پخش زنده
امروز: -
ساجد جاوید، وزیر کشور انگلیس: اگر قسمت باشد همراه فرزندانش در کشور دیگری زندگی کند، اسرائیل (فلسطین اشغالی) را انتخاب می کند!
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از به نوشته روزنامه الاخبار چاپ لبنان صحبت های ساجد جاوید وزیر کشور انگلیس که گفته بود کشورش قصد دارد شاخه سیاسی حزب الله را در فهرست تروریسم قرار دهد دیروز موضوع مناقشه مجلس عوام انگلیس بود. این صحبت ها دو دستگی آشکاری بین حزب محافظه کاران و برخی نمایندگان حزب کارگر انگلیس به وجود آورده است. محافظه کاران با این تصمیم موافقند در صورتی که نمایندگان حزب کارگر از جاوید خواسته اند در این خصوص توضیح بدهد.
کاملا مشخص است وزیر پاکستانی تبار انگلیس صرفنظر از ارتباطی که با لابی دوستان اسرائیل دارد تلاش می کند برای رسیدن به سمت نخست وزیری و کنار زدن ترزا می، نخست وزیر کنونی انگلیس رای دهندگان اسرائیلی را راضی کند. وی پیشتر گفته بود اگر قسمت باشد همراه فرزندانش در کشور دیگری زندگی کند, اسرائیل را انتخاب می کند!
در مقابل، موضع حزب کارگر ضعیف بود. در سایه تبلیغات رسانه ای که علیه جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس صورت می گیرد و او به یهودی ستیزی متهم می شود نمایندگان این حزب پیش نویس مربوط به قرار دادن شاخه سیاسی حزب الله در فهرست تروریسم را بررسی کردند اما به آن اعتراض نکردند. یک علت دیگر اعتراض نکردن حزب کارگر به این پیش نویس اختلاف ها در داخل حزب کارگر بود که با تحریک لابی طرفدار اسرائیل در داخل این حزب به وجود آمد. منابع دیپلماتیک آگاه موضع حزب کارگر را بزدلانه توصیف و اشاره کردند بعد از حملات صورت گرفته علیه کوربین وی اکنون در موضع دفاع قرار دارد.
نمایندگان حزب کارگر انگلیس دیروز در بررسی پیش نویس طرح به نامه ای اشاره کردند که سفارت لبنان برای آنها ارسال کرده بود و شامل توضیحاتی بود که می توان در سؤال پرسیدن از وزیر کشور از این توضیحات استفاده کرد. بنا بر اطلاعات به دست آمده این نامه به بیش از دویست و پنجاه نماینده مجلس انگلیس فرستاده شد و شامل توضیح تفصیلی بود مبنی بر اینکه این تصمیم اشتباه حاشیه فعالیت انگلیس را در لبنان و منطقه محدود می کند زیرا حزب الله گروهی است که از محبوبیت مردمی گسترده ای برخوردار است و در مجلس, دولت و شهرداری ها نماینده دارد و جدا کردن آن از عموم مردم لبنان سخت است. در این نامه همچنین آمده است: حزب الله پیشتر شهروندان انگلیسی یا خاک این کشور را هدف قرار نداده است که این مسئله اعتبار سیاسی را در اتخاذ سازوکار مربوط به درج نام آن در فهرست تروریسم تقویت کند و باید این سازوکار، بی طرفانه و متکی به واقعیت باشد نه اینکه یک تصمیم سیاسی نابجا که نه به نفع لبنان است نه به نفع انگلیس. در مقابل، نمایندگان محافظه کار و مخالف حزب الله در بحث های خود به اطلاعات نادرست و اکاذیب اشاره کردند مانند صحبت های یکی از نمایندگان که گفت حزب الله به آوارگان مسیحی در لبنان حمله می کند!
به نوشته الاخبار پیش نویس این طرح فردا در مجلس لوردهای انگلیس مطرح می شود و قرار است روز جمعه برای تصمیم گیری نهایی به مجلس عوام برود. در صورتی که در مجلس لوردها اعتراضی به آن نشود احتمال دارد بدون رأی گیری تصویب شود. اما در صورتی که به آن اعتراض شود این مجلس عوام است که صلاحیت تصویب آن را خواهد داشت.
به دور از فعالیت های سفارت انگلیس در لبنان سؤالی که اکنون مطرح می شود این است که چرا دولت لبنان طی ماه های گذشته سعی نکرده است با تماس با دولت انگلیس آن را از این تصمیم منصرف کند با وجود اینکه گزارش ها در سفارت لبنان حاکی از آن است از شش ماه پیش آمادگی هایی برای طرح این پیش نویس صورت گرفته است و اگر دولت لبنان تلاش های لازم را انجام می داد می توانست مانع از مطرح شدن پیش نویس شود یا آن را به تعویق اندازد. این در حالی است که با توجه به نیاز انگلیس به امضای توافقنامه تجاری که ادامه ورود تولیدات آن را به لبنان بعد از خروج از اتحادیه اروپا تضمین می کند, دولت لبنان برگه های قوی در اختیار دارد.