار داشت: بحث استاندارد سازی از موضوعات بسیار مهم است و موجبات افزایش کیفیت زندگی در جزیره کیش را هم برای ساکنین و هم برای گردشگران جزیره فراهم می آورد.
غلامحسین مظفری افزود: در منطقه آزاد کیش این آمادگی و ظرفیت وجود دارد که با اجرای استانداردها در زمینه های مختلف، به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک شود و همچنین طرح های پایلوت استاندارد نیز در این جزیره اجرا شدنی است.
وی ادامه داد: در خصوص تولیدات شرکت های دانش بنیان با رعایت استاندارد می توان کمک های بسیاری به این شرکت ها کرد چرا که با دریافت این نشان، بحث تجاری سازی محصولات دانش بنیان تسهیل و تسریع می شود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری کیش گفت: خود را ملزم می دانیم که همه استانداردهای تدوین شده در کشور را در منطقه آزاد کیش اجرایی و به این ترتیب به استاندارد سازی زندگی در این جزیره کمک رسانی کنیم.
مظفری افزود: با توجه به ظرفیت بالای جزیره کیش در پذیرش گردشگران، استاندارد سازی اماکن گردشگری و تفریحی، می تواند به جهانی شدن این جزیره که از اهداف مدیریتی است کمک خوبي داشته است.