به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمودرضا پیروی در مراسم پایانی دومین جشنواره ملی پیشگیری از حوادث و سوانح گفت: ۲۵ هزار معلول ضایعه نخاعی در کشور داریم که ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفرشان براثر تصادفات رانندگی بوده است.
وی با بیان اینکه ضایعه نخاعی متأسفانه در دنیا درمان ندارد گفت: تروماها و ضربههای مغزی نیز متأسفانه درمان ناپذیر است که بسیاری از آنها براثر حوادث رانندگی در کشور رخ میدهد.
پیروی افزود: ۲۰ تا ۲۵ درصد از صدمهها با حضور سریع اورژانس قابل درمان است، اما در زمینه قطع نخاع یا ضربه مغزی و خونریزیهای شدید حضور بهنگام نیز تأثیری در درمان ندارد و نباید تصور کرد که اورژانس یا بیمارستان معجزه میکنند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: باید در زمینه آگاه سازی مردم و همچنین آگاه سازی مسؤولان به منظور افزایش قوانین مورد نیاز اقدام کرد، زیرا اجرای این قوانین ضروری است.
وی افزود: در بسیاری از کشورها هنگام آموزش برای دریافت گواهی نامه رانندگی شرایط مختلف شبیه سازی شده و رانندگان با مخاطرات شرایط مختلف آشنا میشوند و گرفتن گواهی نامه ۳ تا ۴ سال زمان نیاز دارد.
پیروی گفت: حتی با خودروهای غیر ایمن نیز در صورتی که رانندگان آموزشهای لازم را دیده باشند آمار تصادفات و مصدومان حاصل از آن کاهش خواهد یافت.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه تا ۲ سال گذشته آمار مرگ براثر تصادفات رانندگی تا ۱۶ هزار نفر در سال کاهش یافته بود گفت: متأسفانه در ۲ سال گذشته این آمار تا ۱۸ هزار نفر افزایش یافته است.
وی افزود: متأسفانه بیشتر مرگها شامل افراد مولد در جامعه است که تأثیرات معیشتی نامناسبی بر خانواده هایشان نیز میگذارد.
پیروی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر برنامه ویژهای برای کمک به معلولان قطع نخاعی در نظر گرفته است گفت: پیشگیری اهمیت بسیار بیشتری در مقایسه با درمان دارد و باید فرهنگ سازی به گونهای شود که مطالبه خود مردم کاهش تصادفات جادهای باشد.