آغازی برای مشارکت تعاونی ها حدود یک سال پیش این شرکت از طریق مزایده به اتحادیه کشاورزی دامداران استان سمنان واگذار شد، با توجه به موقعیت اقتصادی خاص امروز، برای تامین نیازهای مالی این واحد تولیدی، پنج شرکت تعاونی در 30درصد این کارخانه سهیم شدند و به همین واسطه رونق به این کارخانه بازگشت.
این کارخانه که در حال حاضر از یک سوم ظرفیت خود برای تولید محصولات استفاده می کند و قادر است سالانه سه هزار و 500تن انواع محصول لبنی را از 35هزار تن شیر تولید کند.
تامین صفر تا صد نیازهای واحد تولیدیمشارکت تعاونی ها در این کارخانه فقط مربوط به سرمایه گذاری نیست.
فرهاد اکبری مدیرعامل کارخانه لبنیات می گوید: تمام تعاونی های استان سمنان برای رونق تولید در این واحد با ما همدل شدند برای همین در تامین مواد اولیه مشکلی نداریم و شیر مورد نیازمان از تعاونی های شیر تامین می شود.
تعاون گری حلال مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتیشرکت صدر البرز ، یکی از کارخانه هایی است تعاونی ها گره از مشکلش باز کرده اند.
احسان عباسپور رئیس تعاون روستایی استان سمنان می گوید: تعاونی ها به خوبی توانسته اند علاوه بر رونق اقتصادی، واسطه ها را حذف کنند و هزینه ها را کاهش دهند.
وی با ارائه آمار و اطلاعاتی متذکر می شود: شرکت های تعاونی استان سمنان در 3سال گذشته سیاست خود را بر بکارگیری ظرفیت های از دست رفته اقتصادی استان گذاشته اند و سعی دارند با فعال کردن واحدهای تولید غیرفعال، قدمی برای رونق اقتصادی و کاهش هزینه های خود برداند و دست دلال ها را کوتاه کنند.
بازگشت شاهرود به چرخه تولید کنسانتره کارخانه کنسانتره شاهرود اولین واحد تولیدی احیا شده استان سمنان با مشارکت شرکت های تعاونی است.
این کارخانه سه سال پیش با مشارکت شرکت های تعاونی بار دیگر راه اندازی شد و به گفته عباسپور هم اکنون خدمات خوبی به باغداران منطقه می دهد و محصولات انگور، سیب و دیگر محصولات باغی منطقه را تبدیل به کنسانتره می کند.
کارخانه صدر البرز دامغان هم دومین واحد تولیدی احیا شده شرکت های تعاونی هاست.
رئیس سازمان تعاون روستایی استان سمنان گفت: تملک و بازسازی سه کارخانه تعطیل تولید کنسانتره دامی، یک واحد لبنیاتی، یک کارخانه پنبه پاک کنی و یک کارخانه روغن کشی از دیگر برنامه های ورود تعاونی ها با طرح موفق بازگرداندن واحدهای تعطیل و مشکل دار به چرخه تولید است.
رمز موفقیت ؛فعالیت شبکه ای تعاونی ها از 105 تعاونی فعال استان سمنان، شش شرکت در زمینه فعال کردن کارخانه های تعطیل و مشکل دار وارد عرصه شده اند.
رئیس سازمان تعاون روستایی استان سمنان معتقد است: یکی دیگر از دلایل موفقیت شرکت های تعاونی، شبکه ای کار کردن این شرکت ها است.
عباسپور می گوید: معمولا کارخانه ها بخاطر ناتوانی در فروش محصولات شان به مشکل برمی خورند و بالاخره تعطیل می شوند ولی شبکه تعاونی ها چون در سراسر کشور دارای غرفه فروش و فروشگاه های بزرگ است به خوبی می تواند در زمینه فروش محصولات به این شرکت ها کمک کند.
شعار تعاونی ها، کار بزرگ با سرمایه کوچک است و این مهم به خوبی در استان سمنان محقق شده و توانسته هم مشکلات دامداران و کشاورزان را در خرید محصولات شان رفع کند و هم با رونق اقتصادی علاوه بر اشتغال زایی باعث افزایش صادارات در استان شود.