پخش زنده
امروز: -
هیأت رئیسه دانشگاه تهران به مناسبت درگذشت استاد دکتر علیرضا فیض پیام تسلیت صادر کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران؛ متن پیام تسلیت هیأت رئیسه دانشگاه تهران به این شرح است:
با کمال تأسف و تأثر با خبر شدیم دکتر علیرضا فیض، استاد برجسته و پیشکسوت دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران دعوت حق را لبیک گفتند.
این استاد دانشور فرهیخته، عمر پر برکت خود را در راهِ اعتلای معارف غنی اسلامی و بازخوانی مواریث ارزشمند فرهنگ اسلامی سپری کرد و بدون تردید جای خالی او در سپهر فرهنگ اسلامی به سادگی پر نخواهد شد.
هیأت رئیسه دانشگاه تهران ضمن ابراز تأثر عمیق، درگذشت این فرزانهی نامور و اسلامشناس برجسته را به خانواده سوگوار ایشان، دانشجویان و استادان تسلیت گفته، رحمت و غفران واسعه الهی برای آن مرحوم و سلامتی و شکیبایی برای بازماندگان از درگاه خداوند منان مسئلت مینماید.
دکتر علیرضا فیض فرزند آیتالله العظمی میرزا محمد فیض نواده محدث بزرگ ملا محمد حسن فیض کاشانی به سال ۱۳۰۴ هجری شمسی در شهر قم به دنیا آمد. از سن ۵ سالگی تا ۷ سالگی به مکتب خانه رفت و بعد از آن در دبستان و دبیرستان محمدیه قم دوره ابتدایی و متوسطه را فرا گرفت. از سال ۱۳۱۷ تا ۱۳۳۲شمسی ۱۵ سال تمام در حوزه علمیه قم و نجف به تحصیل دروس سطح خارج فقه و اصول نزد آیات عظام محمد کاظم شیرازی و سیدابوالقاسم خویی مرجع مشهور شیعه گذرانید و درجه اجتهاد وی از سوی آیات عظام محمدتقی خوانساری، عباسعلی شاهرودی و محمد فیض صادر و امضا شد.
در این زمان به تدریس نیز در بعضی از سطوح ادبیات عرب، منطق و فقه و اصول ضمن تحصیل پرداخت. برای تحصیلات دانشگاهی به تهران آمد و در رشته فلسفه و حکمت اسلامی به تحصیل پرداخت رساله دکتری خود را با عنوان (انتقاد به منطق ارسطو) نگاشت و در سال ۱۳۴۲ به اخذ مدرک دکتری نائل آمد و از سال ۱۳۳۶ که دانشجوی دکتری بود در دانشکده الهیات دانشگاه تهران مشغول به تدریس فقه و اصول شد و به درجهٔ استاد تمامی رسید و تا سال ۱۳۸۰ که به افتخار بازنشستگی نائل آمد.
دکتر علیرضا فیض نزدیک به ۳۵ سال سمت مدیریت گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را به عهده داشت و به عنوان استاد نمونه کشوری در سال ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ منتخب شدند در سال سال ۱۳۸۲ به عنوان چهره ماندگار در رشته فقه و حقوق اسلام برگزیده شد.
مبادی فقه و اصول، حقوق جزای عمومی اسلام، تطبیق در حقوق جزای عمومی اسلام، حقوق جزای اختصاصی (خصوصی) اسلام، مقارنه و تطبیق در حقوق جزای عمومی اسلام، ترجمه کتاب لمعه شهید اول، ترجمه کتاب الدیه بین العقوبه و التعویض، ویژگیهای اجتهاد و فقه پویا، مشارکت در تنظیم و تألیف ۱۲ جلد از لغتنامه دهخدا، همکاری در تصحیح و تحقیق کتاب فلسفی التحصیل بهمنیار بن مرزبان با مرتضی مطهری، اندیشههای حقوقی ۶ (عرف و اجتهاد)، شرحی انتقادی بر قانون حدود، تعزیرات، قصاص و دیات و فرهنگ اصطلاحات اصول فقه از جمله تألیفات دکتر علیرضا فیض است.
همچنین از این استاد فرهیخته بیش از ۶۰ مقاله منتشر و در همایشهای علمی ارائه شده است.
مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر علیرضا فیض، ساعت ۹ صبح، سهشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ در محل دانشکده الهیات و معارف اسلامی ساختمان شماره ۳ برگزار میشود.