پخش زنده
امروز: -
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریها: اکنون بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی ایران زیر پوشش مدیریت و خدمات نهاد دهیاری قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعیدرضا جندقیان در گفتگو با رادیو اقتصاد از فعالیت ۳۷ هزار و ۱۰۰ دهیاری در سراسر کشور خبر داد و افزود: این نهاد نقش و جایگاه بسیار مهم در توسعه، عمران و آبادانی روستایی کشور دارد.
وی تعداد دهیاران مستقر در کشور را ۳۵ هزار نفر اعلام کرد و اظهارداشت: سه هزار نفر دهیار، خانم هستند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریها ضمن اشاره به وجود ۶۲ هزار واحد سکونتگاهی خرد و بزرگ در عرصههای روستایی کشور گفت: به طور کلی از این تعداد ۳۹ هزار واحد بالای ۲۰ خانوارو بقیه زیر ۲۰ خانوارند.
وی افزود: واحدهای سکونتگاهی بالای ۲۰ خانوار جمعیت «روستا» و واحدهای زیر ۲۰ خانوار جمعیت «آبادی» اطلاق میشود.
جندقیان با بیان اینکه از مجموع ۳۹ هزار روستا در کشور مجوز ۳۷ هزار و ۱۰۰ دهیاری صادر شده است، اظهار داشت: بطور کلی از ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی در ایران اکنون بیش از ۹۰ درصد جمعیت زیر پوشش مدیریت و خدمات نهاد دهیاری است.
وی به رادیو اقتصادگفت: دهیاران در عرصههای روستایی متناظر با همه دستگاههای دیگر در شهر وظایف خود را با کمترین درآمد و با بهترین وجه انجام میدهند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریها افزود: واقع مطلب اینکه به نسبت تعداد دهیاران میزان تخلفات در دهیاریهای کشور بسیار اندک است.
عرضه محصولات دستچین در میادین شهرداری
معاون بهره برداری و بهداشت سازمان میوه و تره بار شهرداری تهران از عرضه محصولات دستچین در تمامی میادین و بازارهای زیر مجموعه این سازمان خبر داد.
علی عفتی در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد افزود: عرضه محصولات دستچین از سه سال قبل در سطح میادین و بازارهای میوه و تره بار سازمان در حال انجام است.
وی همچنین اظهارداشت: این تصمیم در کنار مزیت قیمتی و تازه فروشی سازمان در تامین رضایت شهروندان برای خرید محصولات با کیفیت بهتر و دورریز کمتر نیز بسیار موثر بوده است.
معاون بهره برداری و بهداشت سازمان میوه و تره بار شهرداری تهران ضمن اشاره به اینکه سازمان مزبور بر اساس مصوبه شورای انقلاب تشکیل شده است، گفت: رسالت این سازمان این که بتواند نسبت به سطح شهر متفاوتتر عمل کند.
وی در ادامه افزود: رضایت شهروندان از عملکرد و خدمات مناسب سازمان میوه و تره بار شهرداری تهران و همینطور استقبال خوب مصرف کنندگان از میادین و بازارهای وابسته نشان میدهد این سازمان توانسته به بخش عمدهای از اهداف از پیش تعیین شده خود جامه عمل بپوشاند.
عفتی اظهارداشت: قیمت محصولات این سازمان براساس آمارهای بانک مرکزی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از میانگین سطح شهر پائینتر است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا با قیمت مساوی قیمت محصولات سازمان پائینتر است، یادآورشد: بدون شک در خیلی موارد با کیفیت مساوی است.
سهم اندک ایران از تجارت جهانی گیاهان دارویی
عضو ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: سهم ایران از تجارت جهانی گیاهان دارویی کمتر از یک درصد است.
فریبرز غیبی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد با تاکید بر اینکه ایران جزء کشورهایی بوده که دارای سابقه و پیشینه درخشانی در زمینه تولید گیاهان دارویی است، افزود: میانگین صادرات گیاهان دارویی کشور ۲۵ هزار تن به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار است.
وی با اعلام این مطلب که تجارت گیاهان دارویی در جهان ۱۰۰ میلیارد دلار بوده که طبق پیش بینیها در سال ۲۰۵۰ به پنج هزار تریلیون دلار خواهد رسید، اظهارداشت: گیاهان دارویی در صنعت و درمان ارزش بالایی دارد.
عضو ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه عوارض گیاهان دارویی پایینتر از داروهای شیمیایی است، ادامه داد: در سال ۹۶ میزان صادرات گیاهان دارویی از کشور ۱۶۹ هزار تن به مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار بوده که زغفران سهم ۷۲ درصدی را از این صادرات را دارد.
وی همچنین گفت: سهم شیرین بیان از صادرات گیاهان دارویی ۹ درصد و پیاز و موسیر ۸،۵ درصد بوده و گل محمدی، گشنیز و صمغهای کتیرا و سقز و ... در رتبههای بعدی قرار دارند.
غیبی افزود: با توجه به ظرفیت بالای ایران در تولید گیاهان دارویی در صورت انجام برنامه ریزیهای مناسب میتوان جایگاه مناسبی را در تجارت جهانی این گیاهان نصیب کشور کرد.
وی با اعلام این خبر که هم اکنون سطح زیر کشت گیاهان دارویی ۲۰۰ هزار هکتار است، اظهارداشت: علاوه براین عرصههای طبیعی کشور محل رویش گیاهان دارویی متنوعی است.
عضو ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: تمام محصولات در زمینه گیاهان دارویی به صورت خام از کشور خارج میشود که با ایجاد ارزش افزوده و تبدیل آنها به مواد ثانویه و یا تولید محصولات نهایی میتوان به درآمد بالایی دست یافت.
وی افزود: هم اکنون با برنامه ریزیهای صورت گرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر افزایش سطح زیر کشت نسبت به فرآوری گیاهان دارویی نیز اقدام خواهد شد.
غیبی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یک هزار فرآوری کننده در کشور فعالیت میکند که باوجود آنها میتوان گیاهان دارویی را به محصول نهایی تبدیل کرد، گفت: طبق طرحی در معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تولید گیاهان دارویی در گلخانهای با متراژ بیش از سه هزار متر مربع دارای توجیه اقتصادی است.
وی در پایان به رادیو اقتصاد یادآور شد: ارزش اقتصادی گیاهان دارویی دو تا سه برابر گندم، جو و سایر حبوبات است.