آیین سنتی حلیم پزان در اقلید + فیلم
هرساله آیین تاریخی ساله حلیم پزان، در اوایل اسفند، در شهرستان اقلید برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، در این آیین سنتی، همه مردان و زنان شهر اقلید به صورت دسته جمعی، ضمن شکر گزاری نعمات خداوند اقدام به پخت حلیم میکنند.
مردم شهرستان اقلید بر اساس این آیین تا نیمههای شب دور هم جمع میشوند و به خاطره گویی و شعر خوانی میپردازند.
در پخت این آش سنتی گندم را در ظرفی سنگی به نام جوقن یا هاون خرد میکنند و بعد از خرد شدن و خیس کردن گندم مقداری گوشت به آن اضافه میکنند و در ظرفی سفالی به نام دودسته میریزند و داخل تنور گلی که برای پخت نان هم از آن استفاده میشود میگذارند.
بعد از پختن آش با اضافه کردن روغن حیوانی یا محلی آن را سرو میکنند.
عباس نژاد؛ عضو شورای اسلامی شهر اقلید فلسفه پخت این حلیم در اوایل اسفند را این گونه اعلام میکند که باتوجه به اینکه شغل اکثر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند ماه کار کشاورز دراقلید آغاز میشده، مردم براین اعتقاد بودند که باید کاردر زمینهای کشاورزی را با نیرو و قوت زیادتری شروع کنند به همین خاطر از این حلیم استفاده میکردند.
به گفتهی کارشناسان تغذیه آش حلیم بخاطر داشتن موادی، چون گندم کامل، گوشت و حبوبات همچنین دارچین و روغن خوب دارای فیبر و سبوس و یک غذای کامل، مقوی و مغذی برای کسانی است که فعالیتهای سنگین مخصوصا کشاورزی را انجام میدهند.
پس از آیین سنتی کلوخ پزان اقلید، آیین حلیم پزان این شهر هم در سال ۹۶ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است