علل و پیامدهای فراخوان اسماعیل هنیه برای تجمع در مسجد الاقصی
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس از همه شهروندان فلسطینی ساکن قدس، کرانه باختری و اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل خواست برای حمایت از مسجد الاقصی در این مکان تجمع کنند اين فراخواني با طرح تل آويو براي کامل کردن سلطه خود بر اين مکان مقدس ارتباط دارد.
هنيه همچنین از گروههای مقاومت فلسطینی خواست با همه امکانات از مسجد الاقصی دفاع کنند. این فراخوان از این احتمال خبر می دهد که گویا رژیم صهیونیستی طرح جدیدی علیه مسجد الاقصی در دست اقدام دارد و احتمالا این بار می خواهد هدفی که سال ها و دهه ها در انتظار آن بود را محقق سازد و سلطه کامل خود را بر این مکان مقدس اعمال کند.
از جمله مصادیق روشن در این زمینه این است که تعرضات صهیونیست های افراطی به مسجد الاقصی بیشتر شده و علاوه بر این، این رژیم ساخت نزدیک به 5 هزار واحد مسکونی جدید را نیز در مناطق فلسطینی نشین بیت المقدس به تصویب رسانده که اخراج چند هزار نفر دیگر از فلسطینی های این شهر را به همراه دارد.
در عرصه سیاست خارجی نیز رژیم صهیونیستی اتهامات خود را علیه کشورهای مختلف اروپایی از لهستان گرفته تا فرانسه افزایش داده و آنها را به یهودستیزی متهم کرده و در همان حال از یهودیان ساکن این کشورها بخصوص فرانسه خواسته است که به فلسطین اشغالی کوچ کنند و این هم از دیگر شاخص هایي است که نشان می دهد این رژیم از یکسو می خواهد پیشدستی کند و جلوی انتقادهای کشورهای غربی را از اقدامات توسعه طلبانه بعدی اش بگیرد و از دیگر سو در کنار تغییر بافت جغرافیایی سرزمین های اشغالی بخصوص بیت المقدس بافت جمعیتی این مناطق را نیز به نفع خود تغییر دهد وامکان هرگونه تشکیل دولت فلسطینی ولو محدود را براي همیشه از بین ببرد.
چند عامل موجب شده است که رژیم صهیونیستی چه خود و چه به واسطه صهیونیست های افراطی بر عمق و گستره اقدمات توسعه طلبانه و تعرضات خود در بیت المقدس بیفزاید و موقعیت مسجد الاقصی را نیز بیش از پیش به خطر بیندازد.
نخست اینکه موقعیت نتانیاهو و حزب حاکم لیکود در مقایسه با گذشته تا حدودی تضعیف شده و لذا وی با دست زدن به این اقدامات و با استفاده از فضای افراطی حاکم بر جامعه صهیونيستی می خواهد موقعیت خود را تقویت کند.
دوم اینکه چند روز پیش و در آستانه نشست ورشو یکی از مقامات دولت ترامپ از رونمایی طرح موسوم به معامله به اصطلاح قرن خبر داد لذا این رژیم می خواهد تسلط کامل بر بیت المقدس و مسجد الاقصی را به عنوان بخشی از این طرح عملیاتی کند و آن را جا بیندازد و دیگر طرف ها را در برابر عمل انجام شده قرار دهد.
سوم اینکه در روزهای اخیر عربستان و برخی از همپیمانان آن در جنگ یمن شامل وزرای امورخاجه بحرین و دولت مستعفی عبدربه منصور هادي در نشست ورشو در کنار نخست وزیر توسعه طلب رژیم صهیونیستی نشستند بدون آنکه این رژیم حتی یک قدم برای حل بحران فلسطین بردارد و یا نشانه ای از تمایل خود برای تجدید نظر در سیاست های توسعه طلبانه از خود نشان دهد. از این دید افزایش تعرضات و توسعه طلبی های این رژیم در بیت المقدس حاصل نشست ورشو و دست دوستی وزیر امور خارجه عربستان و همپیمانان آن محسوب می شود.
با اینحال در صورتی که مردم فلسطین به فراخوان اسماعیل هنیه پاسخ مثبت دهند همه امیدهای نتانیاهو نقش بر آب می شود و انتفاضه نو آغاز می شود که با توجه به محوریت مسجد الاقصی مهار آن برای این رژیم غیرممکن می شود.
----------------------------
احمد کاظم زاده