مدیر پروژه صحن حضرت زهرا حرم امیرالمومنین (ع)، در گفت و گوی اختصاصی با
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، بخش زیادی از تزیینات هنری این صحن به دست هنرمندان شیرازی سپرده شده است.
امیری گفت: مقرنص، آیینه کاری، نمادهای سنتی، گنبدهای گچی، رسمی بندی، یزدی بندی و ظریف کاری در صحن حضرت زهرا در نجف اشرف، با هنرمندی معماران و استادان شیرازی جلوه گری خواهند کرد.
وی افزود: خاتم کاری این صحن نیز به هنرمندان خاتم کار شیراز سپرده خواهد شد تا با دستان خود، جلوه گری این هنر شیرازی را به نمایش بگذارند.
مدیر پروژه صحن حضرت زهرا حرم امیرالمومنین (ع)، گفت: معماری صفوی با نماد اسلامی در این صحن به کار رفته است وآیینه کاری، مقرنص کاری، کاشی هفت رنگ و کاشی معقلی که در معماری کنونی ایران کم رنگ شده بود، با استفاده در طراحی و ساخت صحن حضرت زهرا حرم امیرالمومنین (س)، بار دیگر جلوه گری میکند و به مردم جهان نشان داده خواهد شد.
امیری افزود: کاسههای آجری فرفرهای که در گذشته فقط در اماکن میراث فرهنگی استفاده میشد، در این صحن به کار رفته است.
مسئول فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات در نجف اشرف با بیان این که این صحن از دو قسمت زیارتی و غیر زیارتی تشکیل شده است افزود: بخش زیارتی شامل شبستان و رواق با ۱۰۰ هزار متر مربع زیربنا، ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
افزود: بخش غیرزیارتی که شامل کتابخانه، موزه، هتل، پارکینگ و امور اداری است، ۱۲۰ هزار متر مربع زیربنا و ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که شهریور ۹۸ افتتاح میشود.
امیری گفت: هزار و ۲۰۰ ایرانی شامل ۲۵۰ مهندس و ۹۵۰ هنرمند و فنی کار در این صحن مشغول به فعالیت هستند که فعالیت آنها سبب طراحی و اجرای کامل این صحن به سبک ایرانی اسلامی شده است.
وی ایجاد اشتغال و استفاده از مصالح ایرانی در صحن حضرت زهرا حرم امیرالمومنین (ع) را در راستای حمایت از ایران بیان کرد.
صحن حضرت زهرا حرم امیرالمومنین (ع) در نجف اشرف، بزرگترین پروژه عمرانی ایران در خارج از کشور، ۲۲۰هزار مترمربع زیربنا و ۶۰ هزار متر مربع مساحت زمین، دارد و طراحی آن به نحوی است که ۶۰ درصد زائران ورودی به حرم مطهر از این صحن باشد.