به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون الميادين؛ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: تروریسم به سلاحی در دستان حامیان آن تبدیل شده است و حامیان تروریسم از این سلاح در هر نقطه ای که بخواهند استفاده می کنند.
بشار الجعفری در مصاحبه با شبکه تلويزيوني الميادين تاکید کرد: آمریکایی ها و ترک ها از محل حضور ابوبکر البغدادی خبر دارند.
وی گفت: چه کسی تروریست ها را از حلب به نیجر منتقل کرد، و چه کسی اجازه داد سران داعش از استان الرقه به منطقه باغوز در استان دیرالزور بروند.
بشار الجعفری درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گفت: آمریکایی ها از سوریه خارج نشده اند بلکه آنها با این ادعاها به دنبال آن هستند که مدت زمان بیشتری از تروریسم بهره ببرند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل خاطر نشان کرد مطالبی که درباره فاصله گرفتن سوریه از ایران بیان می شود صرفاً ادعاهای رسانه ای است و تهران و دمشق روابط ویژه ای با هم دارند.
بشار الجعفری همچنين تاکيد کرد ایران کشور هم پیمان ما است و امکان ندارد که ما بر سر روابط خود با ایران دست به معامله بزنیم. منافع ما ایجاب می کند که روابط ویژه ای با ایران و روسیه داشته باشیم.
وی افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس از اینکه با کشور مهمی همچون ایران دشمنی کنند و اسرائيلي ها تماشاچي آن باشند چه سودی می برند؟
حل مشکل ادلب از طريق گزينه نظامي
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: اگر راه کارهای دیپلماتیک نتیجه نبخشد مشکل ادلب را از طریق گزینه نظامی حل می کنیم.
بشار الجعفری در پاسخ به این مطلب که پوتین رئیس جمهور روسیه خواهان تشکیل یک کارگروه بین المللی شده است که در بر دارنده طرف های ذی ربط، دولت سوریه و مخالفان سوری باشد تا از این طریق بحران سوریه به صورت کامل حل و فصل شود، پوتین همچنین از خروج تمامی نیروهای بیگانه از سوریه سخن گفت، معنای این سخنان چیست، گفت: مسلماً ولادیمیر پوتین به صورت ژئوپولتیک و فراگیر می اندیشد و با بحران سوریه از جنبه های مختلف به تعامل می پردازد اما یکی از مهم ترین این جنبه ها این است که مسکو بعد از گذشت هشت سال از بحران سوریه، می تواند تمامی تجربه های گذشته در خصوص تشکیل کارگروه ها و نشست های بین المللی راجع به بحران سوریه را ارزیابی کند.
وي گفت روسیه به دنبال ایجاد توازن است و می کوشد نشست های بین المللی چندجانبه ای را رقم بزند که در آن اختلاف وجود نداشته باشد و در این نشست ها دولت سوریه نیز به صورت فعال مشارکت داشته باشد.
وي همچنين تاکيد کرد در نشست هایی که در آینده راجع به سوریه تشکیل شود رژيم صهيونيستي هیچ جایگاهی نخواهد داشت.
سوء استفاده آمريکا و حاميانش از تروريسم اسلام نما
وي همچنين در پاسخ به اين سوال که آیا این سخن گیر پدرسون نماینده ویژه سازمان ملل متحد که گفته است داعش در سوریه شکست خود اما ممکن است بار دیگر ظهور پیدا کند، گفت: تروریسم سلاحی است که دائماً در دست حامیان تروریسم قرار دارد و هرگاه که بخواهند از سلاح تروریسم در نقاط مختلف استفاده می کند و مجدداً آن را در جایی که خود مایل هستند به کار می گیرند. آنچه جهاد تکفیری نامیده می شود اساساً مساله ای است که به عنوان ابزاری برای سیاسی کاری درآمده بود بر همین مبنا در دهه هشتاد میلادی در افغانستان سازمان القاعده و گروه طالبان از طریق دولت آمریکا، سعودی و پاکستان ایجاد شد. این به معنای آن است که آنها از تروریسم اسلام نما، سوء استفاده کردند.
وي افزود بر اساس گزارش های موجود حامیان تروریست ها به دنبال آن هستند که از تروریست ها در مکان های دیگری استفاده کنند. این مطلب قطعی است زیرا آخرین دلایل نشان می دهد که مقامات الجزایری از بازداشت گروه بزرگ و صدنفری از تروریست ها در مرزهای نیجر خبر دادند و وقتی از این افراد تحقیق کردند مشخص شد که آنها از حومه حلب به مرز نیجر با الجزایر آمده اند. چه کسی این ها را به نیجر آورده است، چه کسی فرماندهان الداعش را از منطقه الرقه به منطقه هجین و باغوز منتقل کرد. چه کسی فرماندهان داعش را از این منطقه جدید به منطقه التنف منتقل کرد.
بشار الجعفری همچنين در پاسخ به این سوال که ابوبکر البغدادی کجاست، گفت: این آمریکایی ها و ترک ها هستند که می دانند ابوبکر بغدادی کجا است.
آمريکا بر روي تروريسم سرمايه گذاري کرده است
بشار الجعفري درباره عقب نشینی نیروهای آمریکا از سوریه گفت: آمریکایی ها از سوریه خارج نشده اند بلکه آمریکایی ها با اظهارات دوپهلو به دنبال طولانی کردن مدت زمان حضور تروریسم در سوریه و عراق هستند و می خواهند از این طریق بر دولت های سوریه و عراق فشار وارد کنند تا اینگونه بتوانند به اهداف تجاری خود دست پیدا کنند و بازاری سیاسی به راه بیاندازند. شما هم اکنون این بازار سیاسی را مشاهد می کنید که در روابط آمریکا با ترکیه و آمریکا با گروه های جداطلب در شمال شرق سوریه نمود پیدا کرده است. بنابراین مساله این است که آنها بر روی تروریسم سرمایه گذاری کرده اند. وقتی ترامپ مدعی شد که داعش در سوریه شکست خورده است و ماموریت نیروهای آمریکایی در سوریه به پایان رسیده است اولین کسانی که اظهاراتی متناقض با سخنان ترامپ بیان کرده تنها نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک نبودند بلکه قبل از همه مخالفت با این اظهارات ترامپ در درون خاک آمریکا برخاست و سناتور لیندسی گراهام نخستین کسی بود که گفت ما نباید از سوریه خارج شویم. و آنگاه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پنتاگون و نمایندگان کنگره آمریکا از ترامپ خواستند که در مساله تجدید نظر کند. شما ببینید در اولین اظهاراتی که از ترامپ راجع به عقب نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه مطرح شد وی گفت ما نیروهای مان را طی سی روز از سوریه خارج می کنیم بعد گفتند که طی نود روز آنها را از سوریه خارج خواهیم کرد، بعد گفتند چهار ماهه نیروهای مان را از سوریه خارج می کنیم.
سياست علم و دانش است
نماينده دائيم سوريه در سازمان ملل همچنين در پاسخ به این سوال که چه موقع از فرصت دادن به ترکیه در خصوص ادلب دست می کشید، گفت: سیاست، ماجراجویی نیست بلکه سیاست علم و دانش است. بنابراین تصمیم سیاسی بر اساس داده ها و با بررسی دقیق اتخاذ می شود. سران سوریه برای آزادسازی ادلب از شر تروریست ها، گزینه نظامی را اتخاذ کرده اند و ما تنها منتظر زمان مناسب برای اجرای این تصمیم هستیم. وقتی احساس کنیم که تلاش های دیپلماتیک و سیاسی که همپیمانان و دوستان مان در گفتگو با ترکیه انجام می دهند نتیجه ای ندارد ما به گزینه نظامی روی خواهیم آورد.