به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم،
وزیر امور خارجه روسیه، آمریکا را به آموزش تروریست ها در پایگاه التنف در سوریه متهم کرد.
سرگئی لاوروف در نشست مشترک خبری با یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان در مسکو گفت: ما گفتگوهای خوب و سازنده ای داشتیم. ما به مسایل مربوط به روابط دوجانبه پرداختیم و وجود دوستی در این روابط را تحسین کردیم. ما بر لزوم گسترش این روابط در آینده تاکید کردیم. ما همچنین سطح گفتگوهای سیاسی بین دو کشور را تمجید کردیم. ما بر لزوم توسعه روابط پارلمانی بین دو کشور تاکید کردیم. ما در این باره به سفر آینده رئیس مجلس ملی عمان به روسیه اشاره کردیم. ما از روابط تجاری بین دو کشور استقبال کردیم. این روابط در سال گذشته بیش از شصت درصد افزایش داشت، اما توافق کردیم که باید سطح روابط تجاری و اقتصادی افزایش یابد. ما به لزوم افزایش همکاری در زمینه های انرژی، سرمایه گذاری و کشاورزی اشاره کردیم. از ماه اکتبر گذشته تاکنون پروازهای مستقیم بین مسقط و مسکو برقرار شد و این مسئله ممکن است به افزایش سفر بازرگانان و گردشگران بین دو کشور کمک کند. ما همچنین از اتخاذ تدابیری برای تسهیل صدور روادید برای اتباع دو کشور استقبال و به پیشنهاد روسیه برای امضای توافقنامه به منظور حذف روادید بین دو طرف اشاره کردیم.
لاوروف افزود: ما به نگرانی شدید خود درباره تحولات منفی در خاورمیانه اشاره کردیم. باید اختلافات بین طرف های مختلف در منطقه حل و فصل شود تا کشورها بتوانند موضع مشترکی اتخاذ کنند. دکترین روسیه درباره امنیت در منطقه خلیج فارس بر همین اساس استوار است. ما از موضع عمان در تایید این دکترین استقبال می کنیم. درباره سوریه، موضع مشترکی داریم و بر لزوم اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت تاکید می کنیم. جایگزینی برای این قطعنامه وجود ندارد. ما همچنین در این زمینه، تلاش کشورهای ضامن فرآیند آستانه را به دوستان عمانی خود اعلام کردیم. ما نتایج چهارمین اجلاس روسای جمهور روسیه، ترکیه و ایران را که در چهاردهم فوریه در سوچی برگزار شد، به اطلاع دوستان عمانی رساندیم. ما در روسیه می گوییم حل و فصل این مسایل ممکن است به عادی سازی روابط سوریه با کشورهای عربی و نیز بازگشت این کشور به اتحادیه عرب کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: ما همچنین به نگرانی خود از شرایط گفتگو در مورد صلح خاورمیانه و بحث ها بر سر حل مناقشه بین فلسطینی ها و اسرائیل و حتی بین اسرائیل و عرب ها اشاره کردیم. ما تاکید داریم که همه اعضای جامعه جهانی باید از قطعنامه های مربوط به مجمع عمومی و شورای امنیت و نیز طرح صلح عربی پایبند باشند. در برابر این چالش ها، وحدت فلسطینی ها ضروری است. این مسئله مستلزم اتخاذ موضع شجاعانه و مسئولانه از سوی همه گروه های فلسطینی است. ما برای کمک به این مسئله تلاش کردیم و نتایج گفتگوهای فلسطینی- فلسطینی در مسکو را به اطلاع طرف عمانی رساندیم. ما قدردانی خود را از موضع سازنده عمان که مبتنی بر اصول قوانین بین المللی است، ابلاغ کردیم. ما در این چارچوب تحولات یمن را هم بحث و بررسی کردیم. پادشاهی عمان نقش درست و مسالمت جویانه ای به منظور یافتن راه حل برای این جنگ، ایفا می کند. همچنین می خواهم از دوست خود تشکر کنم. ما به همکاری های مشترک خود ادامه خواهیم داد.
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی درباره یمن گفت: روسیه و عمان از همان ابتدا خواهان حل و فصل مناقشه یمن در چارچوب راه های سیاسی و دیپلماتیک و گفتگوی فراگیر با مشارکت همه طرف های یمنی بودند. ما با همه طرف های یمنی تعامل داریم و از همه طرف ها می خواهیم به زور علیه یکدیگر متوسل نشوند. ما از آنها برای نشستن پای میز مذاکره و گفتگوی فراگیر زیر نظر سازمان ملل و مارتین گریفیتس فرستاده ویژه دبیرکل این سازمان دعوت می کنیم. ما همچنین از نتایج گفتگوهایی که در ماه دسامبر گذشته نزدیک استکهلم پایتخت سوئد صورت گرفت، استقبال کردیم. روسیه در دستیابی به این نتایج بر اساس قطعنامه های سازمان ملل سهیم بود. توافقنامه ای که در ماه دسامبر گذشته به دست آمد، مبتنی بر بازآرایی نیروها در شهر و بندر الحدیده بود تا امکان استفاده از این بندر برای اهداف انسانی فراهم شود. ما از پیشنهادها و تلاش های پادشاهی عمان و نیز کویت با هدف تبادل بازداشت شدگان بین دو طرف در یمن حمایت می کنیم. متاسفانه اجرای توافقنامه های استکهلم با مانع روبرو شد و ما در گفتگو با دوستان عمانی و نیز شرکای خود در جامعه جهانی همکاری می کنیم تا همه طرف ها، توافق های به دست آمده را عملی کنند. ضروری است که شرایط مناسب برای توزیع کمک های انسانی بین همه افراد نیازمند در یمن فراهم شود.
سرگئی لاوروف در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت تروریست های تبعه روسیه که در شرق سوریه بازداشت شده اند و امکان بازگشت آنها به روسیه افزود: این افراد مظنون به دست داشتن در عملیات تروریستی هستند و قطعنامه های شورای امنیت این افراد را تروریست بین المللی یا تروریست ها و جنگجویان بیگانه توصیف کرد و این قطعنامه ها مبتنی بر تدابیر مشخصی در برابر این افراد است. این قطعنامه ها بر لزوم شفافیت کامل درباره بازداشت آنها تاکید دارد و ما از کسانی که آنها را بازداشت کرده اند، خواهیم خواست تا همه اطلاعات مربوط به این افراد را در اختیار ما قرار دهند. آمریکا در گذشته، تدابیر متفاوتی در برابر بازداشت شدگان بر می داشت. به عنوان مثال، افرادی که در افغانستان بازداشت شده بودند به پایگاه نظامی آمریکا در کوبا با نام گوانتانامو فرستاده می شدند. این افراد سال ها در زندان در این پایگاه بدون هیچ محاکمه یا صدور حکم نگهداری می شدند. هیچ اطلاعاتی درباره یک تبعه روسی که در این زندان حضور داشت، در اختیار ما قرار نگرفت. این افراد همچنین به زندان سری آمریکا در اروپای شرقی فرستاده می شدند که احتمالا در آن جنایت های هولناکی رخ داده است. در هر صورت، باید جزئیات این مسئله را پیگیری کنیم. از سوی دیگر، آمریکاییها اقدامات دیگری هم در سوریه دارند. منظور من از این اقدامات آمریکا در شرق فرات، ایجاد پایگاه های نظامی و فرستادن سلاح برای گروه های کرد است که باعث نگرانی شدید ترکیه شده است. مهمتر از اینها آن است که آمریکاییها منطقه امن غیرقانونی در التنف ایجاد کرده اند و تندروها و تروریست هایی را آموزش می دهند که عامل عملیات تروریستی در سراسر خاک سوریه هستند. روسیه و دمشق مدت هاست که خواهان آزادی آوارگان از اردوگاه الرکبان هستند. آمریکاییها و گروه های تندرویی که بر این اردوگاه تسلط دارند، مانع از خروج آوارگان از این اردوگاه می شوند. هیئت بین المللی که از این اردوگاه بازدید کرد، گزارش کاملی به سازمان ملل ارائه خواهد کرد.