خورخه آریزا به دنبال نشستی که پشت درهای بسته در سازمان ملل برگزار شد، به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره نکرد، اما گفت: آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل و رئیس آن و همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو باید اقداماتی را به عمل آورند.
یکی از اقدامات در دست بررسی نامه پیشنهادی به آنتونیو گوترش است که ونزوئلا هفته گذشته میان 46 کشور توزیع کرد و در آن درباره آنچه کاراکاس " تهدید توسل به زور" علیه این کشور بر خلاف منشور سازمان ملل خوانده، به شدت ابراز نگرانی شده است.
وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: انتظار دارم به زودی شاهد انتشار برخی خبرها- به دنبال گفتگوی دیپلمات ها درباره طرح های ابتکاری پیشنهادی با دولت های خودشان- باشیم.
روسیه، چین، ایران، کره شمالی، سوریه، آفریقای جنوبی و بولیوی کشورهای شرکت کننده در این نشست بودند.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: شرکت کنندگان در این نشست بسیار نگران بودند که روز شنبه در جریان تلاش مخالفان برای تحویل کمک ها که ممکن است اتفاقات غیرمترقبه را به دنبال داشته باشد، شاهد وقایعی باشند.
به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر امور خارجه ونزوئلا تلاش مخالفان را برای تحویل کمک ها به این کشور اقدامی نمایشی خواند و آمریکا را به تلاش برای تشدید خشونت و تحریک ارتش با ترتیب دادن چنین برنامه ای متهم کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که به ارتش ونزوئلا چه دستوراتی برای مقابله با افرادی که ممکن است در تلاش برای عبور از مرز برآیند داده شده است، گفت: ارتش ونزوئلا هیچگاه دستور تیراندازی به سوی غیرنظامیان را دریافت نکرده است. نیروهای مسلح ونزوئلا به حق حاکمیت ملی کشور احترام می گذارند و هرگز به اقدام نامناسب علیه ملت و شهروندان ونزوئلا دست نخواهند زد.
وی در ارتباط با تلاش ها برای وارد کردن کمک ها به ونزوئلا، گفت: "ما حتی از محتویات این جعبه ها بی اطلاع هستیم و نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا روز پنجشنبه اعلام کرد کشورش کمک های سازمان ملل و اتحادیه اروپا را خواهد پذیرفت، اما این کمک ها باید به شیوه ای درست انجام شود."