سید حمید پورمحمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره دلیل تأخیر در پرداخت عیدی کارکنان دولت افزود: عیدی تمام دستگاه های کشوری و لشکری پیش از 22 بهمن به صورت کامل پرداخت شده است اما تعدادی از دستگاه ها لیست اسناد مالی را به خزانه تحویل نداده اند تا پولشان را دریافت کنند که البته این مرحله نیز در حال انجام است.
وی افزود: رقم کامل عیدی تمامی کارکنان دولت پیش از 22 بهمن در اختیار خزانه کل کشور قرار گرفته است.
پورمحمدی همچنین درباره انتشار برخی اخبار در فضای مجازی در خصوص پرداخت ماهانه رقم 4200 میلیارد تومانی بابت یارانه های نقدی از سوی دولت، تصریح کرد: 77 میلیون نفر در کشور یارانه نقدی دریافت می کنند که رقمی بالغ بر 3500 میلیارد تومان را شامل می شود، همچنین بر اساس تبصره 14 قانون بودجه سال 97 هفتصد میلیارد تومان نیز بابت اجرای برنامه مقابله با فقر مطلق توسط دولت به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی پرداخت می شود که سرجمع رقمی حدود 4200 میلیارد تومان است.
وی افزود: در برخی خبرها تعداد یارانه بگیران حدود 50 میلیون نفر فرض شده بود در صورتی که 77 میلیون نفر یارانه نقدی می گیرند و این تعداد به علاوه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که البته در اخبار منتشر شده به این نکات توجهی نشده بود.
بررسی چگونگی اصلاح ساختار بودجه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: چگونگی اصلاح ساختار بودجه کشور و انطباق آن با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در جلسه امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بررسی شد.
سید حمید پورمحمدی در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: شصت و سومین جلسه این ستاد امروز به ریاست آقای جهانگیری معاول اول رئیس جمهور و همچنین وزرای مربوط برگزار شد.
وی با اشاره به سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در 29 بهمن افزود: در جلسه امروز عملکرد اجرایی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری وهمچنین عملکرد این ستاد مورد بررسی قرار گرفت.
پورمحمدی ادامه داد: در عین حال جزئیات سیاست های مورد نیاز برای اصلاح ساختار بودجه کشور که مورد تاکید مقام معظم رهبری است نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، در جلسه گذشته این ستاد کلیات موضوع اصلاح ساختار بودجه کشور به بحث گذاشته شده بود لذا قرار شد در جلسات آتی این مهم دقیق تر مورد بررسی قرار گیرد.
معاون سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بر همین مبنا مقرر شد با محوریت دبیرخانه و سازمان برنامه و بودجه اطلاعات موضوعات مربوط جمع آوری و با اخذ دیدگاه های دستگاه های اجرایی اصلاح ساختار بودجه کشور در دستور کار جلسه آینده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قرار گیرد.
تدوین پیشنهادهای تأمین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی
معاون سازمان برنامه و بودجه از تدوین و ارائه پیشنهادهای تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز بنگاه های اقتصادی کشور به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خبر داد.
سید حمید پورمحمدی پس از جلسه امروز این ستاد گفت: بنگاه های تولیدی متأثر از نوسانات اخیر ارزی و گران شدن برخی مواد اولیه در تأمین سرمایه در گردش دچار مشکل شدند بر این اساس سازمان برنامه و بودجه گزارشی آماده و روش هایی پیشنهاد کرد که از طریق حمایت دولت، فعال کردن ساز و کارهای بورس، نظام بانکی و شکل گیری زنجیره ارتباطات میان بنگاه ها بتوانند موانع فراروی خود را در تأمین سرمایه در گردش لازم رفع کنند.
وی افزود: در جلسه امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره این موضوع گفتگو و مقرر شد ادامه این بررسی ها در جلسه آینده مطرح شود تا بتوانیم به نتایج مناسبی برسیم.
پورمحمدی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره تصمیمات دولت برای رفع مشکل سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی کشور گفت: در این باره دو موضوع مطرح شد؛ یکی موضوع کوتاه مدت که وزارت صنعت و بانک مرکزی در این باره در حال گفتگو هستند و قبلاً پیشنهادهایی تدوین شده که اکنون در حال اجراست و نیز حمایت هایی که بورس اوراق بهادار از این موضوع خواهد کرد.
وی افزود: بر این اساس تقریباً حدود 19 هزار میلیارد تومان اوراق برای حمایت از بنگاه ها و شرکت های تولیدی منتشر شده است و از این پس هم این کمک ها ادامه دارد.
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: کار اساسی و بلندمدت نیز بر اساس مأموریتی است که به سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه این ستاد داده و تنظیم شده که این حمایت ها از بنگاه های تولیدی فقط منحصر به نظام بانکی نیست بلکه از ساز و کار حمایتی دولت، صندوق توسعه ملی و شکل دهی به زنجیره های ارتباطی میان بنگاه های تولیدی قابل تحقق است.
پورمحمدی افزود: همچنین علاوه بر فعال کردن بورس، از ابزارهای مختلفی که نخستین بار پیشنهاد شده است برای تحقق این هدف استفاده می شود.
وی گفت: بنابراین در این موضوع به جای آن که صرفاً به بانکها توجه شود، از ساز و کار خود بنگاه ها، حمایت دولتی، بورس و نظام بانکی نیز برای تأمین سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی استفاده می شود.
پورمحمدی افزود: مقرر شد این موضوع دوباره در جلسه آینده بررسی شود چون شماری از وزرای ذیربط در سفر استانی هستند و این بحث ها در جلسه بعد ادامه می یابد تا بتوانیم بر مشکل سرمایه در گردش بنگاه ها فائق بیاییم.
معاون سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: هیچ یک از این مباحث مرتبط با لایحه بودجه 98 نیست، در آن لایحه برای تولید و اشتغال در قالب تبصره 18 منابعی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: قبلاً برای این موضوع مهم با حمایت رهبر معظم انقلاب از طریق صندوق توسعه ملی یک میلیارد دلار و پیش از آن نیز برای اشتغال و تولید در روستاها و حمایت از عشایر یک و نیم میلیارد دلار در اختیار قرار گرفت که بخش کمی از آن هزینه شد و بهره برداری از بقیه آن نیز در دستور کار است.