پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس با استانی شدنی درآمدهای حاصل از بخش معدن مخالفت کردند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛
۱۸:۰۳ پایان جلسه نوبت عصر مجلس
جلسه نوبت عصر مجلس برای بررسی بودجه سال آینده کل کشور پایان یافت.
مسعود پزشکیان در جلسه علنی بعدازظهر امروز مجلس اعلام تنفس کرد و گفت: جلسه بعدی مجلس (شیفت سوم) ساعت ۱۸:۳۰ آغاز میشود.
نمایندگان مجلس در جلسه نوبت صبح و عصر امروز تا تبصره (۸) لایجه بودجه را در بخش هزینهای به تصویب رساندند.
۱۷:۲۶ مجوز مجلس به دولت در خصوص تکمیل واحدهای مسکن مهر و احیای بافتهای فرسوده
نمایندگان مجلس به دولت در خصوص تکمیل واحدهای مسکن مهر و احیای بافتهای فرسوده مجوز دادند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز و در جریان بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با بند ب تبصره ۸ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند (ب) تبصره ۸ این لایحه آمده است؛ به دولت اجازه داده میشود برای عملیات آمادهسازی، محوطهسازی، تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی و تکمیل واحدهای مسکن مهر، طرحهای بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده و همچنین احداث واحدهای مسکن اجتماعی و حمایتی، اقداماتی را بهشرح زیر بهعمل آورد:
۱- بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت اصل و سود خطوط اعتباری طرح مسکن مهر تا سقف پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به حساب بدهی دولت به بانک مرکزی منتقل و مبلغ مذکور بهعنوان افزایش سرمایه دولت در بانک مسکن منظور میشود. بدهی دولت به بانک مرکزی در اجرای این حکم مشمول تبصره بند (الف) ماده (۱۰) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه نمیشود. بانک مسکن متعهد به اعطای تسهیلات برای موارد فوقالذکر است.
۲- وزارت راه و شهرسازی (از طریق شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن) مجاز است تا سقف پانزده هزار میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل منابع داخلی و یا تهاتر اراضی و املاک متعلق به شرکتهای فوقالذکر را به قیمت کارشناسی مشروط به حفظ کاربری و با سازوکار گردش خزانه صرف اجرای طرحهای فوق کند.
۳- در صورت درخواست مالکان اعیانی واحدهای مسکن مهر، شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری قطعی زمینهای اجارهای نود و نه (۹۹) ساله متعلق به خود میباشند. منابع حاصله پس از واریز به حساب این شرکتها نزد خزانهداری کل کشور، صرف اجرای طرحهای فوق خواهد شد.
۴- وزارت راه و شهرسازی مجاز است زمینهای متعلق به شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن را تا سقف سی هزار میلیارد (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال طی قراردادهایی با بانکهای عامل و صندوقهای تأمین مالی در رهن آنان قرار داده و متناسب با آن تسهیلات لازم برای اجرای طرحهای جامع، تفصیلی و آمادهسازی مصوب را أخذ کند و صرف تکمیل این طرحها کند. از محل فروش عرصه و اعیان طرحهای تکمیلشده با رعایت قوانین و مقررات و گردش خزانه، با بانکهای عامل تسویه کند و باقیمانده را به اجرای طرحهای صدرالذکر این بند اختصاص دهد.
آییننامه اجرائی این بند به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
۱۷:۲۳ تعیین شرایط خرید و نصب کنتورهای هوشمند چاههای آب کشاورزی خوزستان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرایط خرید و نصب کنتورهای هوشمند چاههای آب کشاورزی خوزستان را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه ۹۸ با بند (ح) تبصره (۸) لایحه بودجه سال ۹۸ موافقت کردند.
در این بند آمده است: شرکتهای آب منطقهای و سازمان آب و برق خوزستان مجازند از محل منابع داخلی خود و بخشی از اعتبارات طرحهای تعادلبخشی و تغذیه مصنوعی در قالب وجوه ادارهشده نسبت به تأمین هزینههای خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند چاههای آب کشاورزی اقدام کرده و بهصورت اقساطی با روشی که توسط دستگاه اجرائی مربوطه تعیین میشود، اصل و کارمزد این تسهیلات را از صاحبان این چاهها دریافت کنند.
۱۰۰ درصد اقساط وصولی برای اجرای طرحهای احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در اختیار شرکتهای آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان قرار میگیرد.
۱۷:۱۶ مکلف شدن وزارت راه و شهرداریها به نصب علائم هشدار دهنده موردنیاز معلولان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت راه و شهرداریها را به نصب علائم هشدار دهنده در کلیه اماکن موردنیاز معلولان مکلف کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با بند الحاقی ۳ تبصره ۸ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در این بند آمده است؛ وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها مکلفند نسبت به نصب علائم و نشانها، تابلوهای راهنمایی و تابلوهای هشداردهنده در کلیه اماکن مورد نیاز معلولان اقدام کنند.
همچنین نمایندگان با ۱۳۹ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع با بخش هزینهای تبصره ۸ ماده واحده لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور موافقت کردند.
۱۵:۳۸ مخالفت مجلس با استانی شدن درآمدهای حاصل از بخش معدن
نمایندگان مجلس با استانی شدنی درآمدهای حاصل از بخش معدن مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با حذف بند الحاقی یک تبصره ۷ ماده واحده این لایحه با ۱۱۶ رأی موافق، ۵۱ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع موافقت کردند.
در بند الحاقی یک تبصره ۷ این لایحه آمده است؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است منابع بند (پ) ماده (۴۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه را جهت هزینه در مصارف بند مذکور با اولویت اکتشاف در اختیار استانها قرار دهد. نظارت بر چگونگی هزینهکرد، حسب مورد بر عهده ادارات کل صنعت، معدن و تجارت و شوراهای معادن استانی است.
شایان ذکر است که در بند «پ» ماده ۴۳ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه آمده است؛ درآمدهای حاصل از بخش معدن شامل حقوق دولتی (با رعایت ماده (۱۴) قانون معادن مصوب ۲۳/۳/۱۳۷۷) حق انتفاع پروانه بهرهبرداری (دولتی)، عواید حاصل از ماده (۳۵) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱/۲/۱۳۹۴ و عواید حاصل از تبصرههای (۲) و (۳) ماده (۶) قانون معادن مصوب ۲۳/۳/۱۳۷۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی را بهحساب ویژهای که بدینمنظور نزد خزانهداری کل کشور تعیین میشود، واریز کند تا در قالب قانون بودجه سنواتی در امور ذیل صرف کند و این اعتبار صددرصد (۱۰۰%) تخصیص یافته تلقی میشود و هرگونه هزینه دیگر مشمول تصرف غیرقانونی در اموال عمومی است:
۱- تکمیل زیربناها و زیرساختهای مورد نیاز برای معادن و زیرساختهای عمومی صنایع معدنی
۲- اجرای تبصره (۶) ماده (۱۴) قانون معادن (با اولویت مناطق مجاور درگیر محدوده معدنی) و مواد (۲۵) و (۳۱) قانون معادن و ماده (۳۵) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور
۳- تشویق صادرات محصولات صنایع معدنی دارای ارزش افزوده بالا
۴- تکمیل نقشههای پایه زمینشناسی شناسایی، پیجویی و اکتشاف عمومی کلیه ظرفیتهای معدنی کشور
۱۵:۰۶ درآمد حاصل از سهم درمان در حساب جداگانهای متمرکز میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان تامین اجتماعی را مکلف کردند تا درآمد حاصل از سهم درمان را در حساب جداگانهای با عنوان بیمه درمان تامین اجتماعی متمرکز کند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با بند «و» تبصره ۸ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در این بند آمده است؛ سازمان تأمین اجتماعی مکلف است تمامی سهم درمان از مجموع مأخذ کسر حق بیمه موضوع مواد (۲۸) و (۲۹) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳/۴/۱۳۵۴ و سایر منابع مربوط را در حساب جداگانهای نزد این سازمان با عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز کند. سازمان تأمین اجتماعی طبق قانون تأمین اجتماعی این منابع را هزینه میکند.