پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزارت بهداشت: سالانه بیش از ۱۰ درصد مردم کشور مبتلا به دیابت میشوند و این بیماری پنجمین علت مرگ و میر در ایران است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر لاریجانی در آیین گشایش همایش «تهران، پایتخت تغییر دیابت» افزود: سالانه ۳۰۰ هزار مرگ در کشور به علت بیماریهای غیر واگیر رخ میدهد که دیابت یکی از عوامل آن است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد هزینههای بهداشتی و درمانی کشور، صرف دیابت و هزینههای ناشی از آن میشود، گفت: در تهران به دلیل افزایش آگاهی، شاهد بهبود رتبه در کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری بودهایم البته در برخی مناطق تهران همچون منطقه ۱۲، ۱۶ و ۲۰ بیشترین مرگ و میر ناشی از قلبی و عروقی که دیابت میتواند زمینه آن باشد وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: بیش از یک چهارم جمعیت ایران چاق هستند و ۵۷ درصد از مردم فعالیت فیزیکی ندارند، حدود ۳۰ درصد فشار خون دارند و ۲۵ درصد گرفتار چربی خون هستند.
لاریجانی با اشاره به اینکه شیوع دیابت در کشور بیش از ۱۰ درصد و در زنان بیشتر از مردان است، افزود: خوشبختانه کشور ما رتبه نخست منطقه و رتبه دوم جهان را برای کنترل بیماریهای غیرواگیر کسب کرده است و تلاش میکنیم موفقیتهای بیشتری در این زمینه حاصل شود.
در ادامه این مراسم، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: مردم تهران به علت تغییر سبک زندگی درگیر مسائلی همچون کمتحرکی و افزایش وزن شدهاند که انجام دادن تغییرات جدی در این زمینه امری ضروری به شمار میرود.
وی با اشاره به اجرای طرح سنجش عدالت در سطح تهران افزود: کمتحرکی، چاقی و استرس ناشی از زندگی در کلانشهر از جمله مشکلاتی است که پایتخت نشینان گرفتار آن هستند و باید به صورت جدی به این مسئله پرداخته شود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه بحث بیماریهای غیرواگیر جدی است، گفت: در تهران نرخ شیوع دیابت بالاتر از سایر شهرها و میانگین کشوری است که باید تلاش کنیم از توانهای مختلف در بخشهای متفاوت تهران در کنترل این بیماری استفاده کنیم.
نصیری افزود: اجرای طرح «تهران، پایتخت تغییر دیابت» میتواند نتایج مؤثری داشته باشد و ترویج آن در سایر استانها نیز موفق خواهد بود که البته در شهرداری طی چند ماه گذشته گروههای ویژه و حرفهای در این زمینه شکل گرفته است تا بتوانیم با همکاری بخشهایی همچون وزارت بهداشت در کنترل دیابت موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم در سه سال آینده با اجرای این طرح، وضع بهتری در کنترل دیابت شهروندان داشته باشیم، گفت: مدیریت چاقی و دیابت در پایتخت، اجرای نقشه دیابت، ارائه آموزشهای منسجم و افزایش آگاهی شهروندان، همچنین ارائه خدمات بهینه در کنترل عوارض دیابت از اهداف اصلی برنامه «تهران، پایتخت تغییر دیابت» است.