پخش زنده
امروز: -
استان بوشهر مقصد بسیاری از مسافران و گردشگران در فصل زمستان و ایام عید نوروز است .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ به اعتقاد بیشتر گردشگران ؛ بهترین فصل برای گشت و گذار و تماشای استان بوشهر ( نگین خلیج فارس ) با توجه به گرمسیری بودن این منطقه ، فصل زمستان و نیمی از فصل بهار است . آیا تا به حال به نگین خلیج فارس سفر کرده اید سفر کرده اید ؟
ایران کشوری چهارفصل است و در هر فصل یکی از مناطق این خاک گوهر خیز مورد توجه مسافران قرار می گیرد .
مردم ، در فصل تابستان بیشتر به استانهای شمالی و سردسیر کشورمون سفر می کنند و در زمستان هم مقصد گردشگران استانها گرمسیری جنوب است که در این فصل بهترین آب و هوای ایران اسلامی را دارند از جمله استانهای دیدنی فصل زمستان ، استان بوشهر با تمدنی چند هزار ساله وموقعیتی استراتژیک است .
سواحل زیبا، نخلستانهای سرسبز، گنبدهای نمکی، بافت تاریخی بوشهر، بندر تاریخی سیراف ، موزه رئیسعلی دلواری ، نیروگاه اتمی بوشهر، کاخ بردک سیاه ، بازارهای تجاری ، گور دختر، کاروانسرای مشیرالملک ، قلعه خورموج و منطقه تاریخی توز بخشهایی از نقاط دیدنی استان بوشهر است.
سرپرست گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهرمی گوید : استان تاریخی بوشهر با توجه بیشتر می تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود .
قاسم خواجه می افزاید : برای رسیدن به این هدف ، نیازمند حرکتی عمومی و همکاری همه دستگاهها هستیم .
شبه جزیره بوشهر، شهری بندری در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس و مرکز استان بوشهر است.
این شهر قدمتی هزاران ساله دارد . سواحل زیبا ، نخلستان های سرسبز و بناهای تاریخی آن را به مقصدی جذاب برای گردشگری تبدیل کرده است. علاوه بر مکان های دیدنی و طبیعت زیبای شهر، فرهنگ زندگی و غذاهای لذیذ و تند هم بخشی از جاذبه های بوشهر بشمار می رود.
قدمت شهر بندری بوشهررا به زمان اردشیر شاه ساسانی نسبت می دهند و در کارنامه اردشیر بابکان از آن نام برده شده است.
بافت قدیم شهربوشهر:
بافت قدیم بوشهرنیز از مهمترین جابههای گردشگری استان بوشهر است که با توجه به سبک خاص و منحصر به فرد معماری آن دارای جاذبههای بسیار زیادی است.
عمارت ملک:
عمارت ملک مجموعه ساختمانی تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر است.
آبانبار قوام:
آب انبار قوام (بوشهر) واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. ساختمان «آب انبار قوام» در محوطه باری در جنوب غربی شهر بوشهر و در (کنار دریا) قرار گرفته است. تاریخ بنای این آب انبار (برکه) به 150سال پیش بر میگردد.
امروزه از این آب انبار بعنوان یک رستوران سنتی استفاده می شود .
سواحل زیبای استان بوشهر:
این استان با بیش از 900کیلومتر مرز ساحلی در خلیج فارس ، بیشترین نوار ساحلی را در کشور بطول دارد .
نخلستانهای سرسبز:
نخلستان های سر سبز مانند نگینی بر انگشتر این استان هستند. شهرستان دشتستان و آب پخش بیشترین تعداد نخل ها را در استان دارد. نخلستان های سرسبز و سربه فلک کشیده ورودی شهر آب پخش جلوه بسیار دیدنی به این منطقه داده است و هیچ مسافری ، بدون توقف در این مسیر عبور نمی کند. وجود کانال های پر آب در دو سمت ورودی شهر آب پخش، طراوت و نشاط خاصی به این منطقه بخشیده است تا مسافران نوروزی بتوانند از آب و طبیعت در کنار هم بهره ببرند ، در این مناطق علاوه بر خرما، مرکبات، لیمو، انار نیز می روید.
گنبد نمکی جاشَک :
گنبد نمکی جاشَک در استان بوشهر و در نزدیکی روستای گنخک در فاصله 64 کیلومتری جنوب شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی ودر 144 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان بوشهر واقع است و با نمک ترین کوه ایران شناخته شده است .
این پدیده منحصر به فرد در ایام پاییز، زمستان و نوروز پذیرای گردشگران و کوهنوردان داخلی و خارجی است.
موزه رئیسعلی دلواری:
رئیسعلی دلواری از سرداران مبارزه با استعمار در استان بوشهر است که خانه وی در شهر دلوار تبدیل به موزه شده و پذیرای گردشگران است.سبک سنتی خانه رئیسعلی دلواری ، عکس ها و دست نوشته های همرزمانش ، برخی از وسایل جنگی مورد استفاده در دوران مبارزاتی رئیسعلی دلواری ، تاریخ حمله و مقاومت مردم استان بوشهر ، همچنین اتاق فرماندهی و مشورت از جمله بخش های این موزه تاریخی و زیباست .
همچنین مقبره مرحوم همایون شهنواز نویسنده و کارگردان سریال دلیران تنگستان که پارسال در اثر سانحه آتش سوزی در خانه اش درگذشت ؛ در کنار این موزه می تواند برای گردشگران جذاب باشد .
نیروگاه اتمی بوشهر:
نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان یک افتخار در عرصه هستهای ایران است و جدای توجه به اهمیت اقتصادی و صنعتیش یکی دیگر از اماکن دیدنی بوشهر محسوب میشود .
نیروگاه هستهای بوشهر اولین نیروگاه هستهای ایران از نوع رآکتور آب فشرده مدل وی وی ای آر (VVER) با ظرفیت تولید برق ۱۰۰۰ مگاوات است که برغم مخالف ها و تحریم های فراوان استکبار جهانی در سال 1390به دست متخصصان توانمند کشورمان راه اندازی شد .
گورستان و منطقه باستانی سیراف:
بندر سیراف یا (طاهری) از قدیمیترین بنادر ایران و جهان از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان در استان بوشهر واقع است.
بندر سیراف تا سال 1387 بندر طاهری نامیده میشد و در سالهای دور رونق فراوانی داشت و بخشی از بندر قدیمی زیر دریا مدفون شده است .
این بندر بین دریا و کوه قرار گرفته واز آثار تاریخی آن میشود به قلعه نصوری و آثار باستانی بنای مسجد جامع (که بر روی پی یک عمارت ساسانی ساخته شده)، بازار باستانی سیراف و گور دخمهها و سیستم آبرسانی دوره ساسانی اشاره کرد.
کاخ بَردَک سیاه :
کاخ بردک سیاه ، کاخ زمستانی داریوش اول ، مربوط به عصر هخامنشی است که درروستای درودگاه از توابع بخش مرکزی شهرستان دشتستان قرار دارد.
گور دختر
گور دختر در جاده برازجان به کازرون قرار دارد که سقف و مقبره به سبک مقبره کوروش ساخته شده است و باستان شناسان نیز تایید کردهاند که این اثر متعلق به ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است و به دوره هخامنشیان مربوط می شود .
کاروانسرای مشیرالملک دشتستان:
کاروانسرای مشیرالملک در سال 1250 شمسی به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد و تا سال 1300 شمسی به عنوان کاروانسرا استفاده میشد که به دلیل واقع شدن شهر برازجان بر سر راه تجارتی شیراز به بوشهر مکانی مناسب برای استراحت کاروانیان بوده است.
در سال ۱۳۶۲ به شماره ۱۶۳۸ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیدهاست.
قلعه خورموج:
قلعه خورموج که قسمتى از آن به نام قلعه محمدخان دشتى و قسمت دیگر آن به نام قلعه جلالخان معروف بود ، در شهر خورموج با فاصله ۸۷ کیلومتری از شهر بوشهر قرار دارد. سفر به آن با خودرو حدود ۱ ساعت زمان می برد.
از این بنا که براى سکونت و مقاصد نظامى و دیدهبانى استفاده مىشده است ، در زمان قاجار ، به سبک قلعه های سلجوقیان و ساسانیان ساخته شده است. گچبرى دیوارها و درون اتاقها و تزیینات اصلى قلعه بسیار جالب است .
متاسفانه بیشتر قسمت های این قلعه تخریب شده و تنها یکی از برج های آن باقی مانده است. قلعه محمدخان دشتی که روزگاری بلندترین بنای شهر خورموج بوده و از همه ی نقاط شهر نمایان بود، اکنون در ساخت و سازهای شهری گم شده است.
سرپرست گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهرمی گوید : بیشتر شهرستانهای استان ما از شمالی ترین نقطه شهرستان دیلم تا جنوبی ترین نقطه شهرستان عسلویه ، با آداب و رسوم های متفاوت در همه زمینه ها از قبیل معماری سنتی، لباس ، غذاهای محلی و بازیهای بومی محلی و سواحل بکر و دست نخورده که هر کدام در جایگاه خود می تواند نسبت به دیگر نقاط کشورمان منحصر به فرد باشد.
قاسم خواجه می افزاید از دیگر جاذبهها میتوان خانه قدیمی قاضی (محله بهبهانی بوشهر) – منطقه باستانی ریشهر (۸ کیلومتری جنوب بوشهر) - مقبره ژنرال انگلیسی (بوشهر، خیابان امام خمینی) - گورستان شخاب (جنوب بوشهر) - مسجد شیخ سعدون (مرکز شهر بوشهر) - کلیسای مسیح مقدس (مرکز شهر بوشهر) - قلعه هلندیها (شمال شرقی جزیره خارک) - معبد پوزئیدون -خدای دریا- (جزیره خارک) - گورستان باستانی جزیره خارک، امامزاده میرمحمد حنفیه، کلیسای قدیمی خارک (جزیره خارک) - تل مرو، تل طلسمی (جنوب برازجان) - تل خندق، تا پهن (شمال برازجان) - معبد کلات (۳۰ کیلومتری خورموج؛ روستای حیدری) - امامزاده میرارم (جنوب خورموج) - قلعه زائر خضرخان (شمال اهرم) - امامزاده سلیمان (جاده گناوه -دیلم) - خرابههای بندر سینیز (۲۰ کیلومتری بندر دیلم، حوالی خور امام حسن) - خرابههای بندر مهروبان (۲۴ کیلومتری شمال بندر دیلم) - امامزاده حسن (شهر امام حسن) - مسجد بر دستان (شهرستان دیر) - شاهزاده ابراهیم (ننیزک دشتستان) - امامزاده عبدالمهیمن (بوشهر نزدیک ریشهر) را نام برد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره تاسیس شرکت ها و پالایشگاههای پارس جنوبی جم در2 دهه اخیر می گوید : تاسیسات گازی پارس جنوبی در عسلویه بسیار کم نظیر است و باید از آن بعنوان گردشگری صنعتی بهره برد .
ارغوان مهدیزاده دوانی می افزاید : با ایجاد و توسعه امکانات گردشگری ، این بندر می تواند به عنوان الگویی برای توسعه گردشگری صنعتی در ایران تبدیل شود.
با توجه به اینکه در سالهای اخیر در استان بوشهر در حوزه گردشگری و صنایع دستی یک پایش کلی انجام شده است لذا با شناسایی نقاط مستعد گردشگری و توسعه اقامتگاههای بومگردی در روستاهای هدف و ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی می تواند زمینه های گردشگری و رونق را بیش از پیش فراهم کند .
نگارنده : سیده فرخنده موسوی