به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران امروز با حضور در سلسله نشست های تخصصی اجرای تی او دی در شهر تهران به موضوع خیابان کامل اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار فلاسفه فرانسوی موضوع «کامل» را مورد استفاده خود قرار داده و سپس این واژه را وارد تغذیه کرده و نان کامل را تعریف می کنند که حاوی تمام مغذی لازم در یک نان است و آنچه از آن به عنوان خیابان کامل یاد می شود نیز به خیابانی گفته می شود که همه مدلهای حمل و نقلی را در خود جای داده ضمن اینکه خودرو محوری در آن محدود شده است و این ایده بسیار خوبی است.
وی ادامه داد: اجرای خیابان کامل ابتدا در محدوده محله دیده شده است و نه فرا منطقه ای.
موضوع خیابان کامل هم خوب شکل گرفته و هم بازخورد خوبی را به همراه داشته است. ایجاد خیابان کامل در مقیاس فرامنطقه ای اما کار سخت تری است و نیاز به انجام مطالعات عمیق تری داشته است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: ما نیز هرچه سریعتر می توانیم این کار را از محلات شروع کنیم و شهرداران مناطق و محلات می توانند با توجه به تسلطی که بر محل خدمتشان دارند این کار را پیاده سازی کنند. موضوع ایجاد خیابان کامل به صورت فرامنطقه ای نیاز به هماهنگی بین مناطق دارد که در مراحل بعدی میتوان به آن پرداخته شود.
هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: نشان دادن پروژه ها و مطالعات بین المللی در این حوزه تاثیر مثبتی را دارد اما هنوز در تهران چنین مطالعاتی را نداریم و من می خواهم که اگر مناطقی در این خصوص بررسی انجام داده اند آن را عرضه کنند تا بتواند به پخته تر شدن موضوع کمک کند.
وی در ادامه به آسیب شناسی ناقص ماندن اجرای برخی ایده های خوب پرداخت و تصریح کرد: گاهی اوقات مسئولان اجرایی در حوزه مسائل زیر بنایی دستشان بسته است و از این روی به جای اینکه به صورت زیربنایی کار کنند شروع به اقداماتی می کنند که می توان آن را به مصابح شروع به ساختن ساختمان از طبقه چندم دانست که در نهایت موجب خراب شدن ساختمان شده و ایده خوب نیز که در ذهن بوده است همانند این موضوع خراب می شود.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از این اقدامات زیر بنایی که می توان آن را به عنوان مشکل اصلی حمل و نقل در شهر تهران مطرح کرد کم کردن سفرها در شهر است که باید با انجام مطالعات مبدا و مقصد به صورت زیربنایی برای آن فکری بکنیم.
محسن هاشمی رفسنجانی ادامه داد: آخرین مطالعات مبدا و مقصد برای دهه 50 است که توسط مشاوران خارجی طراحی شده و تاکنون 10 معاون حمل و نقل و ترافیک شهر تهران به آن نپرداخته اند.
وی اظهار داشت: هم اکنون می توان گفت که تهران به هیچ وجه مطالعات مبدا و مقصد ندارد تا به صورت زیربنایی بتوان برای موضوع حمل و نقل فکر کرد. چرا که این گونه مطالعات نشان می دهد که هر کدام از کریدورهای شهر چه میزان از سفر را باید پوشش دهند و معاونت های حمل و نقل بر اساس آن بتوانند برنامه های خود را ارائه دهند. بنابراین عدم وجود چنین مطالعاتی اقدامات و تصمیمات جزیره ای را در پی داشته است.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: باید بحث حمل و نقل عمومی مورد تاکید قرار گرفته و همواره تشویق شود تا مردم بتوانند خودروهای خود را کنار گذارند و از حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
هاشمی رفسنجانی در پایان به طرح پیادو که ترکیب حمل و نقل ترکیبی پیاده و دوچرخه است اشاره کرد و گفت: این ایده خوبی است و باید برای اینکه ناقص نماند در قالب یک طرح جامع و کامل تهیه شود.
سهم ۷۵ درصدی خودروهای شخصی در جابجاییهای روزانه
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با انتقاد از رویکرد مدیریت شهری در دوره گذشته و نگاه سخت افزاری به شهر گفت: ما به جای آنکه معابر بزرگراهی را به ۵۶۴ کیلومتر افزایش دهیم و شاهد افزایش ترافیک و تردد ۵۵ درصدی خودروها در ساعات پیک ترافیک در آن باشیم میتوانستیم با هزینه کرد هدفمند در توسعه حمل و نقل همگانی بسیاری از مشکلات شهر را رفع نماییم.
محمد سالاری در پنل دوم سلسله نشستهای امکان و روش اجرای تی او دی در تهران که با موضوع اجرای تی او دی و اثرات اقتصادی، اجتماعی و سلامت مطرح شد گفت: یکی از اولویتهای جدی، موضوع تی او دی و توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی است که یکی از ضرورتهای انکار ناپذیر شهر تهران است.
وی ادامه داد: در این زمینه ما نیاز به تغییر رویکرد نسبت به گذشته هستیم، رویکردی که در مدیریت گذشته مبتنی بر نگاه سخت افزاری بود و البته مردم هم این امر را طلب میکردند چرا که مطالبه گری در میان مردم نهادینه نشده بود و لذا این عوامل سبب شد تهران به یک کارگاه عمرانی تبدیل شود.
سالاری افزود: نگاه مدیریت شهری در دوره گذشته مبتنی بر توسعه بزرگراه و معابر درجه یک بود که اگر چه در اجرای پروژههای مربوطه در مواقعی توان مهندسان داخلی نیز به معرض نمایش گذاشته میشد و تجلی پیدا میکرد، اما سبب شد بخش عمدهای از درآمدهای شهر در این حوزه هزینه شود.
وی ادامه داد: قطعا هدف این رویکرد کاهش ترافیک و آلودگی هوا بوده است، ولی این بزرگراهها بستری برای ورود خودروهای بیشتر و متعاقب آن ایجاد ترافیک و آلودگیهای بیشتر شدند.
رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا افزود: این عوامل سبب شد تا از بدو آغاز به کار شورای پنجم رویکرد مبتنی بر مطالبات جامعه شهری اتخاذ شود. این در حالی بود که حتی شهردار تهران در دوره چهارم شورا (اقای قالیباف) نیز در آخرین روزهای حضور خود در شهرداری و افتتاح چند پروژه ترافیکی خود بر این امر اذعان داشت که افزایش تعداد بزرگراهها باعث افزایش ترافیک شده است و لذا تغییر رویکرد به یک رویکرد انسان محور بیش از هر زمان دیگری ضروی به نظر میرسید. گرچه در این باب باید ایجاد دغدغه مندی و مطالبه گری در مردم به عنوان یک اصل مهم مد نظر قرار گیرد و در کنار آن همراهی همه تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان و مسئولان را میطلبد.
سالاری اظهار داشت: آنچه در این رویکرد اهمیت دارد افزایش دامنه انتخاب شهروندان است. رویکرد انسان محور قابلیت انسانها و جامعه شهری را به کار کردها تبدیل میکند و سبب سرزندگی شهر میشود.
وی ادامه داد: در این رویکرد قطعا توسعه طرحهای شهری موجب پایمال شدن حقوق و منافع انسانها نمیشود. این در حالی است که در شهر تهران نه طرح جامع و نه طرح تفصیلی مبتنی بر تی او دی یعنی توسعه حمل و نقل همگانی نیست. اقدامی که در کشورهای توسعه یافته سالها پیش تحقق یافته و در همه جا طرحهای جامع و تفصیلی مورد نیاز شهرها مبتنی بر توسعه حمل و نقل همگانی تدوین میکنند و ما تازه از چند ماه پیش است که تصمیم بر بازبینی طرحهای جامع، تفصیلی و طرحهای موضعی و موضوعی گرفته شده است.
سالاری افزود: ۱۱ سال از ابلاغ طرح جامع و ۶ سال از ابلاغ طرح تفصلی میگذرد و لذا بازنگری این طرحها با موضوع توسعه حمل و نقل همگانی یکی از اولویتها است.
رییس کمیسون شهر سازی و معماری شورا گفت: برای نمونه میتوان اشارهای داشت به شبکه معابری تهران، تا کنون ۳۴۹۱ کیلیومتر شبکه معابری در تهران ایجاد شده که از این میان ۱۷۵۸ کیلومتر شبکههای محلی، ۴۸۷ کیلومتر شبکه شریانی، ۳۱۲ کیلومتر شبکه معابری درجه یک و ۵۶۴ کیلومتر شبکه بزرگراهی هستند. این در حالی است که در ساعات اوج ترافیک ۵۵ درصد ترددها در شبکههای بزرگراهی صورت میگیرد؛ بنابراین ایجاد این بزرگراهها نه تنها سبب کاهش ترافیک نشده بلکه با ایجاد این شبکهها به مردم آلارم دادیم که میتوانند به این شبکهها ورود پیدا کنند.
وی افزود: در حالی که میتوانستیم با صرف هزینه کمتر این میزان هزینه را در حمل و نقل عمومی به کار بگیریم و قطعا نتایج بهتری در راستای کاهش ترافیک به دست میآوردیم. این در حالی است که در این میان اگر بخواهیم سهم ناوگان شهری را درجه بندی کنیم بالغ بر ۵۳ درصد ترددها با خودروی شخصی، ۲۲ درصد با تاکسی که خیلیها هم تاکسی را وسیله شخصی میدانند انجام میشود که میتوان گفت: مجموع این دو ۷۵ درصد ترددها را شامل میشوند. در این میان سهم تردد با اتوبوس و مترو هر کدام ۱۰ درصد و موتور سیکلت ۵ درصد میباشد که مشاهده میکنیم نتوانسته ایم سهم تردد حمل و نقل عمومی را افزایش دهیم.
سالاری همچنین خاطر نشان ساخت: ما باید ابتدا به موضوع حمل و نقل همگانی به عنوان یک استراتژی انکار ناپذیر تبیین و در گام بعدی آن را به یک مطالبه از سوی شهروندان برای همراهی جامعه تبدیل کنیم؛ لذا منابع درآمدی نیز به صورت هدفمند و استراتژیک در این حوزه هزینه شود.
وی ادامه داد: انتقادی که به شورای پنجم وارد است این میباشد که در فرایند تدوین و تصویب بودجه سال ۹۷ و ۹۸ بودجه هدفمندی را تصویب و تصویر نکردیم. این در حالی است که از بودجه ۱۸۲۰۰ میلیارد تومانی بالغ بر ۸، ۹ هزار میلیارد تومان تنها صرف نگهداشت و حقوق و دستمزد میشود و تنها ۵، ۶ هزار میلیارد تومان به توسعه حمل و نقل عمومی اختصاص مییابد. این در حالی است که در فرایند بودجه ریزی ما با صدها ردیف بودجه مواجه میشویم هزینه کرد در آن نتیجه ملموسی هم در بر ندارد. این نقیصه در بودجه ریزی دولت نیز مشهود است؛ لذا اگر بودجه ریزی در چند حوزه به صورت هدفمند باشد یقینا نتیجه بهتری به دست خواهد داد.
ایجاد خیابان کامل کلید گشایش انسان محوری در شهر
رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: خیابانها میتوانند به بستری برای تعاملات انسانی تبدیل شوند اگر بتوانیم عملکرد چندگانه برای آنها تعبیه کنیم و خیابانهای دارای پیاده راه و لاین دوچرخه سواری را در شهر به وجود آوریم.
زهرا نژاد بهرام در پنل دوم سلسله نشستهای امکان و روش اجرای تی او دی در تهران که با موضوع اجرای تی او دی و اثرات اقتصادی، اجتماعی و سلامت مطرح شد گفت: ما در شهری زندگی میکنیم که عناصر متعددی را به عنوان ذینفعان در دل خود دارد و اگر مفهوم انسانی در این عناصر متبلور نشود معنا دار نخواهد بود. ما زمانی میتوانیم شهری را شهر بنامیم که انسان محوری در آن متبلور شود. بر همین اساس بود که شورای پنجم در بدو آغاز به کار تغییر رویکرد انسان محورانه را در دستور العمل کارهای خود قرار داد و به عنوان چراغ راه خود در نظر گرفت.
وی افزود: در این میان باید به این مقوله مهم تاکید کرد که خیابان جایی نیست که متعلق به خودروها باشد بلکه خیابان بستری برای رفع نیاز انسان تعریف شده نه رفع نیاز اشیایی که در آن تردد میکنند. در نظر بگیرید چه تعداد انسان روزانه با خودروها از خیابان تردد میکنند و اگر قرار بود خیابانها متعلق به انسان باشند چه تعداد انسان از آن عبور میکردند که قطعا تعداد آن ۲ تا ۳ برابر بود.
عضو هیات رییسه شورا در ادامه با اشاره به اینکه در رویکرد انسان محورانه باید به ایجاد خیابان کامل روی آورد گفت: این سخن که خیابانها متعلق به انسانها باشد بدین معنا نخواهد بود که ما صرفا پیاده راه ایجاد کنیم چرا که در این صورت به سرنوشت پیاده راه های ۱۷ شهریور و باغ سپهسالار دچار میشود و امروز این پیاده راهها در شب هنگام تبدیل به مکانهای مرده شده اند؛ لذا تجربه نشان داده که ایجاد پیاده راهها کلید گشایش انسان محوری نیست بلکه ایجاد خیابانهای دارای پیاده یا همان خیابان کامل راه کلید گشایش انسان محوری است. ما نمیتوانیم همه شهر را به پیاده راه تبدیل کنیم، اما میتوانیم خیابانهای شهر را به پیاده راهها مجهز کنیم.
نژادبهرام در ادامه سخنان خود گفت: خیابانها باید دارای عملکرد چند گانه باشند و برای همین است که در دنیا از ایجاد پیاده راههای صرف فاصله گرفته اند، پس باید کارکرد خیابان را یک کارکرد چند گانه ببنیم. همانطور که در نوسازی و بازسازی بافت فرسوده ارزش سکونت وقتی ارتقا مییابد که عملکرد چندگانه داشته باشیم. در چنین شرایطی خیابانهای سرزنده خواهیم داشت و بستری برای تعامل انسانی فراهم خواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: جین جیکوبز جامعه شناس میگوید خیابان از حیاتیترین اندامهای شهر محسوب میشوند و باید عملکرد چند گانه در خیابان مد نظر قرار گیرد. به طوریکه در کنار تردد پیادهها بتوان با خودروها هم تردد کرد.
توسعه شهری نیازمند تغییر رویکرد به انسان محوری است
رئیس کمیته ایمنی و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: مجوز مگا مالها را داد شده و بلند مرتبه سازی صورت گرفته است، اما به موازات آن نتوانستیم نیاز انسان به تعامل، گفتگو و آرامش را رفع نماییم.
سلسله نشستهای امکان و روش اجرای TOD با حضور شهربانو امانی، محسن هاشمی، محمد سالاری، زهرا نژاد بهرام از اعضای شورای شهر، معاونان شهردار تهران، رییس پلیس راهور تهران بزرگ و کارشناسان و صاحبنظران به همت کمیته ایمنی و حمل و نقل و کمیته تی او دی شورا برگزار شد.
شهربانو امانی در هنگام برگزاری پنل نخست این نشست که به موضوع پیاده سازی تی او دی اختصاص داشت گفت: شهر موجود زنده است و هر تصمیم که میگیریم در پی آن تقاضایی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: وقتی بزرگراههای مختلف را میسازیم که البته این روش دیگر در بسیاری از نقاط دنیا منسوخ شده اند و به تاریخ پیوسته اند. در پی آن شاهد افزایش تقاضای ورود خوردوها خواهیم بود. این بزرگراهها به گفته ساکنان محلات، محلات را به دو کشور مجزا تقسیم میکنند نظیر بزرگراه امام علی (ع) که محلات را از هم جدا کرده است.
امانی افزود: در چنین شرایطی ما چه کردیم؟ مجوزهای مگا مالها را صادر کردیم، این مجوزها را شهروندان ندادند! مجوزهای بلند مرتبه سازی دادیم، ولی آیا مناعت طبع هم افزایش یافت! سرعت تردد را افزایش دادیم. آیا آرامش هم افزایش یافت؟!.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی نیازمند تغییر رویکرد هستیم ما شورای شهر تهران هستیم نه شورای شهرداری؛ لذا تغییر رویکرد را باید از ساختار خود شهرداری آغاز کنیم. اگر صحبت از مدیریت یکپارچه میکنیم باید از داخل خود شهرداری آغاز شود و حلقههای منفصله شهرداری را به یکدیگر متصل کنیم. وقتی صحبت از انسان محوری میکنیم باید ایجاد خیابان کامل را مد نظر قرار دهیم. البته در این راه باید نظارت همگانی را هم منظور نماییم.
در ادامه این نشست عبدالرضا گلپایگانی معاون شهر سازی شهرداری تهران نیز گفت: شهر مجموعهای از فعالیتها و مسیر تردد و فضای کار، فعالیت و فضای اوقات فراغت است که به صورت کلاسیک میتوان آن را تعریف کرد. بر اساس این تعریف اگر بخواهیم این آیتمها را در مورد تهران بررسی کنیم میبایست به صورت به هم پیوسته و در هم تنیده باشد.
وی ادامه داد: در یک مطالعه ساده ما اگر بتوانیم تنها دانش آموزان ابتدایی را ساماندهی کنیم و دانش اموزان در محلات خود به مدرسه بروند سبب تغییر ۳۰ درصدی در ترافیک میشویم. این یعنی به نوعی آلودگی هوا کاهش یابد و با سفر دانش آموزان در محله خود هم سبب تمایل احساس تعلق به محله خواهیم شد هم موجبات امنیت محله را فراهم خواهیم اورد و هم تردد در سطح شهر کاهش میباد. از طرفی ما امروز روزانه یک میلیون و دوسیت هزار سفر به بازار تهران داریم پس این امر هم نشان میدهد که پیاده راههای حصار ناصری نیز نیاز به ساماندهی دارند.
گلپایگانی گفت: پس میبینیم که فضاهای مختلف که در تعریف کلاسیک شهر آمده در تهران به هم پیوسته هستند و این پیوستگی در طرح جامع و تفصیلی تهران دیده شده و لذا بازنگری در طرح جامع و تفصیلی مبتنی بر توسعه حمل و نقل همگانی یک ضرورت است که خوشبختانه این مهم در دستور کار قرار گرفته تا امیدوارانه به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان بیاندیشیم.
در ادامه پرسش و پاسخ بین اعضای پنل و حضار صورت گرفت.
اولین سوال در خصوص تردد موتور سیکلتها در اجرای تی او دی بود که محسن پور سید آقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پاسخ به این سوال گفت: موتورها عارضهای بزرگ در شهر به وجود آوردند. اما برای حل این عارضه در گام نخست نیازمند هویت بخشیدن به موتور سیکلتها هستیم. یعنی مسئله پلاک موتور سیکلتها و نحوه انتقال سند آن باید به صورت زیر بنایی حل شود.
وی ادامه داد: امروز ۵۰۰ هزار موتور سیکلت توقیفی وجود دارد که کسی سراغی از آنها نمیگیرد.
شهربانو امانی نیز گفت: در خصوص موتور سیکلت ها، نظرهای متفاوتی که در این باب از منظر به خطر افتادن معیشت بخشی از جامعه و یا قانون شکنی این وسیله مطرح است باید گفت: در گام نخست حداقل کاری که میشود کرد این است که موتور سیکلتها خلاف جهت و در خط ویژه تردد نکنند.
محسن پورسید آقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در ادامه پنل تخصصی پیاده سازی خیابان کامل گفت: در موضوع خیابان کامل ما نگرانیم که اگر خیابانها را کوچک کنیم، ترافیک بسیار زیادی را ایجاد میکند این در حالی است که با کوچک و بزرگ کردن خیابانها ترافیک کم و زیاد میشود.
وی اظهار داشت: پیش فرضی وجود دارد که میزان خودرو عبوری از معابر که کوچک و بزرگ میشوند ثابت است که این پیش فرضی اشتباه است چرا که حمل ونقل امری سیال است.
پورسید آقایی توضیح داد: جریان ترافیک در شهر همچون جریان آب است که مسیر خود را پیدا کرده و از سایر مسیرها به یک مسیر مشخص تغییر جهت میدهد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران گفت: ما کارهای بزرگی در حوزه ساخت خیابانها در شهر انجام داده ایم، اما این کارها به هیچ وجه نتوانسته است مشکل را حل کند و نمونه آن بزرگراه امام علی است که امروز تبدیل به یکی از شلوغترین معابر شهر تهران شده است.
پورسیدآقایی اظهار داشت: اگر خیابانها را باریک کنیم و بخشی را به مدهای حمل و نقل عمومی اختصاص دهیم نباید نگران باشیم چرا که عکس موضوع بیان شده رخ میدهد و بار ترافیکی رفته رفته از این معابر برداشته میشود و خودروها به سمت مسیرهای جایگزین و مدلهای حمل و نقلی جایگزین میروند.
وی به ارائه نمونههای بین المللی از این موضوع پرداخت و تاکید کرد: با ایجاد خیابان کامل، سرعت خودروها کاهش یافته و در نتیجه تصادفات کاهش مییابد و ایمنی نیز بالا میرود و میزان عبور عابران از خیابان افزایش مییابد و زیست پذیری شهر اضافه میشود.
معاون شهردار تهران اظهار داشت: در این نمونهها مشاهده شده است که میزان ترافیک و اوج آن در حالی کاهش مییابد که میزان استفاده از این فضا افزایش مییابد همچنین میان ترافیک خیابانهای محلی اطراف نیز کاهش یافته است.
پورسید آقایی در پایان به موضوع حد انتظار افراد از ترافیک اشاره کرد و گفت: این حد در افراد داری میزانی است که اگر ترافیک از آن افزون شود افراد سفر خود را انجام نمیدهند و یا به فکر استفاده از راههای جایگزین میافتند و بر همین اساس اگر خیابانها باریکتر شوند عدهای از افراد ترجیح میدهند که سفر خود را انجام ندهند و یا از وسیله دیگری به غیر از خودروی شخصی استفاده کنند.
سردار محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهور شهر تهران نیز در این نشست تخصصی گفت: شهر تهران در حال حاضر شاید محل خوبی برای کسب درآمد باشد، اما نسبت به سایر شهرها با وجود آلودگیهای هوا و ترافیک و دیگر ناملایمات شهری، محل خوبی برای زندگی نیست.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف مدیریت شهری این است که شهر را قابل سکونت کرده و وضعیت را بهبود بخشد ادامه داد: تجربه جهانی نشان میدهد که باید عدالتی در توزیع استفاده از معابر عمومی شهر وجود داشته باشد.
رئیس پلیس راهور تهران تصریح کرد: شهریهایی کمترین آلودگی و کیفیت بهتر زندگی را دارند که سهم بیشتری در پیاده محوری، استفاده از دوچرخه و حمل و نقل عمومی داشته باشند.
سردار مهماندار اعلام کرد: مشکل شهر تهران، استفاده بیش از حد از خودروهای شخصی است و آمارهای ما نشان میدهد که خودرو سواری برای جابه جایی ۴۵ درصد از افراد استفاده میشود، اما در ساعات پیک، بیش از ۶۷ رصد از سطح معابر را اشغال میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه تکلیف عابرین پیاده نیز خیلی مشخصی نیست تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا، عبور عابران از خیابانها با امنیت است و عابر پیاده نگرانی از عبور ندارند این در حالی است که امنیت عابرین پیاده در شهر تهران خیلی وضعیت مناسبی را ندارد.
رئیس پلیس راهور تهران با اشاره به موارد مرتبط با حمل و نقل شهری که برای آنها برنامه ریزی شده است گفت: به نظر میرسد که همه موارد را باید در یک بسته جامع ببینیم و زمان آن دیده شود.
وی اظهار داشت: در این برنامه باید مشخص شود که سهم بیشتری به عابر باید داده شود و قیمت نگهداری خودرو شخصی بالا برود و پارک حاشیهای گران شود و پلیس تقویت شود.
سردار مهماندار رئیس پلیس راهور تهران در پایان تاکید کرد: وجود خیابان کامل در شهر موضوع خوبی است، اما باید توجه شود که نباید این کار را از نقاط پرچالش همچون خیابان ولیعصر آغاز کرد بلکه باید ابتدا در نقاطی که احتمال کمترین آسیب در آنها دیده میشود اجرا شود تا ابتدا مردم لذت وجود آن را احساس کنند و سپس این موضوع را به همه شهر تعمیم دهیم.