به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قزوین گفت: عدم قطعیت در مسایل کشور و استان ضرورت برنامه ریزی و سیاستگذاری مسایل و چالشها را با نگاه به آینده و متناسب با وضع موجود ایجاب میکند.
ابوالفضل یاری در نشست ضرورت آینده پژوهی در سیاستگذاری و برنامه ریزی افزود: یکی از دلایل ورود به حوزه آینده پژوهی، عدم قطعیتهایی است که وجود دارد و نبود آینده روشن و پیش بینی نکردن آن باعث شرایط دشوار در تصمیم گیری میشود.
یاری ادامه داد: امروزه طرحهای بزرگی در کشور و استان در حال اجراست، اما بدون آینده نگری نمیتوان رشد و توسعه را فراهم کرد.
او شناسایی، آموزش و تربیت فعالان آینده محور، شبکه سازی و ایجاد ارتباط با بخشهای مختلف، شناسایی و برنامه ریزی برای حل چالشهای استان، افزایش سرمایه اجتماعی و فرهنگ عمومی را از جمله مواردی عنوان کرد که باید در سیاستگذاری و برنامه ریزی از بُعد آینده پژوهی مورد توجه قرار گیرد.
یاری ادامه داد: قزوین از نظر سرمایه انسانی، فضای کسب و کار و گردشگری از سال ۹۴ به بعد جزو استانهای آخر است و همین نشان میدهد اعتماد به دولت و سیاستگذاری پایین است.
او در عین حال گفت: قزوین جزو اولین استانهایی است که آمایش سرزمینی استان را طراحی کرده و همین ظرفیت خوبی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی از نگاه آینده پژوهانه است.
استاندار هم گفت: در آینده نگری آینده را پیش بینی میکنیم، اما آینده پژوهی پژوهشیدن آینده است نه پیش بینی.
عبدالمحمد زاهدی گفت: در آینده پژوهی باید برای بهبود اوضاع برنامه ریزی کنیم و این شامل حال همه مدیران است تا تنها، برای طرحهای زمان خودشان برنامه ریزی نکنند.
به گفته او دولت نتوانسته مدیران را به برون سپاری قانع کند که این مهمترین مشکل دولت است که موجب اتلاف زمان و سرمایههای کلان است.
زاهدی افزود: وقتی از آینده پژوهی صحبت میکنیم باید به آینده نگری و آبنده نگاری هم توجه شود، هر چند دانشگاههای ما برای امروز و آینده فکر میکنند، اما برنامهای برای آینده نداریم.
وی اضافه کرد: دولتها دو نوع هستند یا مانند آتش نشان عمل میکنند و یا برنامه ریزی دارند که به نظر میرسد ما با روش اول عمل میکنیم.
استاندار گفت: بسیاری از مدیران ما نشسته اند ببینند چه میشود و سپس تصمیم بگیرند به همین دلیل بیشترین آئین نامه و قانون و ابلاغیه را داریم و مشکلات زیاد است..
زاهدی ادامه داد: هیچگاه به فکر انسانها توجه نداریم تا بدانیم سلیقه آنها در دهههای آینده چیست لذا باید وارد علوم شناختی در مبحث آینده پژوهی شویم و ذهن انسانها را بشناسیم.
وی در ادامه گفت: چند مشکل داریم و ابتدا باید آرزوهای خود را از اهدافمان جدا کنیم، زیرا آرزوها قابل دسترسی نیست و اگر کشور مالزی به توسعه دست یافت برای این بود که آرزوهای قابل دسترس را محقق کردند.
استاندار اظهار کرد: در گذشته چیزی بنام لایروبی نهرها توسط دولت نداشتیم، اما امروز، چون مردم را بعنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی را نادیده گرفته ایم باید هزینههای زیادی را متحمل شویم.
زاهدی افزود: سرمایه اجتماعی به رفتار ما بستگی دارد و اگر نتوانیم آن را ایجاد و تقویت کنیم به جایی نمیرسیم.
این نشست با همکاری پژوهشکده آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به منظور برنامه ریزی و سیاستگذاری بهتر برای حل چالشهای استان در آینده برگزار شد.