به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، مشاور نخست وزیر سوریه با اشاره به تشکیل گروه جدید بین المللی درباره سوریه گفت این گروه جدید مسئولیت زمینه سازی و ایجاد شرایط لازم را به منظور خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی, فرانسوی, انگلیسی و ترکی از سوریه برعهده دارد.
پایگاه اینترنتی روز العهد لبنان در گزارشی به قلم علی حسن از دمشق نوشت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز گذشته وجود طرحی را برای تشکیل گروه جدید بین المللی شامل کشورهای دست اندرکار بحران سوریه تأیید کرد که مأموریت آن تأمین ثبات نهایی پس از ریشه کن کردن تروریسم در سوریه است.
العهد نوشت: این سخنان پوتین در تشریح اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و پس از مذاکرات اخیر مسکو میان دو طرف درباره توافق بر سر تشکیل گروه کاری ویژهِ عقب نشینی نیروهای خارجی از سوریه, مطرح شد. اما این گروه جدید بین المللی که پوتین از آن سخن به میان آورده و مأموریت هایی که برعهده خواهد داشت چیست؟
به نوشته این پایگاه, عبد القادر عزوز مشاور نخست وزیر سوریه در این زمینه گفت: "تشکیل گروه جدید بین المللی موضوع جدیدی نیست چرا که گروههای بین المللی دیگری در سال های دوهزار و دوازده و دو هزار وپانزده تشکیل شد و حتی گروه بین المللی تشکیل شده در سال دو هزار و پانزده, طراح و تهیه کننده سند وین بود که بر اساس آن قطعنامه های 2253 و 2254 شورای امنیت و سپس گفتگوهای ژنو شکل گرفته است اما دوستان روسی اکنون با تلاش برای تشکیل گروه کاری جدید بین المللی که به قوانین و قطعنامه های بین المللی پایبند باشد, در صدد ارزیابی مجدد امور و تصحیح روند آن هستند".
عزوز به پایگاه العهد گفت پیروزی کشور سوریه در مقابله با تروریسم و تبلور رویکردهای جدید در منطقه به نفع این کشور, سبب تحقق دستاوردهایی جدید و نگاهی تازه به واقعیت های سیاسی از سوی بسیاری از طرف ها شده است .
وی تأکید کرد: تمرکز مأموریت گروه جدید بین المللی بر مهار نسبی کشورهای متجاوز به سوریه از لحاظ سیاسی است تا آنها را در برابر مسئولیت های زیادی مربوط به نیروهای اشغالگر خارجی که بدون هماهنگی سیاسی و حاکمیتی با دولت سوریه در خاک سوریه حضور دارند, قرار دهد".
وی گفت: گروه کاری بین المللی جدید مسئولیت زمینه سازی و ایجاد شرایط لازم را به منظور خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی, فرانسوی, انگلیسی و ترکی از سوریه برعهده دارد و در کنار این مسئله؛ مسئول بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان و تلاش برای لغو تحرم های یکجانبه اقتصادی علیه سوریه یا کاهش تأثیرات آن, نیز خواهد بود.
عزوز تأکید کرد: برخی از کشورهای دست اندرکار تجاوز به سوریه مانند کشورهای خلیج (فارس) همچنان خارج از سازوکارهای سیاسی برای حل بحران سوریه قرار دارند اما در چارچوب گروه جدید بین المللی,دوستان روسی با هماهنگی دولت سوریه باید برای وارد کردن این کشورها به عرصه سیاسی و دیپلماتیک اقدام تا آنها را متعهد و ملزم به برخی مسائل کنند مانند ترکیه که در گفتگوهای آستانه در برابر تعهداتی قرار گرفت که نخستین آن, مقابله با جبهه النصره و اعتراف به تروریستی و افراطی بودن آن بوده است.
عزوز تصریح کرد: "مسئله جنگ سوریه از طریق این گروه جدید بین المللی مدیریت خواهد شد که مکمل دیگر فرایند ها و سازوکارهای سیاسی برای دستیابی به راه حل سیاسی بحران سوریه از طریق وارد کردن هوشمندانه طرف های متخاصم به این عرصه است".
وی با بعید دانستن وجود شاخه ای نظامی برای این گروه بین المللی گفت: فصل الخطاب در این عرصه, توافق سوچی و توافق مناطق کاهش تنش است و دیدیم که چگونه پوتین به ریشه کن کردن کانون های افراط گرایی در ادلب در قالب توافق سوچی اشاره کرده است گرچه تاکنون طرف ضامن ترکیه ای به تعهداتش در این چارچوب عمل نکرده است .این مسئله مؤید آن است که اقدام نظامی دقیق ومنحصربفردی برای ریشه کنی تروریسم در این منطقه وجود دارد.
عزوز همچنین در پایان تصریح کرد: حضور ایران در سوریه محدود به مستشارانی است که با درخواست دولت سوریه و در چارچوب همکاری های مهم و حساس و توافق سال دو هزار و شش میان ایران و سوریه, در آنجا حضور دارند .
وی افزود: «اشاره روسیه به این نکته اشاره ای هوشمندانه بوده است چرا که همه می دانند نیروهایی که به صورت غیر قانونی در سوریه حضور دارند همان نیروهای ترکی, آمریکایی و اروپایی هستند».