پخش زنده
امروز: -
شرکت های آمریکایی حاضر در چین درباره روابط تجاری با چین بدبین هستند و حدود یک چهارم آنها پیش بینی می کنند طرح های سرمایه گذاری خود را به تعویق بیاندازند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، شرکت های آمریکایی در چین درباره روابط چین و آمریکا در سال جاری بدبین هستند.
شرکت های آمریکایی حاضر در چین, درباره روابط تجاری با چین بدبین هستند و حدود یک چهارم آنها پیش بینی می کنند طرح های سرمایه گذاری خود را به تعویق بیاندازند.
طبق تحقیق در میان اعضای اتاق بازرگانی آمریکا در چین, هشتاد و نه درصد شرکت ها درباره روابط تجاری دوجانبه با چین بدبین هستند. این مطالعه در اواخر سال گذشته و در اوج تنش های تجاری میان آمریکا و چین صورت گرفت. نتیجه این مطالعه روز سه شنبه و در زمانی منتشر شد که پکن و واشنگتن درباره حل اختلافات خود خوش بین هستند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه از طرح نشست با شی جینپینگ رئیس جمهور چین برای امضای توافق تجاری خبر داد اما به زمان برگزاری این نشست اشاره ای نکرد.
تیم استراتفورد رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در چین در زمان ارائه این گزارش گفت اعضای تیم ما امیدوارند, تردید, زیان مالی و تاخیرهای ناشی از مذاکرات و تنش های تجاری ارزشش را داشته باشد. در غیر این صورت این یک هرج و مرج و آشفتگی بزرگ خواهد بود.
تعرفه های گمرکی که آمریکا و چین بر محصولات خود اعمال کردند, شرکت های آمریکایی را با افزایش هزینه های تولید و تاثیر بر تقاضای مصرف کنندگان چینی تحت تاثیر قرار داد. طبق بررسی های صورت گرفته حتی برخی شرکت های آمریکایی ناچار شدند کارکنان خود را اخراج کنند.
سیصد و چهارده شرکتی که مورد بررسی قرار گرفتند بدون توجه به حوزه فعالیتشان اعلام کردند جنگ تجاری میان چین و آمریکا اصلی ترین عامل نگرانی آنهاست. سه چهارم آنها نیز می گویند انتظار دارند روابط دوجانبه چین و آمریکا در سال دوهزار و نوزده وخیم تر شود یا در همین وضعیت بماند.
حدود دو سوم این شرکت ها نیز اعلام کردند تنش تجاری بر توسعه آنها در چین تاثیر گذاشته است و یک چهارم آنها نیز کمابیش تصمیم گرفته اند سرمایه گذاری های خود را به تاخیر بیاندازند.
طبق گزارش اتاق بازرگانی آمریکا این تنش تجاری روند بازرسی های گمرکی را کند کرده است و موجب افزایش کارهای اداری برای بسیاری از شرکت ها شده است. در نتیجه حدود یک سوم شرکت ها همه یا بخشی از تولیدات خود را به خارج از کشور منتقل کردند یا قصد دارند چنین کاری انجام دهند.
از سوی دیگر دسترسی به بازار نیز برای حدود سه چهارم شرکت های حاضر در این گزارش با مشکل همراه است. علاوه بر اين یک سوم شرکت های آمریکایی می گویند نقض مالکیت معنوی موجب محدود شدن سرمایه گذاری آنها در چین می شود. به این ترتیب سرمایه گذاری در بخش های فنآوری و صنایع تا نصف کاهش می یابد.
کندی روند رشد اقتصادی چین شرکت های آمریکایی را نگران کرده است.
استراتفورد می گوید از دیدگاه کارآفرینان آمریکایی, تعرفه های گمرکی هر دو طرف را وادار خواهد کرد پای میز مذاکره بیایند تا به طور جدی اختلافات خود را حل و فصل کنند. به گفته وی طبق تحقیق دیگری که هفته گذشته توسط اتاق بازرگانی آمریکا در چین صورت گرفت اکثر شرکت ها امیدوارند تعرفه های گمرکی در طول مذاکرات به همین شکل حفظ شوند.
دونالد ترامپ روز یکشنبه چین را به افزایش دوباره تعرفه های گمرکی از اول ماه مارس تهدید کرد. استراتفورد تاکید کرد اگر ما مشکلات ساختاری را برطرف نکنیم, روابط تجاری پایدار و بهینه ای نخواهیم داشت.