پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر حفاظت از اسناد و آثار دفاع مقدس برای انتقال به نسلهای کنونی و آینده به عنوان میراث ملی تاکید کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اشرف بروجردی در دومین همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس گفت: باید بکوشیم که آفریدههای دوران دفاع مقدس را بعنوان میراث حفظ کنیم و این رسالت بر عهده همگان است گرچه طبق قانون، وظایف و لزوم بهره مندی از ظرفیتهای این کار در کتابخانه متمرکز شده است.
وی درباره ضرورت حفظ این میراث افزود: نسلهای کنونی و آیندگان از پیشینیان سوال میکنند که چگونه از سرزمین مان در برابر تجاوز دشمنان دفاع کردیم و این تجربیات باید به آیندگان منتقل شود.
بروجردی گفت: اسناد مربوط به دفاع مقدس و آنچه از خاطرات رزمندگان وجود دارد باید مقرون به صحت باشد البته اگر افرادی در کنار رزمندگان وقایع دفاع مقدس را لحظه به لحظه ثبت میکردند و به عنوان سند حفظ میشد بسیار بهتر بود، اما میدانیم که لحظه لحظه آن دوره لحظات مرگ و زندگی بود و موقعیت اقتضا میکرد که چگونه سرزمین مان را از تعرض دشمن در امان بداریم.
وی تاکید کرد: ممکن است بسیاری از حافظههای تاریخی دچار فراموشی شود، اسناد دفاع مقدس سرمایههای عظیمی است که نباید از دست برود.
بروجردی با اشاره به اقدام اروپاییها در تولید آثار مختلف هنری با محتوای مربوط به جنگهای جهانی گفت: ما باید با استفاده از قالبهای هنری بویژه فیلم، شعر، نثر، داستان و ادبیات، اسناد و آثار دفاع مقدس را حفظ و منتشر کنیم.
وی مشارکت نهادها را در حفظ این میراث ضروری دانست و افزود: هیئت دولت سال گذشته مصوب کرد که همه دستگاهها موظفند تاریخ شفاهی خود را بنگارند که البته نگاشتن این تاریخ به معنی این نیست که آن را نزد خود نگه دارند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: ما باید به این موضوع به عنوان حفظ سرمایه و گنجینه این سرزمین نگاه کنیم به ویژه محتوای مربوط به دفاع مقدس اعم از شرح رخدادها و تصمیمات فرماندهان.
بروجردی افزود: امروز به خود میبالیم که پس از هشت سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک مان را به دشمن ندادیم برغم اینکه همه دنیا علیه این سرزمین بسیج شدند تا جمهوری اسلامی نباشد، اما تلاش رزمندگان بی نام و نشانی که بسیاری از آنان اکنون نزد ما نیستند برای ملت حماسه آفریدند حماسهای که اکنون به آن افتخار میکنیم.