بسته سلامت ؛
آیا مومهای پوشش دهنده میوه خطرناک است؟
میوههایی که با مومهای خوراکی پوشش داده شده اند از لحاظ خوراکی ایمن بوده و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، برای محافظت میوه ها از آسیب های پس از برداشت، جلوگیری از کاهش رطوبت و ایجاد ظاهری براق در میوهها ممکن است از انواع مختلف موم یا واکس استفاده شود.
دکترای صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: میوه هایی که با لایه نازکی از واکس ها پوشش داده می شوند، علاوه بر ظاهر شفاف، در برابر کاهش رطوبت نیز از خود مقاومت نشان می دهند.
آرش بهرامی ادامه داد: با این حال برای حذف آلودگی و گرد و خاک از سطح میوه ها، پیش از فروش میوه آن را شست و شو می دهند که این عمل سبب حذف پوشش طبیعی محافظ میوه ها می شود، در نتیجه میوه ها در معرض خطر از دست دادن رطوبت و پلاسیده شدن قرار می گیرند.
وی افزود: از دست دادن رطوبت سبب تغییرات نامطلوب بافتی شده که بر ظاهر و کیفیت تغذیهای میوه ها مؤثر است.
دکترای صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه برای تکمیل یا جایگزینی پوشش محافظ طبیعی میوه ها، از مومها برای پوشش میوه هایی مانند سیب و مرکبات استفاده می شود؛ ادامه داد: موم استفاده شده نه تنها سبب جلوگیری از کاهش رطوبت شده و درخشش ظاهری میوه ها میشود، بلکه مدت زمان ماندگاری میوهها پس از برداشت را نیز افزایش میدهد.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه ایجاد لایه آب گریز در سطح میوه ها مانع از رشد و نمو میکروب های بیماری زا میشود، اضافه کرد: موم ها می توانند منافذ موجود در سطح میوهها را پوشش داده و از نفوذ قارچها و باکتری های مولد فساد به آنها جلوگیری می کند.
او تاکید کرد: این نکته مهم است که استفاده از موم در سطح میوه ها سبب بهبود کیفیت میوههای بی کیفیت نمی شود و کاربرد بیش از حد موم می تواند بر کیفیت میوهها تأثیر منفی داشته باشد.
بهرامی اضافه کرد: در صورت استفاده از مقادیر زیاد موم برای پوشش میوه، ممکن است تمامی منافذ تنفسی آنها بسته شده و تبادل گاز با محیط اطراف صورت نگیرد که این امر سبب ایجاد بوی نامطلوب در میوه ها می شود.
دکترای صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه مومها ممکن است به صورت مصنوعی سنتز شده و یا از منابع طبیعی مانند حشرات (موم زنبور) و یا گیاهان (موم کارنوبا) به دست آیند؛ یادآور شد: این مومها مانند سایر افزودنیهای غذایی از سوی کمیته تخصصی FAO و WHO مورد ارزیابی قرارگرفته و مصرف آن ها در مواد غذایی از نظر ایمنی مشکل ساز نیست.