ادعاي نتانياهو انتخاباتي است
ادعاي نخست وزير رژيم صهيونيستي مبني بر توافق با رئيس جمهور روسيه براي بيرون کردن نيروهاي ايراني از سوريه باور کردني نيست.
منابع صهيونيستي روز يکشنبه به نقل از بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي مدعي شدند که او در سفر هفته گذشته خود به مسکو و ديدار با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه، در باره تشکيل کميته مشترکي براي بيرون کردن نيروهاي خارجي از سوريه توافق کرده اند.
هيچ يک از مقام هاي روسيه اين ادعاي نتانياهو را تائيد نکرده اند و بر اساس برخي نشانه ها مي توان اينگونه ارزيابي کرد که نتانياهو براي اينکه نشان دهد دستاورد بزرگي از سفر به مسکو و ديدار با پوتين به دست آورده دروغ گفته است.
نشانه نخست اينکه سفر نتانياهو تقريبا هم زمان بود با سفر بشار اسد رئيس جمهور سوريه به ايران که اهميت بسيار زيادي داشت و از روابط راهبردي دو طرف حکايت داشت.
دوم اينکه حضور نظامي ايران در سوريه با درخواست دولت سوريه مشروع و قانوني است و تنها اين حق حاکميتي دمشق است که در باره ادامه حضور اين نيروها در سوريه تصميم بگيرد.
سوم اينکه پوتين زيرک تر از آن است که موقعيت ايران در سوريه و منطقه را درک نکند و منافع روسيه را فداي فردي کند که به احتمال زياد حيات سياسي اش به پايان رسيده و ممکن است به دليل جرايم ارتکابي به زندان بيفتد.
چهارم اينکه روسيه به خوبي مي داند که قدرت نمايي اش در غرب آسيا به واسطه همکاري با ايران در منطقه بوده و تداوم اين همکاري با کشوري که بنا بر اعتراف دشمنان نفوذ گسترده اي در خاورميانه دارد اين فرصت را براي روسيه فراهم کرده است که از منافع اين شراکت و همکاري بهره مند شود.
پنجم اينکه اهداف روسيه با اهداف ايران در مبارزه با تروريسم، حفظ تماميت ارضي سوريه، جلوگيري از بازگشت مجدد تروريسم، کمک به تدوين قانون اساسي و حل بحران ساختگي سوريه از طريق سياسي، مشترک است و بدون ايران دستيابي به اين اهداف با شکست روبرو خواهد شد.
ششم اينکه نتانياهو در داخل نيز با اتهام فساد مالي و دريافت رشوه روبروست و قرار است محاکمه شود و نتایج دو نظرسنجی KAN News و شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان می دهد که حزب «لیکود» به ریاست بنیامین نتانیاهو عقب تر از فهرست «سفید و آبی» به ریاست «بنی گانتز» قرار دارد.
بنابر نظرسنجی ها، ائتلاف راستگرای نتانیاهو شامل حزب لیکود و احزاب افراطی دینی در انتخابات پارلماني نهم آوريل 2019 به 59 کرسی کنست دست خواهد یافت و در این صورت دو کرسی برای کسب اکثریت و تشکیل ائتلاف حکومتی کم خواهد داشت. حد نصاب 61 کرسی از مجموع 120 کرسی است.
پیش از این نظرسنجی ها، «آویخای مندلبنت» دادستان کل رژيم اسرائیل لایحه اتهاماتی را در پرونده های رشوه، فریب و خیانت در امانت متوجه نتانیاهو کرد؛ پرونده هایی که جدید نیست و سال هاست با نام های 1000، 2000 و 3000 معروف است.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد که تاريخ مصرف نتانياهو به پايان رسيده است و او براي اينکه نشان دهد که هنوز کارآمد است چنين ادعايي را در خصوص توافق با پوتين در مورد سوريه مطرح کرده است تا بتواند در داخل موقيعت خود را تغيير دهد..
---------------------------------
رضا محمدمراد