پخش زنده
امروز: -
طبق بررسی ها، سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۲کیلوگرم بوده، اما در ایران ۱۱کیلوگرم در سال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز البرز، نبی الله خون میرزایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور ضمن اعلام این خبر در جشنواره طبخ آبزیان که در ماهی سرای کرج، با بیان اینکه مصرف مواد غذایی سودمند باید در جامعه فرهنگ سازی و ترویج شود،گفت: اکنون مصرف ماهی به عنوان یک ماده مناسب غذایی در ایران نصف سرانه جهانی است.
وی با بیان اینکه فرهنگ مصرف غذایی در سبد خانواده ایرانی دارای اشکالاتی است که باید آن را اصلاح کرد، گفت: مصارف نادرست خوراکیها، هزینه های سنگینی برای سلامت جامعه به دنبال دارد.
رئیس سازمان شیلات کشور گفت: افزایش مصرف بعضی از مواد خوراکی یا کاهش مصرف برخی دیگر از مواد غذایی مانند بالابودن مصرف شکر، روغن، روغن های اشباع، نمک و کربو هیدارت ها و کمبود مصرف پروتئین های حیوانی از جمله این اشکالات به شمار می رود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بانوان ایرانی می توانند با افزایش سرانه مصرف ماهی به فرهنگ سازی در این بخش کمک کنند.
وی اضافه کرد: یکی از عواملی که در رشد فرهنگ ها بسیار تاثیرگذار است هم افزایی خرده فرهنگ ها و در کنار هم قرار گرفتن آنها در جامعه است.
سالانه یک میلیون و 200 هزارتن ماهی در کشور تولید می شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت که اکنون سالانه یک میلیون و 200 هزار تن ماهی و میگو در کشور پرورش و استحصال می شود.
نبی الله خون میرزایی افزود: 725 هزار تن از این تولیدات از طریق صید و مابقی با پرورش آبزی به دست می آید.
وی افزود: طبق برنامه ریزی قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید و صید آبزیان کشور به یک میلیون و 500 هزار تن برسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد که از آنجا که البرز به واسطه وجود فرهنگ های مختلف نماد کوچکی از ایران است، این استان می تواند در فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور کمک موثری کند.
خون میرزایی گفت: شیلات در بخش های مختلف از جمله حلقه های پیش تولید، تولید و پس از تولید جایگاه برجسته ای دارد.
ایجاد استخرهای پرورش و تولید ماهی در البرز محدودیتی ندارد.
سید مجید موسوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز گفت: با وجود سخت گیری ها در زمینه تغییر کاربری اراضی کشاورزی، ایجاد استخرهای پرورش و تولید ماهی در این اراضی محدودیتی ندارد.
وی افزود: اکنون ظرفیت واحدهای پرورش ماهی البرز 2هزار و 400تن است که بیشتر آن در حوضچه های ذخیره آبی اراضی کشاورزی استحصال می شود.
موسوی افزود: امروزه افزایش سرانه مصرف ماهی مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است زیرا این ماده غذایی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
وی اضافه کرد: اطلاع رسانی و ترویج مصرف آبزیان از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است که امیدواریم بتوانیم در این راه قدم های موثری برداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: امسال 2هزارو 270میلیارد ریال تسهیلات کم به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته که می توانیم آن در زمینه تولید و پرورش ماهی هزینه کنیم .
جشنواره طبخ آبزیان که به مدت سه روز در ماهی سرای کرج برگزار می شود، دومین روز خود را به برگزاری مسابقه و معرفی برترین های طبخ آبزیان با حضور مسئولان کشوری و استانی اختصاص داده است.