به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، خداداد قریب پور معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در این همایش با اشاره به اهمیت صنعت فولاد در اقتصاد کشورمان گفت: فولاد حلقه اول صنعت است و با ظرفیت اشتغال آفرینی بالا تاثیر مهمی در شکوفایی اقتصاد کشورمان دارد.وی افزود: ظرفیت تولید فولاد در کشورمان سالانه 35 میلیون تن است و در 9 ماه اخیر بیش از 3 و نیم میلیون دلار صادرات فولاد داشتیم.
از ابتدای امسال با توسعه صنعت فولاد 6 هزار شغل ایجاد شده است .
قریب پور گفت : ذخایر آهن استخراج و اکتشاف شده کشورمان تا سال 1418 کافی است و به منظور توسعه و پیشرفت صنعت فولاد باید با روشهای نوین ، سنگ آهن استخراج کرد و با تولید فولاد نسل سه ، جایگاه کشورمان را در دنیا ارتقاء دهیم.
در حال حاضر ایران دهمین کشور تولید کننده و صادر کننده فولاد جهان است و بیش از 60 درصد این صنعت بومی سازی شده است.
اختصاص بودجه کافی برای تحقیق و پژوهش و بهره مندی از طرح هایی با فناوری بالا می تواند رشد بیش از پیش صنعت فولاد را به دنبال داشته باشد.
کاهش مصرف آب در تولید فولاد ، بهره گیری از طرح های نوین مطابق با محیط زیست و بهره گیری از پایان نامه های تحقیقاتی دانشجویان و نخبگان از برنامه هایی است که وزارت صنعت ، معدن و تجارت در سال 98 با جدیت اجرا خواهد کرد.
عباس نجفی زاده رئیس انجمن آهن و فولاد کشورمان که یکی از صد دانشمند برتر جهان است در این سمپوزیوم با اشاره به سابقه 50 ساله کشورمان در صنعت فولاد گفت: هنوز در بخش هایی ما واردکننده تکنولوژی هستیم و این موضوع با اختصاص بودجه بیشتر برای تحقیقات و پژوهش می تواند برطرف شود.
تولید فولاد ارزان ، مستحکم و انعطاف پذیر (نسل سه) مهمترین هدف انجمن فولاد کشورمان است.
نجفی زاده به بهره گیری از تکنولوژی برای تبدیل پلاستیک به گندله و بهره گیری از آن در تولید فولاد اشاره کردوگفت: کاهش دی اکسید کربن حاصل از تولید فولاد یک برنامه استراتژیک و راهبردی است و تمام دنیا برای اجرایی شدن آن تلاش می کند و ما هم باید از قافله عقب نمانیم.
در پایان این سمپوزیوم با نظر شرکت کنندگان مرد فولاد سال 97 انتخاب و در مراسم اختتامیه معرفی و قدردانی می شود.