به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری شین هوا از نیویورک، یک مسئول بلندپایه سازمان ملل متحد از کشورهای عضو خواست هزینه های لازم برای تهیه کمکهای بشردوستانه ای را که جنگزدگان و آوارگان سوریه به آن نیاز دارند، تامین کنند.
رعنا قلانی مسئول دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفت: از همه اعضای سازمان ملل درخواست می کنیم در تامین هزینه های طرح اقدام بشردوستانه سازمان ملل متحد در سوریه که در آن تهیه نیازهای بشردوستانه نزدیک به یازده میلیون و هفتصد هزار جنگزده سوری پیش بینی شده است، مشارکت داشته باشند.
این مسئول سازمان ملل افزود: سومین کنفرانس کشورها و سازمانهای کمک کننده به سوریه دوازدهم تا چهاردهم مارس آینده در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار خواهد شد و این فرصت برای تامین نیازهای بشردوستانه جنگزدگان سوری اهمیتی حیاتی دارد.
مسئول اداره امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در جمع اعضای شورای امنیت به کاروان حامل کمکهای بشردوستانه ای که اوایل فوریه به اردوگاه الرکبان وارد شد اشاره کرد و افزود این کاروان که سازمان ملل متحد و هلال احمر سوریه مسئولیت آن را بر عهده داشتند، بزرگ ترین کمکهای بشردوستانه ای بود که از آغاز مناقشه مسلحانه سوریه در سال دو هزار و یازده در این کشور سازماندهی شد. وی افزود این کمکها در اختیار چهل و یک هزار آواره سوری که در اردوگاه الرکبان واقع در مرز سوریه و اردن زندگی می کنند، قرار داده شد. این کاروان بزرگ از یکصد و سی و سه کامیون پر از محصولات غذایی، دارویی و تدارکاتی تشکیل شده بود و کار ارسال و توزیع آن ده روز طول کشید.
مسئول دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد افزود با این حال با توجه به وخامت اوضاع غیرنظامیان در اردوگاه الرکبان لازم است که دسترسی این افراد به کمکهای بشردوستانه دایمی باشد. وی تصریح کرد نتایج نظرسنجی جدیدی که در این اردوگاه صورت گرفته حاکی از آن است که پنجاه و نه درصد آوارگان سوری مایل به ترک اردوگاه هستند و هشتاد و سه درصد از آنها می خواهند به خانه های خودشان بازگردند. با این همه، اکثر این آواره ها نگران شرایط دشواری هستند که هنوز در شهرها و روستاهایشان حاکم است ضمن این که خیلی از آنها مدارک شناسایی ندارند و بیم آن دارند که نتوانند اموال و سرمایه هایشان را دوباره تصاحب کنند یا این که توسط نیروهای نظامی بازداشت شوند. به همین علت آوارگان برای ترک اردوگاه و بازگشت به شهرهای زادگاهشان خواستار ضمانت هایی هستند.
این مسئول سازمان ملل متحد افزود شانزدهم فوریه گذشته کمیته های مشترک هماهنگی بازگشت آوارگان سوری که دمشق و مسکو با همکاری یکدیگر تشکیل داده اند، با انتشار بیانیه ای از بازشدن دالانهای بشردوستانه از اردوگاه الرکبان خبر داد اما سازمان ملل متحد بر این مسئله تاکید می کند که بازگشت یا استقرار مجدد آوارگان باید داوطلبانه، در امنیت کامل و با رعایت کرامت انسانی آنها باشد ضمن این که لازم است مطابق با حقوق بشردوستانه بین المللی و همچنین مطابق حقوق بشر اطلاع رسانی لازم به آوارگان صورت گیرد و حفاظت های لازم از آنها به عمل آید.
این مقام سازمان ملل افزود سازمان ملل به شدت نگران جان غیرنظامیانی است که همچنان در آخرین پایگاهها و مراکز داعش در جنوب شرقی استان دیرالزور زندگی می کنند ضمن این که برخی از آنها نیز که موفق به فرار از این مناطق شده اند، با خطراتی روبرو هستند.
طبق اعلام سازمان ملل متحد نزدیک به دو میلیون و هفتصد هزار نفر در مناطق شمال غربی سوریه به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.