به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز جمعه درباره افزایش شیوع بیماری سرخک در جهان هشدار داد و خاطر نشان کرد 10 کشور از جمله برزیل، اوکراین و فرانسه در سال دو هزار و هجده مسئول حدود سه چهارم افزایش کل مبتلایان به این بیماری بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، یونیسف در بیانیه ای اعلام کرد 98 کشور در سراسر جهان در سال دو هزار و هجده بیشترین موارد ابتلا به بیماری سرخک را در مقایسه با سال دو هزار و هفده گزارش کردند؛ موضوعی که مانع پیشرفت های حاصله در درمان این بیماری است. بیماری سرخک با اینکه از قابلیت پیشگیری بالایی برخوردار است اما بطور بالقوه موجب مرگ و میر می شود.
هنریتا فوره، مدیر کل یونیسف گفت: "این یک هشدار است. ما یک واکسن ایمن، موثر و ارزان قیمت در برابر این بیماری بسیار مسری در اختیار داریم؛ واکسنی که در طول دو دهه اخیر، هر ساله جان حدود یک میلیون نفر را نجات داده است ".
اوکراین، فیلیپین و برزیل سالانه بیشترین موارد ابتلا به این بیماری را تجربه کرده اند.
در سال دو هزار و هجده تنها در اوکراین 35 هزار و 120 مورد ابتلا به بیماری سرخک گزارش شد. این آمار در مقایسه با سال دو هزار و هفده، حدود 30 هزار مورد افزایش یافته بود. بر اساس گزارشی که دولت اوکراین ارائه کرده است، در دو ماه نخست سال دو هزار و نوزده نیز 24 هزار و 42 مورد مبتلا به سرخک شناسایی شده است.
در برزیل نیز 10 هزار و 262 مورد مبتلا به سرخک گزارش شده؛ این در حالی است که در سال دو هزار و هفده در این کشور هیچ مورد مبتلا به این بیماری گزارش نشده بود.
بر اساس گزارش یونیسف، شمار مبتلایان به بیماری سرخک در فرانسه از سال دو هزار و هفده تا دو هزار و هجده، 2 هزار و 269 نفر افزایش یافته است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد، کمبود زیرساخت های بهداشتی، ناآرامی های مدنی، حساسیت پایین جامعه، سهل انگاری تردید در خصوص واکسیناسیون، گاهی اوقات موجب شیوع این بیماری در کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه شده است.
سازمان بهداشت جهانی نیز پیش از این در خصوص شیوع بیماری سرخک در جهان هشدار داده بود. بنا بر گزارش این سازمان، موارد مبتلا به بیماری سرخک در سال گذشته در مقایسه با سال دو هزار و هفده 50 درصد افزایش یافته و به مرگ 136 هزار نفر منجر شده است.
افزایش این بیماری که از آنفولاانزا و سل مسری تر است، در برخی کشورها به ادعاهای بی اساس پزشکی مربوط می شود که واکسن سرخک (واکسن سه گانه سرخک، سرخجه و اوریون MMR) را به اوتیسم ربط می دهند که بخشی از این ادعاها از سوی اعضای جنبش موسوم به "ضد واکس anti-vax" تا حدودی در رسانه های اجتماعی نیز منتشر شده است.
سازمان بهداشت جهانی ماه گذشته "تردید در قبال واکسن" را به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی رتبه بندی کرد که بیشترین آسیب پذیری را برای سلامت جهانی دارد. سازمان بهداشت جهانی اخیراً یادآور شد "دلیل اصلی" شکست در واکسیناسیون کودکان این است که افرادی که "بیشترین نیاز را دارند، به واکسن دسترسی ندارند".