پخش زنده
امروز: -
برای پیشگیری از انتشار آفت ملخ دریایی و مبارزه با آن 95 گروه ردیابی و 17 گروه سمپاشی برای مبارزه با آن در خوزستان تشکیل شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه ملخ دریایی در 9 شهرستان در خوزستان مشاهده شده است گفت: ملخ دریایی تاکنون در یک شهرستان در مرحله تهاجمی و در هشت شهرستان خوزستان در مرحله انفرادی و پراکنده، مشاهده شده است.
محمد قاسمی نژاد شهرستان هندیجان را کانون آلودگی ملخ دریایی در خوزستان بیان کرد و افزود: در بهبهان، ماهشهر، شوش، ایذه، شادگان، کارون، اهواز و هفتکل نیز این آفت هنوز به صورت پراکنده (فاز انفرادی) دیده شده است.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از انتشار این آفت و مبارزه با آن، سمپاشی ها با تمرکز بر مثلث «هندیجان، زیدون در بهبهان و ماهشهر» در حال انجام است ادامه داد : سمپاشی به وسیله 2 فروند پهپاد از سه روز پیش آغاز شده است ادامه داد: بیشتر مساحت سمپاشی در خارج از مزارع و در منابع طبیعی و بنادر خوزستان انجام شده است.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به گزارش سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) درباره موج دوم ورود آفت ملخ دریایی، گفت: دسته های بزرگ این آفت در حال حرکت به سمت دلگان و کنارک در استان سیستان و بلوچستان هستند.
ملخ دریایی (صحرایی) جزو آفات درجه یک برای تمام پوشش های سبز به شمار می رود و هیچ گیاهی (حتی چوب و درخت) از آن در امان نیست.
این آفت توانایی بالایی برای زندگی در مناطق صحرایی دارد و از عرض دریاها هم عبور می کند، به همین علت به نام ملخ دریایی و ملخ صحرایی مشهور است .
سه روز پس از اخطار فائو، نخستین ورود دسته های ملخ دریایی در تاریخ هشتم بهمن امسال در منطقه بندرلنگه هرمزگان محرز شد و 12 بهمن نیز جهاد کشاورزی هندیجان مشاهده این آفت را تایید کرد.