پخش زنده
امروز: -
دستگاههای بی خطرسازی زبالههای بیمارستانهای دولتی در کهگیلویه و بویراحمد استاندارد نیستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون اداره کل استاندارد استان در نشست کارگروه پسماند استان گفت: سالانه باید دستگاههای بی خطرسازی پسماندهای عفونی بیمارستانها و مراکز درمانی استاندارد سازی شوند، اما دستگاههای بیمارستانهای استان استاندارد نیستند.
سید ابوالفضل موسویان افزود: در بازدید مشترک این اداره با اداره کل تعزیرات استان از دستگاههای بی خطر سازی زبالههای و پسماند عفونی مشخص شد که دستگاههای بیمارستانهای استان استاندارد لازم را ندارند.
مدیرکل محیط زیست استان نیز گفت: در زمینه پسماند شهری، روستایی و بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد با مشکل جدی مواجه هست.
محسن جعفری نژاد بسطامی افزود: هنوز بصورت اجرایی برای ساماندهی محل دفن زبالههای شهر یاسوج در منطقه دوپشته دشتروم کاری نشده است.
وی با اشاره به نگرانی مردم از آلودگی آب سد شاه قاسم گفت: مرکز بهداشت استان برنامه ریزی های لازم را انجام دهد و از نفوذ شیرآبه به منابع آب جلوگیری کند.
شهردار یاسوج هم گفت: اولویت سازمان شهرداریها ایجاد کارخانه بازیافت در شمال کشور است در حالی که یاسوج نیز شمالی در جنوب کشور است و باید برای ساماندهی محل دفن زبالههای شهر یاسوج و ایجاد کارخانه بازیافت برای این شهر توجه ویژه شود.
نستهن مقدم افزود:برای این موضوع از سازمان محیط زیست و سازمان شهرداریها پیگیری های لازم انجام شد.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد زبالههای شهر یاسوج تَر است، گفت: دو بار مناقصه برای واگذاری ساماندهی محل دفن زبالههای شهر یاسوج و ایجاد کارخانه بازیافت برگزار و ولی کسی متقاضی نشد .
مقدم افزود: اخیرا یک سرمایه گذار متقاضی شده و در صورت انصراف، شهرداری از محل تسهیلات بانکی به احداث کارخانه بازیافت اقدام خواهد کرد.
فرماندار بویراحمد نیز گفت: تا کنون حدود ۲۰ جلسه مختلف در رابطه با ساماندهی محل دفن زبالههای شهر یاسوج تشکیل شده، اما این جلسات در حد مصوباتی بودند که اجرایی نشد.
شاهرخ کناری با اشاره به اینکه یاسوج تنها مرکز استانی است که کارخانه بازیافت زباله ندارد، افزود: شیرآبه زبالههای یاسوج در منطقه دوپشته دشتروم به سد شاه قاسم نفوذ میکند و آتش زدن زبالهها توسط شهرداری اعتراض و گلایه مندی مردم روستاهای اطراف را به همراه دارد.
وی گفت: در صورتی که شهرداری برای ساماندهی محل دفن زبالههای یاسوج اقدام کند آماده همکاری برای رفع مشکلات و موانع دستگاههای خدمات رسان هستیم.
رسول فرهادی، معاون آب منطقهای استان نیز در خصوص آلودگی سد شاه قاسم گفت: آلودگی سد شاه قاسم از طریق بارشها و روان آبهایی محل زبالهها و نفوذ زیر زمینی انجام میگیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز گفت: مراکز درمانی خصوصی، آزمایشگاهها، مطبها و کلنیکها یک ماه فرصت دارند به بی خطرسازی زبالههای عفونی خود اقدام کنند در غیر این صورت واحد های متخلف پلمپ می شوند.
عزیز فیلی با اشاره به اینکه روزانه ۷۰۰ تن زباله در سطح استان تولید میشود، افزود: بیش از یک سوم زبالههای استان در شهرستان بویراحمد تولید و جمع آوری میشود.
وی خواستار تشکیل کمیتهای مرکب از فرماندار بویراحمد، شهردار یاسوج و مدیرکل حفاظت محیط زیست شد و تاکید کرد: تا ۲۵ اسفند ماه تکلیف سرمایه گذار سایت محل دفن زباله یاسوج در دوپشته دشتروم مشخص شود.