سال آینده سال واگذاری شرکت های شستا است رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع مدیران ارشد و رفاه و کار و اجتماعی بر واگذاری امور در این وزارتخانه بر عهده مردم و شرکت های خصوصی تاکید کرد و گفت: کارهایی که مردم می توانند انجام بدهند بهتر از ماست.
آقای روحانی همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به قشر نیازمند و گرفتار جامعه تاکید کرد و گفت: کمک به این خانواده ها و رسیدگی به مشکلات آنها نوعی نشاط خاصی به انسان می دهد که در نماز ، روزه و حج مستحبی نیست.
آقای روحانی همچنین بر ریشه کنی فقر مطلق در جامعه تاکید کرد و گفت: هر چند کمیته امداد مدعی است که هم اکنون در کشور فقر مطلق وجود ندارد ولی باید برای برداشتن فقر مطلق در جامعه تلاش کرد و این وظیفه دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
رئیس جمهور از تامین اجتماعی به عنوان امنیت اجتماعی در کشور یاد کرد و وجود دفترچه های تامین اجتماعی درباره بازنشستگی ، بیمه درمانی را یک نوع امنیت برای افراد یاد کرد که باید در این زمینه تلاش های بیشتری صورت گیرد.
آقای روحانی افزود: 42 میلیون نفر در کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و این کار بزرگی است و ما باید برای ارائه تسهیلات بیشتر به مردم چه در زمینه تامین اجتماعی، پزشکی ، آموزش فنی و حرفه ای ، امور باید به مردم واگذار شود و کار از طریق بخش خصوصی صورت گیرد و شما ها نقش مدیریتی را داشته باشید.
رئیس جمهور همچنین به درصد بالای حقوق بگیران و کارمندان و همچنین بازنشستگان کشوری و لشکری در کشور و تامین حقوق آنها از سوی دولت گفت: باید ساماندهی در سازمان بازنشستگی صورت گیرد و شما به هیچ عنوان کار اقتصادی انجام ندهید و تنها می توانید سهام دار باشید.
رئیس جمهور گفت: سال آینده سال واگذاری برای شرکت شستا در کشور خواهد بود و این کار نظر صد در صد من و هم تاکید مقام معظم رهبری است.
وی افزود: در دیداری که پیش از این در دولت دوازدهم برای مشورت با وزرا با مقام معظم رهبری داشتم تاکید ایشان بود که دولت دست از سر اقتصاد بر دارد.
رئیس جمهور در ادامه صحبت های خود از بخشی به نام بخش خصولتی در کشور نام برد که فعالیت های این بخش به هیچ وجه تحت نظر دولت نیست .
آقای روحانی با اشاره به اینکه منهای دولت و از دولت بدتر هم داریم گفت: ما دولت داریم ،تعاونی داریم و خصوصی داریم و یکی هم داریم منهای دولت و بدتر از دولت و آن خصولتی است.
وی افزود: خصولتی ها بدترین اقتصاد در کشورند چون نه اقتصاد مال خودشان است که دلشان بسوزد نه تعاونی است که چهار نفر شریک داشته باشند و با آنها دعوا کنند و نه دولتی است که منتخب مردم باشد.
رئیس جمهور گفت: دولت منتخب مردم است و 13 ، 14 دستگاه بر دولت نظارت می کنند.
آقای روحانی افزود: هیچ کس جرات نظارت بر خصولتی ها را ندارد چرا که خصولتی یعنی آزاد و هر کاری که بخواهند می کنند ،ما که دولتیم از کار آنها بی خبریم مردم هم بی خبرند و فقط خداوند خبر دارد و خدا هم که معمولا در دنیا کمتر به حساب می رسد و بیشتر آن را به واگذار به آخرت می کند.
رئیس جمهور گفت: بدترین اقتصاد ، اقتصاد خصولتی است مخصوصا آنهایی که مسئولیت های دیگری نیز دارند یعنی خودشان هم باز ناظرند و خودشان دو مرتبه ضابط قوه قضائیه اند ،خودشان دستگاه دیگری در اختیار دارند .
آقای روحانی افزود: این طوری که نمی شود و ما باید اقتصاد را اصلاح کنیم .
شستا دیگر نباید کار اقتصادی انجام دهد رییس جمهور با تاکید بر اینکه چیزی بین خصولتی و دولتی نیز وجود دارد که این شستا است گفت: این موضوع باید جمع شود و بگذارید مردم خیال راحت داشته باشند.
آقای روحانی در نشست وزیر و مدیران ارشد وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید در اقتصاد اصلاحات انجام شود گفت: اینکه مقام معظم رهبری آن همه تاکید دارند و همینطور نسبت به نیروهای مسلح نیز همین نظر را دارند و بارها گفته اند نیروهای مسلح باید دست از اقتصاد بردارند باید نیروهای مسلح نیز رها کنند اقتصاد را و به مردم بدهند .
وی افزود: آنقدر کار وجود دارد که برعهده نیروهای مسلح است و آنقدر وظایف سنگینی دارند که باید آن ها را انجام دهند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه شستا هم چیزی بین خصولتی و دولتی است خاطرنشان کرد: یعنی وقتی به شستا می گوییم کاری را انجام دهد کسانی که اطراف آقای ربیعی هستند می گویند تامین اجتماعی که مربوط به بازنشستگان کشور است دولت چکار دارد؟ ظاهرا اینها نماینده بازنشستگان هستند و بازنشستگان این افراد را انتخاب کردند در حالی که ما شما را بروی این کار گذاشته ایم.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه چیزی بین خصولتی و دولتی نیز وجود دارد که این شستا است گفت: این موضوع باید جمع شود و بگذارید مردم خیال راحت داشته باشند این را واگذار کنید بعضی از شرکت ها را باید منحل و بعضی را مجانی واگذار کنید عیبی ندارد و با نظارت یک گروه انجام دهید .
وی با تاکید بر اینکه این بخش ، بخش بسیار مهمی است خاطرنشان کرد: من به آقای شریعتمدار گفتم من با شما یک شرط اصلی دارم و آن اینکه پایان دوره دولت ،شستایی دیگر نباید باشد. شستا به معنای مدیریت اقتصادی دیگر نباید باشد و اگر جایی سهام دارید و حساب و کتاب دارید اشکال ندارد اما دیگرکار اقتصادی انجام ندهید.
پاداش مدیران براساس افزایش بهره وری شود
نمایندگان خانه ملت، در راستای افزایش بهره وری در شرکت های دولتی و استفاده بهینه از سرمایه ها و نقدینگی توسط مدیریت شرکت های دولتی پرداخت هرگونه پاداش سالانه به اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ها را صرفا براساس افزایش بهره وری تعیین کردند.
نمایندگان در نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در بررسی جزئیات بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 98 کل کشور، با جزء 3 بند الحاقی 5 تبصره 2 این لایحه موافقت کردند.
براساس این جزء ؛ تمامی شرکتهای دولتی و مؤسسات موضوع ماده (4) قانون محاسبات عمومی کشور و سایر شرکتهایی که بیش از 50 درصد سرمایه و سهام آنها منفرداً یا مشترکاً به وزارتخانهها، مؤسسات دولتی و شرکتهای دولتی تعلق داشته باشد و همچنین شرکتها و مؤسسات دولتی که شمول قوانین و مقررات عمومی به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است از جمله شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه و وابسته به وزارت نفت و شرکتهای تابعه آنها، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکتهای تابعه، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکتهای تابعه مکلفند:
1-3- صورتجلسات تصویب بودجه سال 1398 خود را حداکثر تا پانزدهم خردادماه سال 1398 برای أخذ تأییدیه از سازمان برنامه و بودجه کشور براساس ارقام مندرج در این قانون با رعایت مفاد دستورالعمل تهیه و تنظیم بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت (با تأکید بر ارائه بودجه تفصیلی) مربوط، ارائه کنند.
2-3- مجامع عمومی خود را با رعایت بند(و) تبصره (20) این قانون برای تصویب صورتهای مالی 1397 حداکثر تا 31 شهریورماه سال 1398 برگزار کنند و صورتجلسات مربوط را حداکثر تا سیام مهرماه سال 1398 به تأیید وزارت اموراقتصادی و دارایی برسانند.
3-3- صورتجلسات مجامع عمومی خود را پس از امضای رئیس مجمع عمومی به امضای رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و وزیر اموراقتصادی و دارایی برسانند. هرگونه اقدام مغایر این رویه، تخلف محسوب میشود و صورتجلساتی که امضاهای مزبور را نداشته باشد، فاقد اعتبار قانونی خواهد بود.
4-3- در راستای افزایش بهره وری در شرکتهای دولتی و استفاده بهینه از سرمایه ها و نقدینگی توسط مدیریت شرکتهای دولتی، پرداخت هرگونه پاداش سالانه به اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکتهای دولتی در سال 1398، صرفاًَ براساس افزایش بهرهوری(افزایش سود، کاهش زیان انباشته، افزایش داراییهای جاری و ثابت، کاهش بدهیها اعم از بازپرداخت تسهیلات و سایر بدهیها) است. در غیر این صورت، هرگونه پرداخت پاداش به اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی محسوب می شود. در موارد استثناء که هرگونه کاهش یا افزایش موارد فوق خارج از اختیارات هیئت مدیره و مدیرعامل باشد، بعد از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور، پرداخت پاداش در چهارچوب قوانین مربوط امکانپذیر است.
تدوین لایحه شفافیت در مراحل نهایی
رئیس جمهور از رسیدن به مراحل نهایی تدوین لایحه شفافیت در دولت برای ارائه به مجلس شورای اسلامی خبرداد .
آقای روحانی در ادامه سخنانش در دیدار با وزیر و مسئولان ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : در مسئله شفافیت کار خوبی آقای شریعتمداری انجام دادند و آن تشکیل هیئت مدیره های شستا بود که اعلام کرد که کار بسیار ارزنده و خوبی بود .
وی افزود : سامانه های مربوط به بخشهای بهزیستی ، بازنشستگی ، تامین اجتماعی و بخشهای مختلف که امروز صبح دیدیم و به بهره برداری رسید بسیار خوب است زیرا مردم می توانند اطلاعات را ببینند .
آقای روحانی اضافه کرد : اگر می گویید این مرکز را به فلان شرکت یا سازمان مردم نهاد واگذار می کنید اینگونه مردم می دانند نام و مشخصات کسانی که آن را دریافت کرده اند چیست ، به چه قیمتی به آن واگذار کرده اید و چگونه آن را اداره می کند .
رئیس جمهور شفافیت را عامل مهمی در جلوگیری از فساد دانست و گفت : اکنون در دولت تدوین لایحه شفافیت در مراحل نهایی است و لایحه دیگری نیز به عنوان تزاحم منافع آماده می کنیم تا به مجلس شورای اسلامی ارائه شود .
و ی تاکید کرد : اگر می خواهیم با فساد مبارزه کنیم یکی از راههایش ، شفافیت و نظارت عمومی مردم است وقتی اطلاعات در سامانه منتشر شود این همان نظارت همگانی است که به یک معنی امر به معروف و نهی از منکر تلقی می شود یعنی نظارت مردم و این نظارت از طریق همین سامانه ها امکانپذیر می شود که کار بسیار ارزشمندی است .
آقای روحانی ابراز امیدواری کرد: مسئولان وزارت تعاون بتوانند در این زمینه فعال شوند.
رئیس جمهور همچنین اظهارات شریعتمداری مبنی بر استفاده از توانمندی اقوام و مذاهب مختلف را ارزشمند دانست و افزود : هر ایرانی شایسته باید صرفنظر از اینکه شیعه ، سنی ،ِ مسلمان یا مسیحی است کار کند ؛ اگر می خواهید کار نکند پس نباید از او مالیات بگیرید ، موقع رای دادن هم نگویید پای صندوق رای بیاید و روز جنگ نیز نخواهید که وارد عرصه شود و شهید بدهد .
وی همچنین جوان گرایی را موضوع بسیار مهمی دانست و گفت : البته خود ما هم اکنون جوان نیستیم یادم هست که ابتدای انقلاب که سی ساله بودم چطور کار می کردم یا در زمان جنگ براحتی 72 ساعت نمی خوابیدیم اما اکنون نمی توانیم زیرا با افزایش سن مشکلات افزایش می یابد.
آقای روحانی افزود : سن انسان که بالا می رود مدام چرتکه می زند ، احتیاط می کند و دستگاه نظارتی و دادگاه به ذهنش می آید اما جوان اصلا دادگاه و دستگاه نظارتی را قبول ندارد می رود کارش را انجام می دهد و جلو می رود .
وی تصریح کرد : اکنون وزیر جوانی داریم که قوه قضائیه می گوید شکایت می کند اما او اصلا نمی ترسد و کار خودش را با قدرت انجام می دهد حالا یک نفر از قوه قضائیه مدام بگوید که از او شکایت می کند ، خوب شکایت کند ؛ وزیر جوانی که به نفع مردم کار می کند و به دستورهای بی ربط اعتنا نمی کند این می شود وزیر .
رئیس جمهور در پایان افزود : وزیری که مدام بخواهد حساب کند که چه می شود و سه سال دیگر با اتمام این دولت کجا می رود و او را کجا می برند ؛ جایی ندارند ببرند همه با هم در یک جا هستیم .