روسیه هشدار داد آمریکا به دنبال تغییر نقشه خاورمیانه است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اجلاس ورشو را عرصه نمایش سیاست یکجانبه گرایانه آمریکا و طرح آن برای تغییر نقشه خاورمیانه (غرب آسیا) توصیف کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل ازخبرگزاری اسپوتنیک از مسکو: ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرد برگزاری اجلاس اخیر ورشو درباره خاورمیانه نشان داد آمریکا خواستار ایجاد خطوط تفکیک کننده جدید در منطقه خاورمیانه است، حال آن که تصمیم برای تشکیل گروه های کاری به منظور حل و فصل مشکلات منطقه ای نشانگر خواست آمریکا برای اقدام یکجانبه در این زمینه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه گفت: "هدف اصلی از برگزاری اجلاس ورشو، همان طور که انتظار می رفت، تلاش برای تحکیم مواضع شرکت کنندگان در آن در حمایت از دستور کار مخرب واشنگتن برای مقابله کامل با تهران بود که قرار بود (به اصطلاح) "منشا اصلی بی ثباتی در منطقه (خاورمیانه)" تلقی شود. متاسفانه باید خاطر نشان کرد که کنفرانس ورشو به عرصه دیگری از نمایش سیاست دولت آمریکا تبدیل شد که هدف آن ایجاد خطوط تفکیک کننده جدید در منطقه خاورمیانه است که در حال حاضر دستخوش درگیری ها و اختلافات متعدد است."
وی همچنین تصمیم این کنفرانس برای تشکیل گروه های کاری درباره مسائل خاورمیانه را تلاش آمریکا برای حل و فصل یک جانبه مشکلات منطقه ای توصیف کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه گفت: "این کنفرانس برای گفتگوهای جدی درباره مشکلات خاورمیانه برنامه ریزی و برگزار نشد. نتیجه اصلی آن در واقع تشکیل چند گروه کاری ویژه برای گفتگو درباره شماری از چالش ها و تهدیدات جهانی نظیر تروریسم، منع اشاعه (تسلیحات کشتار جمعی)، موضوعات بشردوستانه و آوارگان است. اگر این تلاشی برای آغاز یک روند موازی در مسیر اتخاذ تصمیمات یک جانبه نیست، پس چه می تواند باشد؟"
پایتخت لهستان روزهای چهارشنبه و پنج شنبه میزبان نشست جهانی در سطح وزیران درباره خاورمیانه بود. در این کنفرانس موضوعاتی نظیر تروریسم، افراط گرایی، توسعه برنامه های موشکی و ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
لهستان و آمریکا در چارچوب برگزاری این کنفرانس از تشکیل گروه های کاری ویژه به منظور بررسی راه حل هایی برای موضوعاتی نظیر مقابله با تروریسم، تامین مالی غیرقانونی، کنترل اشاعه برنامه های تسلیحاتی و موشکی، مقابله با تهدیدات نوظهور و سایبری و نیز موضوعات بشردوستانه خبر دادند.
روابط بین ایران و آمریکا در ماه مه گذشته، پس از آن که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از تصمیم کشورش برای خروج از توافق هسته ای ایران "برجام" خبر داد و بار دیگر تحریم هایی را بر تهران اعمال کرد، رو به وخامت گذاشت. نخستین بخش تحریم های مجدد ایران ماه اوت گذشته و دومین بخش نیز ماه نوامبر گذشته به اجرا درآمد.
به دنبال اتخاذ این تصمیمات، دیگر طرف های برجام - چین، فرانسه، آلمان، ایران ، روسیه، انگلیس و اتحادیه اروپا- بر ادامه تعهد خود به برجام تاکید و تلاش ها برای ایجاد ابزارهایی به منظور دور زدن این تحریم ها را آغاز کردند.