به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 ، با بند الحاقی دو به تبصره 4 این لایحه با 163 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که براساس آن دولت می تواند 2 میلیارد و 375 میلیون یورو از منابع ورودی سال 98 صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی برداشت کند.
در بند الحاقی 2 تبصره 4 لایحه مذکور آمده است که به دولت اجازه داده می شود مبلغ 2 میلیارد و 375 میلیون یورو از منابع ورودی سال 1398 صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی با تخصیص دولت به شرح جدول شماره یک این تبصره برداشت کندموارد مذکور را با رعایت شرایط زیر جدول شماره 2 و سایر جداول و ردیف ها به مصرف رساند.
1- طرح آبیاری و تحت فشار و نوین تا سقف 150 میلیون یورو
2- آبخیزداری و آبخوان داری تا سقف 150 میلیون یورو
3- مقابله با اثرات مخرب ریزگردها و تاثیرات آن بر شبکه های برق تا سقف 100 میلیون یورو
4- تقویت بنیه دفاعی در اجرای ماده 106 قانون برنامه ششم توسعه تا سقف 1.5 میلیارد یورو
5- تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تا سقف 40 میلیون یورو
6- طرح های نوآورانه جهاد دانشگاهی تا سقف 15 میلیون یورو
7- طرح های نوآورانه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تا سقف 70 میلیون یورو
8- سازمان صداوسیما در اجرای ماده 93 قانون ششم توسعه، کمی و کیفی برنامه های تولیدی ، پویانمایی، مستند، فیلم و سریال تا سقف 150 میلیون یورو
9- طرح های آبرسانی روستایی و توسعه شبکه های آن تا سقف 150 میلیون یورو
10- پایداری و ارتقای کیفی آب شرب شهرهای پرتنش تا سقف 50 میلیون یورو
براساس این گزارش تعدادی از نمایندگان درخواست داشتند که پیشنهادهایی درخصوص منابع و مصارف برداشتی از صندوق توسعه ملی مطرح کنند که رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این نمایندگان، گفت: با توجه به اینکه در این موارد از مقام معظم رهبری اذن گرفته شده است، نمی توان در منابع و مصارف آن تغییری ایجاد کرد و آنچه بیان شده مصوبه ایشان است.
وی با بیان اینکه براساس درخواست نمایندگان از مقام معظم رهبری اذن دریافت شده است، افزود: اگر بخواهیم در منابع و مصارف تغییری ایجاد کنیم، باید بار دیگر از مقام معظم رهبری استعلام شود که این موضوع امکانپذیر نیست و موارد به ایشان اعلام شده است.
لاریجانی تصریح کرد: برای برداشت از منابع صندوق توسعه ملی حدود 15 مورد درخواست داده شد که این موارد از سوی مقام معظم رهبری بررسی و موافقت شده است.
ارائه مجوز به وزارت اقتصاد برای مزایده اموال تا سقف ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال
نمایندگان مجلس به وزارت دارایی مجوز مزایده اموال را تا سقف ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دادند.
نمایندگان در نشست علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 کل کشور، جزء 2 بند "و" تبصره 12 ماده واحده این لایحه را با 164 رأی موافق، 30 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
در جزء 2 بند و تبصره 12 این لایحه آمده است؛ به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده میشود تا سقف ده هزار میلیارد (9.500.000.000.000)ریال از اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد دولت را بدون رعایت تشریفات مربوط به تصویب هیأت وزیران مندرج در ماده (115) قانون محاسبات عمومی کشور از طریق مزایده عمومی به فروش رسانده و وجوه حاصل را به ردیف درآمدی 210221 واریز کند.
سیگار سال آینده گران نمی شود
نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند تا در سال آینده قیمت سیگار افزایش پیدا نکند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98، با بند الحاقی 3 به تبصره 6 این لایحه با 150 رأی موافق، 46 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند که بر این اساس مقرر شد در این خصوص طبق برنامه ششم توسعه اقدام شود.
در بند الحاقی 3 تبصره 6 لایحه مذکور آمده بود؛ دولت مکلف است به ازای هر نخ سیگار، مبلغ پنجاه (50)ریال اضافه دریافت و منابع حاصله از آن را به درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز کند. منابع حاصله از محل ردیف هزینه ای مربوط بهصورت یک دوازدهم ماهانه به سازمان بهزیستی و سازمان بسیج مستضعفین به منظور کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در حاشیه شهرها با اولویت پیشگیری و درمان معتادین متجاهر اختصاص مییابد.
نمایندگان مردم در خانه ملت در نشست علنی اول اسفند مجلس شورای اسلامی بررسی افزایش قیمت سیگار را به کمیسیون تلفیق ارجاع کرده بودند.
تعیین سقف درآمدی بودجه ۹۸
نمایندگان مردم در خانه ملت سقف درآمدی بودجه سال ۹۸ را تعیین کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 ، با سقف درآمدی بودجه سال 98 با 152 رأی موافق، 32 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس در توضیح این منابع گفت: منابع عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی های سرمایه ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه ها و تملک دارایی های سرمایه ای و مالی بالغ بر 5 میلیون و 200 هزار و 83 میلیارد و 652 میلیون ریال. شامل:
1- منابع عمومی بالغ بر 4 میلیون و 485 هزار و 811 میلیارد و 154 میلیون ریال،
2- درآمد اختصاصی وزارتخانه ها و موسسات دولتی بالغ بر 714 هزار و 272 میلیارد و 498 میلیون ریال.
تمدید قوانین مربوط به خصوصی سازی و مشارکت خارجی برای سال ۹۸
نمایندگان مردم در خانه ملت قوانین مربوط به خصوصی سازی و مشارکت خارجی را برای سال آینده تمدید کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 ، با بندهای 3، 5، 8 و 12 بند دوم تبصره 19 این لایحه با 155 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
همچنین نمایندگان با بندهای 6 و 9 بند دوم تبصره 19 این لایحه نیز با 165 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند 2 تبصره 19 ماده واحده لایحه مذکور آمده است؛ اجرای بندهای(3)،(4)،(5)،(6)،( 8)،( 9)،(10)،(11) و(12) تبصره(19) قانون بودجه سال 1397 کل کشور با رعایت و استفاده از ظرفیت این تبصره تنفیذ میشود.
در ماده ۳ تبصره(19) قانون بودجه سال 1397 کل کشور آمده است دولت میتواند نسبت به ارائه تضامین حاکمیتی برای تأمین مالی خارجی، موافقت با ترهین اموال (به استثنای اموال موضوع اصل هشتاد و سوم (۸۳) قانون اساسی) و محل اجرای طرح و همچنین ارائه تضمین خرید محصول اقدام نماید.
همچنین در ماده ۵ آن آمده است تعهدات دولت برای قراردادهای منعقد شده در سال ۱۳۹۷ در سالهای آتی نیز لازمالاجراء است.
در ماده ۶ آن نیز آمده است درآمدهای ناشی از سرمایهگذاری بخش خصوصی و تعاونی در قرارداد مشارکتهای موضوع این تبصره از مشوقهای مالیاتی جزءهای (۱) و (۲) بند (ث) ماده (۱۳۲) قانون مالیاتهای مستقیم موضوع ماده (۳۱) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و اصلاحات بعدی آن از محل ردیف شماره ۵۵۰۰۰۰ برخوردار میباشد.
همچنین در ماده ۸ آن آمده است درآمد ناشی از اجرای احکام این تبصره پس از واریز به خزانهداری کل کشور، با نظر سازمان برنامه و بودجه کشور و برای تکمیل سایر طرحهای تملک داراییهای سرمایهای نیمهتمام از محل ردیف ۲۱۰۳۰۰ جدول شماره (۵) این قانون به همان دستگاه اجرایی اختصاص مییابد.
همچنین در ماده ۹ آن آمده است دستگاههای اجرایی ذیربط مجازند طرح (پروژه) های موضوع این تبصره را با رعایت مقررات مذکور در این تبصره و سایر قوانین مرتبط بدون اخذ مصوبه هیأت وزیران (موضوع ماده (۱۱۵) قانون محاسبات عمومی کشور) به فروش برسانند.
در ماده ۱۲ آن آمده است مدارس دولتی بر اساس مواد (۷)، (۲۵) و (۲۸) قانون برنامه ششم توسعه از شمول حکم این تبصره مستثنی میباشند.
در ادامه نمایندگان با بند 3 و 4 تبصره 19 این لایحه نیز با 180 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند 3 تبصره 19 ماده واحده لایحه مذکور آمده است؛ دولت میتواند در احداث، توسعه و بهرهبرداری از حوزههای سلامت، آموزش و تحقیقات و فرهنگ موضوع تبصره (2) بند (ج) ماده (3) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی و همچنین در اجرای طرحهای بنگاهها و فعالیتهای گروه سه ماده (2) قانون اجرای سیاستهای اصل (44) با استفاده از روش مشارکت عمومی- خصوصی از ظرفیت این تبصره با رعایت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) استفاده کند.
در ادامه نمایندگان مجلس بند ۴ تبصره ۱۹ را بررسی و با حذف این بند موافقت کردند.
لاریجانی: کمیسیون تلفیق موارد اصلی بودجه شرکتهای دولتی را بررسی کرده است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آقای مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق عنوان کرده که موارد اصلی مربوط به بودجه شرکتهای دولتی در کمیسیون متبوعش مورد بررسی قرار گرفته است.
علیرضا سلیمی در نشست علنی عصر امروز و در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 کل کشور، در اخطاری با استناد به اصل ۵۲ قانون اساسی، گفت: در حال به اتمام رساندن بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۹۸ هستیم، علاوه بر این گفته شد که کمیسیون تلفیق برای بودجه شرکتهای دولتی اقدامی انجام داده، این گزارش چه زمانی قرار است رسیدگی شود؟ چرا که براساس آئیننامه باید یک هفته فرصت برای ارائه پیشنهادها در نظر گرفته شود.
نماینده مردم محلات و دلیجان افزود: گزارش بودجه شرکتهای دولتی ارائه نشده و فرجهای برای آن در نظر گرفته نشده است لذا یا بودجه شرکتهای دولتی جزو بودجه هست یا نیست، اگر نیست چرا آن را به مجلس میآورند و اگر هست طبق قانون باید به آن رسیدگی کنیم.
دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار گفت: آقای محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق عنوان کرده که موارد اصلی مربوط به بودجه شرکتهای دولتی را رسیدگی کردند و در این باره توضیح میدهند.
وزارت نفت مکلف به گازرسانی به شهرها و روستاها تا سقف ۱۵ هزار میلیارد شد
نمایندگان مجلس وزارت نفت را مکلف به گازرسانی به شهرها و روستاها تا ۱۵ هزار میلیارد ریال کردند.
نمایندگان در نشست علنی عصر امروز و در جریان بررسی جزئیات بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 98 کل کشور، با بند "د" تبصره یک ماده واحده این لایحه با 115 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در بند "د" تبصره یک ماده واحده این لایحه آمده است؛ وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط مکلف است از محل سهم چهارده و نیمدرصد(5/14%) شرکت مذکور تا میزان پانزده هزار میلیارد (15.000.000.000.000) ریال نسبت به گازرسانی به روستاها و اتمام طرح(پروژه)های نیمهتمام گازرسانی به روستاها، تداوم گازرسانی به شهرها و روستاهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، شهرستانهای خور و بیابانک و خراسان جنوبی، اقدامات لازم را بهعمل آورد. هزینههای مربوط به گازرسانی به مدارس و مساجد روستاهای گازرسانیشده از محل این منابع قابل تأمین است.
پایان جلسه علنی نوبت عصر مجلس/ نشست بعدی ۱۸:۳۰
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی را به صدا درآورد.
علی مطهری گفت: جلسه بعدی مجلس امروز بعد از نماز مغرب و عشاء رأس ساعت 18:30 با دستور ادامه بررسی لایحه بودجه 98 برگزار میشود.