به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آیت الله اراکی در نخستین همایش ملی «آسیبشناسی پایاننامهها و رساله ها در حوزه علوم انسانی– اسلامی» افزود: دانشگاه مذاهب به خودی خود مقوله مهمی است که باید تحقیقات بین مذاهب را در دستور کار قرار دهد مانند حوزه های علمیه که محل بررسی همه ابواب علمی و فقهی بوده و باید باشد، این شیوه کار علمی باید ترویج و تبلیغ شود تا اگر قرار است نقدی از مکتبی صورت گیرد، نقد مبتنی برعلم باشد.
وی با تاکید بر اینکه پایان نامه ها باید مبتنی بر کار علمی باشد و یکی از اشکالات پایان نامه ها ، علمی نبودن آنهاست گفت: معیار اظهارنظرها و نظریه ها در علوم انسانی اسلامی باید علمی باشد و چون علوم انسانی اسلامی ، رشته ای نو در میان علوم است که هنوز در دانشگاه های جهان به خوبی به آن پرداخته نشده است پس باید در این زمینه بیشتر کار شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: ما نمی گوییم همه علوم اسلامی و اصول فقه ما در علوم انسانی پیاده شود اما اگر خواستیم علم انسانی را به منابع اسلامی مستند کنیم این علم دلالت می خواهد.
وی افزود : یکی از الزامات دستیابی به علوم انسانی اسلامی، تدوین منطق دلالتی است که باید تدوین شود و ما تا نتوانیم به علم منطق دلالت دست یابیم نمی توانیم ادعا کنیم که به علم انسانی اسلامی دست یافته ایم.
آیت الله اراکی گفت: یکی از وظایف مراکز علمی تدوین و آماده سازی موضوعات و سوالات موردنیاز رساله ها و پایان نامه های علوم انسانی اسلامی است تا وقت و عمر دانشجویان و طلبه ها برای یافتن موضوعات مورد نیاز جامعه تلف نشود، این وظیفه کاری نهادهای علمی است.
وی با تاکید بر ایجاد هماهنگی میان نهادهای علمی علوم انسانی اسلامی گفت: پیشنهاد می کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشکیل شورای علمی علوم انسانی اسلامی هم به مسائل اصلی و فرعی مورد نیاز کشور بپردازد و هم موضوعات مورد نیاز کشور احصاء و دسته بندی شود تا بعد از پنج سال به یک جمع بندی و نظریه های علمی هماهنگ در زمینه علوم انسانی اسلامی برسیم تا بتوانیم به ساختاری جامع علمی دست پیدا کنیم.