به گزارش
خبر گزاری صدا و سیما مر کز کرمانشاه شیروان یاری دبیر نخستین جشنواره رسانههای کُردی گفت : آخرین مهلت شرکت در
این جشنواره ۱۰ اسفند جاری تعیین شده است.
یاری با اشاره به اینکه ۵۵۷ اثر به جشنواره رسانههای کُردی رسیده است افزود : در بخش اصلی جشنواره رسانههای کُردی ۸۴ گزارش ، ۵۱ تیتر، ۱۲۷ سرمقاله و یادداشت ، ۲۳ خبر ، ۷۲ مصاحبه ، ۲۵ طراحی و صفحه آرایی ، ۴۶ طنز و کاریکاتور و ۶۸ عکس در سامانه به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد : از تعداد آثار مذکور ۱۸ گزارش ، ۱۱ تیتر ، ۶۱ سرمقاله و یادداشت ، ۱۵ خبر ، ۴۷ مصاحبه به زبان کُردی است.
یاری با اشاره به اینکه از استانهای کردستان ، آذربایجان غربی ، کرمانشاه و ایلام اثر به این جشنواره ارسال شده است افزود : از کردستان ۳۳۳ اثر از ۸۹ شرکت کننده ، آذربایجان غربی ۵۹ اثر از ۲۲ شرکت کننده ، کرمانشاه ۱۱۳ اثر از ۳۱ شرکت کننده و از ایلام هم ۲۸ اثر از ۱۲ شرکت کننده به جشنواره ارسال شده است.
وی گفت : در بخش جانبی هم ۶۱ اثر ارسال شده که از این تعداد ۵۰ اثر مربوط به شعار سال و ۱۱ اثر هم در حوزه نشریات دانشجویی است.
یاری با اشاره به اینکه طبق فراخوان جشنواره در بخش اصلی تنها آثار منتشر شده به زبان کُردی قابل پذیرش و داوری بود گفت : تعداد آثاری که تاکنون به زبان کُردی به این جشنوار ارسال شده از لحاظ شاخصهای داوری به حد نصاب رسیده است.
همچنين اقدام مذکور به منظور آموزش و ترغیب اهالی رسانه استانهای کُردنشین کشور به تولید آثاری به زبان کُردی در دورههای آینده جشنواره انجام شده است .
یاری با اشاره به اینکه بخش کُردی متمایز از فارسی داوری خواهد شد افزود : داوران بخش کُردی از استادان روزنامه نگاری مسلط به زبان کُردی انتخاب شده و آثار بخش فارسی هم توسط استادان کشوری داوری خواهد شد.
دبیر نخستین جشنواره رسانههای کُردی اضافه کرد : از جمله برنامههای جانبی نخستین دوره این جشنواره برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور استادان روزنامه نگاری از اقلیم کردستان عراق است.
وی افزود: سیاست و راهبرد جشنواره رسانههای کُردی اینگونه است که دومین دوره آن در سطح بین المللی و صرفا با پذیرش آثار به زبان کُردی از کشورهای ایران، ترکیه، سوریه و عراق برگزار شود.
وی تاکید کرد: امیدواریم بعد از اختتامیه دوره نخست این جشنواره، شیوه نامه اجرایی برای یکسان سازی نگارش خبر، گزارش، مصاحبه و یادداشت به زبان کُردی در رسانهها تدوین شود.
یاری اظهار داشت: آثار ارسال شده به زبان کُردی در این جشنواره نمونه بارزی برای آسیب شناسی روزنامه نگاری کُردی در استانهای کُردنشین است و انتظار میرود با اجرای این برنامه شاهد تحولی در حوزه رسانه کُردی باشیم.