در واکنش به بدرفتاري زندانبانان؛
اعتصاب غذاي زندانیان اندیشه در عربستان
زندانیان اندیشه در زندان های عربستان در اعتراض به ادامه بازداشت خود و بدرفتاری زندانبانان، اعتصاب غذا کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلویزیون العالم، این دسته از زندانیان کسانی هستند که به علت انتقاد از سیاست های ولیعهد عربستان یا ارائه تحلیلی واقعی درباره اوضاع این کشور بازداشت شده اند و هم اکنون اعتصاب غذا کرده اند، اقدامی که پیش از این در عربستان سابقه نداشته است.
شماری از مبلغان و نیز تعدادی فعال حقوقی زن و مرد در زندان های عربستان در بازداشت به سرمی برند. از زمان آغاز موج اخیر بازداشت ها علیه فعالان و شیوخ عربستانی، این نخستین بار است که زندانیان در زندان های عربستان اعتصاب غذا می کنند.
عبدالله الحامد فعال حقوق بشری نخستین کسی بود که اعتصاب غذا کرد و دیگر زندانیان نیز به وی پیوستند. الحامد با انتشار بیانیه ای از داخل زندان، از مقامات عربستان خواست همه فعالان در زمینه فعالیت مسالمت آمیز و دمکراتیک و نیز فعالان حقوق بشر را آزاد کنند. وی تهدید کرد در صورتی که مقامات عربستان به مجازات اصحاب اندیشه و بازداشت ناحق آنها ادامه دهد، اعتصاب غذای زندانیان گسترده تر خواهد شد.
به محض اعلام الحامد، هشتگ #اعتصاب_مشایخ_زندان ها که حساب بازداشت شدگان اندیشه آن را به راه انداخت، در صدر ترندهای توئیتر قرار گرفت به طوری که عربستانی ها به شکلی بی سابقه و در مدتی بسیار کوتاه، آن را بازتوئیت کردند. همین قضیه نشان دهنده همبستگی گسترده بسیاری از عربستانی ها با بازداشت شدگان اندیشه است؛ کسانی که فقط به علت مخالفت با سیاست های بن سلمان در زندان به سرمی برند.
عبدالله العوده فرزند سلمان العوده، مبلغ دینی که در زندان به سرمی برد، اعلام کرد اعتصاب غذا توجهات را به تجاوزگری های سازمان یافته علیه همه بازداشت شدگان زن و مرد جلب می کند. در همین حال، یحیی العسیری فعال حقوق بشر اعمال فشار بر عربستان را برای آزادی بازداشت شدگان خواستار شد.
ریاض شماری از شیوخ، مبلغان و اساتید دانشگاه مانند موسی القرنی، سلمان العوده، عبدالعزیز الطریفی، عصام الزامل، سفر الحولی و فرزندان و نزدیکان وی را یا به علت انتقاد از سیاست های بن سلمان یا به علت ارائه تحلیل های واقعی از اوضاع عربستان بازداشت کرده است. آخرین فردی که در عربستان بازداشت شد، یاسر بکر بازیگر کمدینی بود که از مرکز امر به معروف و نهی از منکر انتقاد کرده بود. افزون بر این افراد، هجده زن فعال حقوق بشری به علت دفاع از حقوق زنان عربستانی، در زندان های این کشور در معرض شکنجه های سازمان یافته هستند.