به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر این کنگره گفت: هشت هزار و ۴۳۹ اثر از ۲ هزار و ۴۵۰ نفر به کنگره رسید که ۱۹ اثر انتخاب شدند.
اکرامی با بیان اینکه شعر در موسیقی و سرود مهم است، افزود: شعر ظرفیتهای بسیار فراوانی دارد و از موثرترین ابزار در انتقال فرهنگ دفاع مقدس است، به همین دلیل شعر هدف نیست بلکه وسیلهای برای پیشبرد اهداف است.
دبیر دومین جشنواره شعر ترنم حماسه هم در این مراسم با بیان این که این کنگره پارسال با هدف جبران خلا در حوزه متون دفاع مقدس آغاز به کار کرد افزود: در این حوزه نیازمند مفهومی جدید هستیم و امیدواریم شاعران نگاههای تازهای به آن داشته باشند.
محدثی افزود: ۲۰۰ شاعر ۶۰۰ اثر خود را به دومین جشنواره شعر و ترنم حماسه ارسال کردند، که در نهایت ۹ اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
مشاور عالی رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هم در این مراسم گفت: زمینهسازی و برگزاری این کنگره نوعی پوشش فرهنگی است.
سردار عامری افزود: جنگ چهرهای خشن دارد که زندگی انسان را دستخوش تغییرات میکند و در کنار خسارتهای فراوان امید به آینده را دستخوش تلاطم میکند، اما دفاع مقدس ما از نشاط و پایداری ملت بر میخیزد.
وی گفت: با این که ریشههای ادبیات پایداری به پیش از اسلام بر میگردد، آثار تولید شده شاعران در دوران معاصر از نظر کثرت قابل مقایسه با گذشته نیست.
سردار عامری به تقاوت ادبیات دفاع مقدس با ادبیات جنگ دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: تفاوت ادبیات دفاع مقدس ما با ادبیات جنگ دیگر ملل در این است که عملکرد آنان ایثارگرانه نبوده است.
مشاور عالی رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: در آثار داستانی حرف نو در دنیا داریم که خود را به خوبی نشان داده است و در این بخش نیز میتوان به مجموعه شعر شاعران و غزلها اشاره کرد.