موفقیت آمیز بود
اجرای آزمایشی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی
رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی گفت: بر مبنای هدف گذاری اولیه باید ۲۰ هزار شغل خانگی در ۹ استان ایجاد میشد که آمار به دست آمده نشان میدهد بیش از این میزان شغل محقق شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه، محمدصادق بیجندی رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان
جهاددانشگاهی گفت: در این طرح هدف پایداری اشتغال است که در حال حاضر با بررسی صورت گرفته ۶۰ درصد از مشاغل ایجاد شده در این طرح پایدار بوده است.
بیجندی تصریح کرد: با تجربه به دست آمده از اجرای این طرح درکشور به راحتی میتوان سالانه بیش از ۱۲۰ هزار شغل خانگی پایدار ایجاد کرد.
وی افزود: مشکل بزرگی که در این زمینه وجود دارد نوع نگاه متقاضیان کار و مسئولان دستگاههای اجرایی به بحث ایجاد شغل است.
بیجندی با بیان اینکه در روند اجرای آزمایشی این طرح تاکنون یک ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت نشده است، گفت: الگوی مورد استفاده در این طرح بگونهای است که ابتدا نیاز بازار شناسایی و این نیازها به متقاضیان کار خانگی منتقل شده و با تولید محصول مورد نیاز بازار، بلافاصله کار فروش آن نیز صورت گرفته است. به عبارتی کار ما در این طرح برقراری اتصال میان تولیدکنندگان و متقاضیان اشتغال با بازار است.
به گفته این مسئول بیشترین آمار بیکاری میان دانش آموختگان مربوط به رشتههای کشاورزی، علوم انسانی و محیط زیست و علوم پایه است که همگی از پتانسیلها و ظرفیتهای بیشماری در حوزه اشتغال برخوردار هستند.
وی افزود: این امر به سیستم اشتباه هدایت تحصیلی در مدارس برمی گردد که به درستی دانش آموزان را برای انتخاب یک رشته مناسب هدایت نمیکنند.
وی همچنین بر ضرورت بازنگری در سرفصل دروس دانشگاهها با هدف تغییر از شیوه تئوری محور به مهارت محوری تاکید کرد.