این طرح ها می توانند از نظر خودکفایی و اقتدار موثر باشند و با موضوعات بر اساس اولویت های اسناد بالادستی کشور است که در زمینه انرژی محیط زیست، حمل و نقل و تجهیزات پزشکی و سلامت کاربرد دارند.
هدف ما از ایجاد این طرح ها تجاری سازی و اشتغال و کسب و کار مولد است و بهره بردار بالفعل دارند که بهره بردار در هنگام عقد قرارداد با منابع مالی می تواند در اجرای طرح ها شرکت کند که این طرح ها با مدیریت شرکت دانش بینان اجرا می شود.
برخی از این طرح ها به اتمام رسیده اند ولی این 100 طرح در مراحل مختلف اجرا هستند.
او گفت: در مکانیزم فعال، اولویت ها مشخص شده است و نیازهای کشور با استفاده از توانمندی های بیش از 4 هزار شرکت دانش بنیان و بخش خصوصی برطرف می شود.
برای تصویب طرح های دانش بنیان سابقه و بنیه علمی و فناوری مورد بررسی قرار می گیرد و با کنارهم قرار گرفتن فناوری های پیچیده کار انجام می شود.
صالحی گفت: دستگاه اسکنر قلب در طرح های تجهیزات پزشکی نیاز به مجوزهای ملی و بین المللی دارد و در حال حاضر این اسکنر در بیمارستان های قلب کار می کند. دستگاه دیالیز ایرانی نیز با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نه تنها در ایران به فروش می رسد بلکه مراجل فروش در سطح بین الملل در حال تکمیل است.
دستگاهی که قابلیت حرکت به افرادی که ضایعه نخاعی دارند و درواقع کار مغز را انجام می دهد نیز بسیار پیچیده است که دریکی از بیمارستان های توانبخشی فاز کلینیک خود را طی می کند. در تولید این دستگاه فقط 3 کشور به دانش ساخت آن دست یافته اند که ایران یکی از این 3 کشور است.
صالحی در ادامه گفت: ویژگی دستگاه های تولید شرکت های دانش بنیان این است که با دستیابی به دانش ساخت می توانیم از ابتدای طراحی تا ساخت را خودمان انجام دهیم.
معاون تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: قانون حمایت از شکرت ها دانش بنیان یک قانون مترقی است که با تصویب آن در مجلس توانستیم خطی ایجاد کنیم که با استفاده از دانش روز و تکیه بر دانشمندان کشور از فناوری های روز دنیا بهره ببریم.
در سال 96 این شرکت ها 60 هزار میلیارد فروش داشته اند و می توان گفت حرکت جدی در اقتصاد به دست شرکت های دانش بنیان خواهد بود.
هرچقدر از بخش دولتی به سمت بخش خصوصی برویم و دولت از بنگاه داری خارج شود و بخش خصوصی را حمایت کند و با منابع مالی و حمایت حاکمیت در جهت رفع مشکلات دانش بنیان کمک کنیم به موفقیت های بهتری دست خواهیم یافت.
صالحی گفت: در طرح های دانش بنیان طرح هایی دنبال می شوند که می توانند در آینده کشور تاثیر بیشتری داشته باشند.
او گفت: برای اینکه شرکت دانش بنیان شود بیش از یکصد خدمات از معاونت علمی ریاست جمهوری می گیرد حتی می توانند سرباز استخدام کنند بنابراین با خدماتی که به این شرکت های می دهیم از تحقیق و توسعه حمایت کنیم.
در نمایشگاه ساخت ایران خریداران دولتی می توانند از سوپسید و خریداران خصوصی می توانند از لیزینگ استفاده کنند.
حرگت ما از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانش بنیان نیاز به زمان دارد البته دولت زیرساخت های لازم در دانشگاه ها برای استفاده از اقتصاد دانش بنیان فراهم کرده است.
او گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری در معرفی اقتصاد دانش بنیان نقش مهمی دارد و برای رسیدن به خودکفایی و اقتصاد واقعی باید به محصولات تولید داخل متکی باشیم و جوانان را باور کنیم تا در سطح بین الملل به جایگاه های بهتری در این زمینه برسیم.
میرسهیل مدیرعامل شرکت دانش بنیان گفت: طرح کلانی که با محوریت معاوتت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دست اقدام داریم، طراحی ساخت موتور کم مصرف یورو 6 در صنعت خودرو قابلیت استفاده دارد که وزارت صنعت و نفت، صندوق توسعه ملی، وزارت رفاه وزارت صنعت و معاونت علمی ریاست جمهوری به نحوی در این طرح ها دخیل هستند. طراحی تمام شده و آزمایشات لازم با موفقیت انجام شده است و به مرحله تجاری سازی رسیده است که این طرح ها بر اساس کشش بازار و تجاری سازی انجام می شود و درصدد خط تولید انبوه موتور 3 سیلندر و 4 سیلندر هستیم.
او گفت: کارهای نصب ماشین آلات در حال انجام است و تا یکسال و نیم آینده می توانیم از موتورهای کم مصرف تولید داخل استفاده کنیم.
او گفت: ویژگی های این موتور این است که گشتاورهای تا 200 نیوتن متر را دارد که برخلاف توان بالا مصرف پایین را دارد و با توجه به استاندارد اجباری ما که یورو 4 و 5 و 6 است که این موتور بر اساس استاندارد یورو 6 طراحی شده است.
میرسهیل گفت: این طرح یکی از بزرگترین طرح ها در زمینه حجم است و در آینده نزدیک ویترین صنعتی کشور خواهد شد. او گفت: در تولید این دستگاه چند دستگاه به صورت گروهی فعالیت داشته ایم و دفتر مقام معظم رهبری، معاون اول رئیس جمهور و معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت نفت و شورای اقتصاد نسبت به کاهش مصرف سوخت این دستگاه پیگیر ساخت آن بوده اند.
بانک رفاه نیز از این طرح حمایت کرده است ولی وزارت نفت باید ضمانت لازم را برای حمایت به بانک رفاه بدهد که هنوز محقق نشده است.
طرح ما یک طرح چند هزار میلیاردی است ولی آنچه ما به دنبال آن هستیم پیگیری های معاونت علمی ریاست جمهوری برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است که آقای دکتر ستاری در این زمینه همکاری و پیگیری های لازم را در به سرانجام رساندن طرح داشته اند.
او گفت: فرهنگ سازی یکی از مشکلات ماست که معاونت تلاش زیادی در زمینه فرهنگ سازی انجام داده است. برای معرفی محصول در بازار نیز نیاز به فرهنگ سازی داریم.
در زمان آقای نعمت زاده قرارداد تجاری سازی با شرکت خودروساز بسته شد ولی شرکت خودروساز همکاری زیادی در استفاده از موتور تولید داخل نداشت اما اکنون به دلیل شرایط تحریم تولید داخل در اولویت قرار گرفته است و شرکت های خودروساز نیز به دنبال استفاده از تولید داخل بوده اند.
شرکت های دانش بنیان در کشور جوان هستند اما با فرهنگ سازی و گذشت زمان می توان اعتماد سازی کرد.
فروزمهر مدیرعامل شرکت دانش بنیان در گفتگوی تلفنی با برنامه تیتر امشب گفت: دو روش تولید داریم که به صورت سنتی و پیشرفته است.
او گفت: در روش های موسوم به فیلترهای 3 بعدی، بصورت لایه لایه قطعات از یک فایل دیجیتال تولید می شوند و کاری که ما بطور خاص انجام دادیم تولید قطعات مستقیم از فایل 3 بعدی بصورت فلزی است که در جاهای مختلف مانند هوا فضا،انرژی و پژوهش کاربرد دارند.
او گفت: شرکت ما در سال 92 تاسیس شد و اولین محصول ما در سال 94 به بهره بردار ی رسید.
فروز مهر گفت: سیاست گذاری صحیحی در سال های گذشته درباره شرکت های دانش بنیان بر اساس تحریک تقاضا و محوریت تولید اتخاذ شده است.
او گفت: یکی از مشکلات ما این است که شرکت های دانش بنیان در برابر تولید های معمولی هزینه های بالایی دارد و در بازار شناخته شده هستند مجبورند هزینه زیادی برای توسعه محصول خود داشته باشند که در بخش خصوصی این هزینه ها با شرایط اقتصادی ناپایدار مشکل است البته کمک دولت در این زمینه می تواند موثر باشد.
فروز مهر گفت: مشکل دیگر هزینه های بازار سازی شرکت های دانش بنیان است.
نجات بخش مدیرعامل شرکت دانش بنیان در گفتگوی تلفنی با برنامه گفت: اگر ما شرکت های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان را بعنوان را حل نجات اقتصاد کشور بدانیم باید نگاه ویژه ای به آن داشته باشیم.
او با اشاره به حمایت های بی دریغ معاونت علمی و فنآوری نهاد زیاست جمهوری گفت: این موضوع در دیگر وزارتخانه ها هم باید نهادینه شود.
نجات بخش افزود: یکی از معضلات بزرگ شرکت های دانش بنیان بورکراسی پیچیده ی است که مانع پیشرفت این شرکت ها می شوند.
او گفت: ادامه حیات شرکت های دانش بنیان متضمن تسهیل خدمات بانکی، صدور مجوزها و تامین نقدینگی آنها است.