پخش زنده
امروز: -
باید دانست که تغییرات اقلیمی علاوه بر تاثیری که بر آینده، کیفیت زندگی انسانها و این سرزمین دارد می تواند خطرات بیشتری را برای کودکان و زنان در پی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در همایش نقش بانوان در گذر از تغییر اقلیم که در محل سالن همایشهای دانشگاه پیام نور کاشمر برگزار شد گفت: متاسفانه بسیاری در جهان نسبت به موضوع خطرات تغییرات اقلیمی از منظر جنسیتی توجه خاصی ندارند.
محمد درویش افزود: نه تنها باید با این خطر به درستی و خردمندانه برخورد کرد بلکه باید بتوان کیفیت زندگی بهتری را برای مناطق مختلف فراهم آورد چون نه تنها هیچ دلیلی وجود ندارد که در برابر این خطر نتوانیم به درستی مقاومت کنیم بلکه تداوم فعالیتها منجر به تغییر رفتار سازنده و پیش برنده میشود.
وی گفت: زنان در زندگی، فشارها، سختیها و دشواریهایی دارند اما همچنان در جامعه از تنگناهای بیشتری هم رنج میبرند و دچار تبعیضهای جنسیتی فاحشی هستند.
درویش افزود: تبعیضهای جنسیتی به همراه برخی ویژگیهای بدنی که در زنان وجود دارد موجب شده آنها تا نسبت به دشواریهای اقلیمی، حوادث طبیعی و بلایایی که رخ می دهد آسیب پذیرتر باشند.
دبیر سیاست محیط زیست در مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری گفت: براساس تحقیقی هم که همین اواخر در استان بوشهر و جنوب فارس انجام شده است همزمان با تشدید خشکسالیها، فرآیند گرم شدن زمین، ناپدید شدن تالابها، افت سطح آب زیرزمینی با پدیدهای به نام تشدید خشونت علیه زنان هم روبه رو هستیم.
درویش افزود: طی یک دهه اخیر گزارشهای متعددی از استانهای جنوبی کشور منتشر میشود که نشان میدهد همزمان با تشدید خشکی در مناطق جنوبی کشور میزان خشونت علیه زنان و طلاق در حال افزایش است.
وی ادامه داد:هرچند تاکنون از این منظر به محیط زیست توجه نشده است اما اگر بخواهیم در خصوص شادی و کیفیت زندگی صحبت کنیم فقط وضعیت درآمد نمیتواند معیاری درست و کافی برای شادی باشد بلکه در کنار آنها مولفههای دیگری وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود به شدت ضربه خواهیم دید.
درویش افزود: همه ما در هر جایی که زندگی میکنیم باید بدانیم که بی هیچ تردیدی همه مسافران یک قایق هستیم که اگر برای مرمت این قایق آسیب دیده تلاش نکنیم همه غرق خواهیم شد.